طرز تهیه سوتی پلو؛ دستوری سنتی و خوشمزه برای علاقهمندان به غذاهای ایرانی
طرز تهیه سوتی پلو
اگه دنبال یه غذای سنتی و خوشمزه ایرانی هستید، طرز تهیه سوتی پلو رو پیشنهاد میکنم. این غذا یکی از خوش طعمترین پلوهاییه که با برنج و شیر تهیه میشه و طعمش رو میشه با افزودن کشمش و خلالهای خوشبو و معطر دوچندان کرد. بیا با هم یه سوتی پلوی عالی درست کنیم.
برای تهیه سوتی پلو، اول برنج رو خوب بشورید و با کمی نمک خیس کنید. بعد، شیر رو به برنج اضافه کنید و بذارید روی حرارت تا جوش بیاد. زعفران، زردچوبه و گلاب رو هم اضافه کنید و صبر کنید تا برنج نرم شه. برنج رو کوهی جمع کنید، دمکنی بذارید و ۴۵ دقیقه دم بدید. در آخر، کشمش و خلالها رو توی کره تفت بدید و باهاش سوتی پلو رو تزئین کنید. حالا بشینید و از یه وعده غذایی خوشمزه لذت ببرید.
مواد اصلی | مقدار |
برنج | ۴ پیمانه |
شیر | ۴ پیمانه |
گلاب | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
کشمش پلویی | ۱/۲ پیمانه |
خلال بادام و پسته | برای تزئین |
سایر مواد | مقدار |
کره و روغن حیوانی | به مقدار لازم |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه سوتی پلو
مرحله ۱: آمادهسازی برنج
ابتدا برنج را با دقت انتخاب کنید و سپس آن را زیر آب سرد به خوبی بشویید تا آب آن کاملاً زلال شود. پس از شستن، برنج را با کمی نمک در آب خیس دهید و اجازه دهید حدود ۱ ساعت بماند تا آب اضافی آن خارج شود. این کار به نرم و شکفته شدن دانههای برنج کمک میکند.
مرحله ۲: پخت برنج با شیر
پس از اینکه برنج خوب خیس خورد، آب اضافی آن را خالی کنید. شیر را به برنج اضافه کنید و ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آید. مراقب باشید که شیر سر نرود و مرتب هم بزنید تا برنج به ته ظرف نچسبد.
مرحله ۳: افزودن ادویه و گلاب
هنگامی که شیر به جوش آمد، زعفران دمکرده و زردچوبه را به آن اضافه کنید. گلاب را نیز بیفزایید تا عطر و طعم دلپذیری به برنج بدهد. ادامه دهید تا برنج کاملاً نرم و شیر به خورد دانهها رفته باشد.
مرحله ۴: دم کردن برنج
وقتی برنج نرم شد و شیر تقریباً تمام شده، برنج را به شکل کوه وسط قابلمه جمع کنید و چند سوراخ روی آن ایجاد کنید. دمکنی را روی قابلمه قرار دهید و اجازه دهید سوتی پلو به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد.
مرحله ۵: تهیه خلال و کشمش
در یک تابه، کمی کره را ذوب کنید. کشمشها را به تابه اضافه کنید و آنها را برای چند دقیقه تفت دهید تا پف کنند. خلالهای بادام و پسته را که قبلاً با گلاب خیس کردهاید، نیز به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرحله ۶: تزئین و سرو
برنج دمکشیده را در دیس مناسبی بکشید. با خلالهای تفتداده شده و کشمش پفکرده تزئین کنید و کمی پیاز داغ بر روی آن بریزید. سوتی پلوی آماده را همراه با سالاد شیرازی یا سالاد فصل سرو کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. نوش جان!