طرز تهیه بامیه پلو به روش سنتی با طعم فوق العاده خوشمزه
طرز تهیه بامیه پلو
طرز تهیه بامیه پلو خیلی ساده و راحته. این غذای خوشمزه و مقوی، مناسب روزهاییه که میخواهید غذایی با طعمی متفاوت و لذتبخش تهیه کنید. بامیه پلو با ترکیب بامیه و مرغ، یک وعده غذایی کامل و راضیکننده است که میتونه همه رو سورپرایز کنه.
برای تهیه بامیه پلو خوشمزه، اول از همه بامیهها رو خوب بشویید و کمی برش بزنید. بعد پیاز و سیر رو تفت بدید و بامیهها رو هم اضافه کنید. رب گوجه و آب لیمو و زعفران رو بهش اضافه کنید و بگذارید کمی با هم بپزند. در کنارش، مرغها رو هم تفت بدید تا طلایی بشن. برنج رو که قبلا خیس کردید بپزید و زودتر از حالت کامل آبکش کنید. برنج و مواد رو لایه لایه توی دیگ بچینید و بعد همه چیز رو دم کنید. حالا بامیه پلوی خوش طعم و دوستداشتنی شما آماده سرو کردنه!
مواد اصلی | مقدار |
برنج | ۲.۵ پیمانه |
بامیه | ۲۵۰ گرم |
فیله مرغ | ۴ تکه |
سایر مواد | مقدار |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۲ حبه |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
آب لیموترش | ۲ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه بامیه پلو
مرحله ۱: آمادهسازی بامیهها
ابتدا بامیهها را خوب بشویید و برای بامیه پلو، استفاده از بامیههای سایز خیلی ریز بهتره. بعد از شستن، با چاقو قسمت بالایی بامیهها رو برش بزنید. مواظب باشید زیاد عمیق نبرید تا مایع لزج بیرون نریزه. این کار باعث میشه بامیهها در پخت بافت بهتری داشته باشند و در طعم غذا تأثیرگذار باشند.
مرحله ۲: تفت دادن پیاز و سیر
پیاز رو پوست بکنید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. پیازها رو داخل تابهای با کمی روغن تفت دهید تا سبک شوند. بعد از اینکه پیاز نرم شد، پوره سیر را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خوش سیر به مشام برسد.
مرحله ۳: افزودن بامیه و رب گوجهفرنگی
بعد از تفت دادن سیر، بامیهها رو اضافه کنید و با پیاز و سیر به مدت چند دقیقه تفت دهید تا نرم شوند. سپس رب گوجهفرنگی را اضافه کنید و با زعفران و آب لیموترش مخلوط کرده و تفت دهید تا رب رنگ زیبا و بوی خامیش از بین برود.
مرحله ۴: پخت بامیهها
پس از تفت رب و ادویهجات، نمک و فلفل سیاه را به مخلوط بامیه اضافه کنید و یک استکان آب افزوده و اجازه دهید بامیهها به آرامی بپزند. این کار باعث میشود بامیهها طعم بهتری پیدا کنند و مواد به خوبی با هم ادغام شوند.
مرحله ۵: تفت دادن مرغ
در حالی که بامیهها در حال پختن هستند، فیلههای مرغ را با کمی روغن، زعفران، نمک، فلفل سیاه و آب لیموترش در تابهای دیگر تفت دهید تا طلایی و کاملاً پخته شوند. بگذارید مرغها با حرارت ملایم پخته و نرم شوند تا بافت لطیفی داشته باشند.
مرحله ۶: آمادهسازی برنج
برنج را که از چند ساعت قبل با کمی نمک خیساندهاید، بپزید و کمی زودتر از حالت کامل آبکش کنید. در قابلمهای مناسب برای دم کردن، یک لایه برنج بریزید و سپس لایهای از مخلوط بامیهها اضافه کنید.
مرحله ۷: لایهبندی و دم کردن برنج
ادامه دهید تا تمام برنج و مخلوط بامیه را لایهبندی کرده باشید. در انتها، فیلههای مرغ را روی برنج قرار دهید و کمی زعفران بریزید. بامیه پلو را برای ۴۰ دقیقه دم بگذارید تا کاملاً پخته و آماده سرو شود. نوش جان!