طرز تهیه سوتی پلو؛ دستوری سنتی و خوشمزه برای علاقه‌مندان به غذاهای ایرانی

طرز تهیه سوتی پلو

طرز تهیه سوتی پلو

اگه دنبال یه غذای سنتی و خوشمزه ایرانی هستید، طرز تهیه سوتی پلو رو پیشنهاد می‌کنم. این غذا یکی از خوش طعم‌ترین پلوهاییه که با برنج و شیر تهیه می‌شه و طعمش رو می‌شه با افزودن کشمش و خلال‌های خوشبو و معطر دوچندان کرد. بیا با هم یه سوتی پلوی عالی درست کنیم.

برای تهیه سوتی پلو، اول برنج رو خوب بشورید و با کمی نمک خیس کنید. بعد، شیر رو به برنج اضافه کنید و بذارید روی حرارت تا جوش بیاد. زعفران، زردچوبه و گلاب رو هم اضافه کنید و صبر کنید تا برنج نرم شه. برنج رو کوهی جمع کنید، دمکنی بذارید و ۴۵ دقیقه دم بدید. در آخر، کشمش و خلال‌ها رو توی کره تفت بدید و باهاش سوتی پلو رو تزئین کنید. حالا بشینید و از یه وعده غذایی خوشمزه لذت ببرید.

مواد اصلیمقدار
برنج۴ پیمانه
شیر۴ پیمانه
گلاب۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده۱ قاشق غذاخوری
کشمش پلویی۱/۲ پیمانه
خلال بادام و پستهبرای تزئین
سایر موادمقدار
کره و روغن حیوانیبه مقدار لازم
نمک و زردچوبهبه مقدار لازم

طرز تهیه سوتی پلو

مرحله ۱: آماده‌سازی برنج

ابتدا برنج را با دقت انتخاب کنید و سپس آن را زیر آب سرد به خوبی بشویید تا آب آن کاملاً زلال شود. پس از شستن، برنج را با کمی نمک در آب خیس دهید و اجازه دهید حدود ۱ ساعت بماند تا آب اضافی آن خارج شود. این کار به نرم و شکفته شدن دانه‌های برنج کمک می‌کند.

مرحله ۲: پخت برنج با شیر

پس از اینکه برنج خوب خیس خورد، آب اضافی آن را خالی کنید. شیر را به برنج اضافه کنید و ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آید. مراقب باشید که شیر سر نرود و مرتب هم بزنید تا برنج به ته ظرف نچسبد.

مرحله ۳: افزودن ادویه و گلاب

هنگامی که شیر به جوش آمد، زعفران دم‌کرده و زردچوبه را به آن اضافه کنید. گلاب را نیز بیفزایید تا عطر و طعم دلپذیری به برنج بدهد. ادامه دهید تا برنج کاملاً نرم و شیر به خورد دانه‌ها رفته باشد.

مرحله ۴: دم کردن برنج

وقتی برنج نرم شد و شیر تقریباً تمام شده، برنج را به شکل کوه وسط قابلمه جمع کنید و چند سوراخ روی آن ایجاد کنید. دم‌کنی را روی قابلمه قرار دهید و اجازه دهید سوتی پلو به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد.

مرحله ۵: تهیه خلال و کشمش

در یک تابه، کمی کره را ذوب کنید. کشمش‌ها را به تابه اضافه کنید و آنها را برای چند دقیقه تفت دهید تا پف کنند. خلال‌های بادام و پسته را که قبلاً با گلاب خیس کرده‌اید، نیز به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید.

مرحله ۶: تزئین و سرو

برنج دم‌کشیده را در دیس مناسبی بکشید. با خلال‌های تفت‌داده شده و کشمش پف‌کرده تزئین کنید و کمی پیاز داغ بر روی آن بریزید. سوتی پلوی آماده را همراه با سالاد شیرازی یا سالاد فصل سرو کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید. نوش جان!

دوست داشتی؟ share کن!

Loading more posts...
استفاده از مطالب سایت در نهایت در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.