طرز تهیه مرغ درسته مجلسی به سبک رستورانی در منزل
طرز تهیه مرغ درسته مجلسی
سلام دوستان! امروز میخواهیم طرز تهیه مرغ درسته مجلسی رو یاد بگیریم. این غذا یکی از اون غذاهای شیک و خوشمزهس که همیشه در مهمونیها و دورهمیها طرفدار داره. با این دستور میتونید یه مرغ مجلسی عالی درست کنید که هم طعمش عالیه و هم ظاهرش قشنگه. بریم سراغ مواد لازم و مراحل تهیه!
برای تهیه مرغ درسته مجلسی، اول مرغ و سبزیجات رو بشورید و خرد کنید. زعفران رو دم کنید و مرغ رو با پیاز و هویج نیمپز کنید. بعد فر رو گرم کنید و مرغ و سبزیجات رو توی سینی بچینید و آب مرغ رو اضافه کنید. سینی رو با فویل بپوشونید و بذارید تو فر بپزه. بعد از ۴۰ دقیقه فویل رو بردارید و مرغ رو با سس زعفران و رب گوجه آغشته کنید تا طلایی بشه. با برنج یا نون سرو کنید و نوش جان!
مواد اصلی | مقدار |
مرغ کامل | ۱ عدد |
هویج | ۲ عدد |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
سیبزمینی بزرگ | ۱ عدد |
گل کلم | ۱ پیمانه |
کلم بروکلی | ۱ پیمانه |
فلفل دلمهای | ۱ عدد |
مواد دیگر | مقدار |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه مرغ درسته مجلسی
مرحله ۱: آمادهسازی مواد
ابتدا مرغ را بشورید و تمیز کنید و آن را روی تخته برش از وسط برش دهید. پیاز را بشورید و پوست کنید. هویجها را بشورید و با پوست کن پوست بگیرید و به صورت حلقهای برش دهید. کلم بروکلی و گل کلم را بشورید و داخل ظرف پر آب بگذارید تا خیس بخورد. بعد چند دقیقه دوباره آبکشی کنید و آنها را به چند قسمت تقسیم کنید. فلفل دلمهای را بشورید و به صورت ورقهای یا نگینی خرد کنید و کنار بگذارید. سیبزمینی را بشورید و پوست کنید و روی تخته برش ورقهای خرد کنید.
مرحله ۲: دم کردن زعفران
کتری را روی شعله قرار دهید تا جوش شود. زعفران ساییده شده را با مقداری آب جوش در ظرفی کوچک بریزید و روی کتری قرار دهید تا دم بکشد. درب ظرف زعفران را بگذارید تا عطر آن حفظ شود.
مرحله ۳: نیمپز کردن مرغ و سبزیجات
در قابلمه مناسب مقداری آب بریزید و مرغ را به همراه پیاز و هویجها روی شعله قرار دهید تا مرغ و هویجها نیمپز شوند. در انتها مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید تا مرغ مزهدار شود. میتوانید مقداری سیر پوره شده هم به آب مرغ اضافه کنید.
مرحله ۴: جدا کردن مواد
بعد از ۳۰ دقیقه که مرغ نیمپز شد و آب مرغ غلیظ شد، شعله را خاموش کنید. مرغ و هویج را از آب جدا کنید و آب مرغ را صاف کنید و کنار بگذارید.
مرحله ۵: گرم کردن فر
فر را با دمای ۱۸۰ درجه روشن کنید تا گرم شود. سپس سینی فر را بیرون آورید و مرغ نیمپز شده را وسط سینی قرار دهید.
مرحله ۶: چیدن سبزیجات
سیبزمینیهای ورقهای شده را روی سطح سینی بچینید تا پر شود. سپس همه سبزیجات شامل گل کلم، فلفل دلمهای، کلم بروکلی و هویجهای نیمپز شده را روی سیبزمینیها قرار دهید.
مرحله ۷: اضافه کردن آب مرغ
۲ لیوان از آب مرغ صاف شده را داخل سینی اضافه کنید. فویل را روی سینی بکشید و چند سوراخ روی فویل ایجاد کنید تا بخار بتواند خارج شود.
مرحله ۸: پخت در فر
سینی فر را به آرامی داخل فر از قبل گرم شده قرار دهید و به مدت ۴۰ دقیقه بگذارید تا همه مواد پخته شوند.
مرحله ۹: طلایی کردن مرغ
بعد از ۴۰ دقیقه، فویل را بردارید و بگذارید تا روی مرغ طلایی شود.
مرحله ۱۰: آماده کردن سس
در ظرفی زعفران دم کرده را به همراه رب گوجه، روغن زیتون و مقداری ادویههای دلخواه اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا کاملاً ترکیب شوند.
مرحله ۱۱: سس زدن مرغ
با کمک قلم مو مخصوص آشپزی، روی مرغها را به سس آغشته کنید تا طلایی و خوشرنگ شوند.
مرحله ۱۲: سرو کردن
مرغ و سبزیجات شما آماده است. میتوانید آنها را با برنج یا نان سرو کنید. نوش جان!
- منبع :
- nilo.baano