طرز تهیه فنل پلو با ماهی سالمون و رازیانه؛ یک دستور پخت ایرانی منحصربه‌فرد

طرز تهیه فنل پلو

طرز تهیه فنل پلو

امروز قصد داریم با هم یک غذای خوشمزه و کمی متفاوت درست کنیم. طرز تهیه فنل پلو، یک پلوی ایرانی با ترکیباتی جدید که به راحتی می‌توانید در خانه تهیه کنید. فنل پلو با ترکیبات خاصی که دارد، طعمی منحصربه‌فرد به خود می‌گیرد. حالا بیایید نگاهی به مواد لازم این دستور غذایی بیندازیم.

برای تهیه فنل پلو، اول سبزی‌ها رو خرد کنید و با شیر، روغن، سیر، و آب لیمو مخلوط کنید. ماهی رو ادویه زده و سرخ کنید، بعد توی ظرف فر بچینید، سس رویش بریزید و بذارید بپزه. برنج رو خیس کرده و با شوید و رازیانه دم کنید. در آخر، ماهی رو با پلوی خوشمزه‌تون سرو کنید.

مواد اصلیمقدار
رازیانه یا فنل۳۰۰ گرم
برنج۲ پیمانه
ماهی سالمون یا قزل آلا۱ عدد
شوید خشک۱/۴ پیمانه
سایر موادمقدار
شیر۱ قاشق غذاخوری
سیر (له شده)۲ حبه
آب لیموترش۱ قاشق غذاخوری
سبزیجات معطر (ریحان، گشنیز، جعفری، تره)۱/۲ پیمانه
کرفس (خرد شده)۲ ساقه
هویج (خرد شده)۲ عدد
نمک، فلفل سیاه، تخم گشنیزبه مقدار لازم

طرز تهیه فنل پلو

مرحله ۱: آماده‌سازی سبزی‌ها

ابتدا سبزی‌هایی نظیر ریحان، گشنیز، جعفری، و تره را به دقت پاک کنید و بشویید. پس از شستن، آن‌ها را به صورت ساطوری ریز خرد کنید و درون یک کاسه بزرگ بریزید. به این مخلوط سبزی‌ها، شیر، کمی روغن مایع، سیر پوره شده و آب لیموترش تازه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا تمامی مواد با هم ترکیب شوند.

مرحله ۲: آماده‌سازی ماهی

فیله ماهی سالمون یا قزل آلا را پوست بگیرید و آن را خوب بشویید. سپس، به هر دو طرف ماهی به مقدار کافی نمک و فلفل سیاه بزنید. در یک تابه، کمی روغن بریزید و ماهی را از هر دو طرف به مدت ۶ دقیقه سرخ کنید. پس از سرخ شدن، ماهی را درون یک ظرف پیرکس نسوز قرار دهید.

مرحله ۳: تهیه سس و پخت ماهی

کرفس و هویج را خوب خرد کنید و به ظرف ماهی اضافه کنید. سس آماده شده را روی ماهی و سبزیجات ریخته و دلخواه چند حبه سیر روی آن قرار دهید. ظرف را با فویل بپوشانید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید تا ماهی کاملا پخته شود.

مرحله ۴: پخت برنج

برنج را از قبل با کمی نمک خیس کنید. آب را به جوش آورید و زمانی که به جوش آمد، برنج را درون آن بریزید و شوید خشک را اضافه کنید. صبر کنید تا برنج نرم شود سپس آن را آبکش کنید.

مرحله ۵: ته دیگ و لایه‌بندی پلو

در قابلمه‌ای کمی روغن و نمک بریزید و چند ورق سیب زمینی در کف قرار دهید. یک لایه برنج بریزید و کمی از رازیانه یا فنل که از قبل کمی تفت داده‌اید اضافه کنید. سپس مابقی برنج را روی آن بریزید و خوب هم بزنید.

مرحله ۶: دم کردن پلو

پلو را برای ۴۰ دقیقه دم کنید. در انتهای پخت، کمی کره روی پلو بریزید تا طعم آن بهتر شود. پس از اتمام پخت، ماهی را از فر خارج کرده و همراه با پلو سرو کنید. نوش جان!

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین امتیاز را شما بدهید!

دوست داشتی؟ share کن!
Loading more posts...

استفاده از مطالب سایت در نهایت در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.