طرز تهیه لپه پلو با مرغ مجلسی و خوشمزه با نکات کامل و فوت و فن ها
طرز تهیه لپه پلو با مرغ
خب، بیایید با هم طرز تهیه لپه پلو با مرغ رو یاد بگیریم. این غذا یکی از پرطرفدارهای سفرههای ایرانیه و هم خوشمزهست هم سیرکننده. ترکیب مرغ و لپه با برنج و ادویهجات، عطر و طعم فوقالعادهای به این پلو میده که نمیشه از کنارش راحت گذشت.
برای تهیه لپه پلو با مرغ، ابتدا سینه مرغ رو با پیاز و برگ بو بپزید و بعد ریش ریش کنید. لپه رو هم جداگانه بپزید. پیاز دیگه رو تفت بدید و مرغ، لپه، و ادویهها رو بهش اضافه کنید و خوب تفت بدید. برنج رو خیس کنید، بپزید و آبکش کنید. توی قابلمه لایهلایه برنج و مخلوط مرغ و لپه رو بچینید و دم بدید. در آخر، کمی کره یا روغن روی پلو بریزید و حسابی لذت ببرید.
مواد اصلی | تعداد یا مقدار |
سینه مرغ (تکه تکه شده) | ۱ عدد |
لپه (پیشپخته) | ۱ پیمانه |
برنج (شسته شده) | ۳ پیمانه |
پیاز (خرد شده) | ۲ عدد |
سایر مواد | مقدار لازم |
زعفران (دمکرده) | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
ادویه پلویی | به مقدار لازم |
دارچین | به مقدار لازم |
طرز تهیه لپه پلو با مرغ
مرحله ۱: آمادهسازی مرغ
ابتدا سینه مرغ را درون قابلمهای قرار دهید. یکی از پیازها را پوست بگیرید و به چهار قسمت تقسیم کنید و به همراه یک برگ بو به مرغ اضافه کنید. مرغ را با آب جوش بپوشانید و روی حرارت ملایم بگذارید تا کاملاً پخته و نرم شود. پس از پخت، مرغ را از آب بیرون آورده و ریش ریش کنید.
مرحله ۲: آمادهسازی لپه
لپه را حدود یک ساعت در آب خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود و راحتتر پخته شود. سپس لپهها را درون قابلمهای با مقداری آب قرار دهید و بگذارید تا کاملاً پخته و نرم شوند، بعد از پخت آبکش کنید.
مرحله ۳: آمادهسازی برنج
برنج را خوب بشویید و با کمی نمک به مدت چند ساعت خیس کنید. بعد از خیساندن، برنج را در قابلمهای با آب جوش بریزید و اجازه دهید تا بجوشد و نرم شود، سپس آن را آبکش کنید.
مرحله ۴: تفت دادن پیاز و ادویهجات
پیاز دیگر را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. پیاز خرد شده را درون تابهای با کمی روغن و زردچوبه تفت دهید تا طلایی و نرم شود.
مرحله ۵: اضافه کردن مواد به پیاز
به پیاز تفت داده شده، لپه پخته، مرغ ریش ریش شده، کمی نمک، فلفل سیاه، دارچین و زعفران دم کرده اضافه کنید. مواد را خوب تفت دهید تا عطر ادویهها به خوبی بلند شود.
مرحله ۶: لایهبندی پلو
در ته قابلمهای که میخواهید پلو را دم کنید، کمی روغن یا کره بریزید و یک لایه برنج بچینید. روی آن یک لایه از مخلوط مرغ و لپه بریزید و این کار را تا اتمام مواد ادامه دهید.
مرحله ۷: دم کردن پلو
پلو را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید برای حدود ۴۰ دقیقه بپزد. در انتها کمی کره یا روغن روی پلو بریزید تا براق و خوشمزهتر شود. پس از پایان دم، پلو آماده سرو است. نوش جان!