طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی به روش ساده و سریع با طعمی جذاب

طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی

طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی

طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی خیلی ساده و خوشمزه است. برای درست کردن این غذا به گوجه‌های سفت و چند ماده ساده دیگه نیاز داریم. تو این دستور، از برنج نیم پز، گوشت چرخ کرده و یه سری سبزیجات تازه استفاده می‌کنیم. سس هم خیلی راحت آماده می‌شه و طعم فوق‌العاده‌ای به دلمه‌ها می‌ده. حالا بریم سراغ مواد لازم و طرز تهیه.

برای تهیه دلمه گوجه فرنگی، اول برنج و لپه رو نیم‌پز می‌کنی. بعد پیاز رو تفت می‌دی و گوشت چرخ کرده رو بهش اضافه می‌کنی. وقتی گوشت پخت، لپه، برنج، سبزی دلمه و پیاز داغ رو اضافه و مخلوط می‌کنی. بعد داخل گوجه‌ها رو خالی و با این مواد پر می‌کنی. سس رو هم آماده می‌کنی و گوجه‌های پر شده رو توی قابلمه کنار هم می‌ذاری تا با حرارت کم بپزن و نرم بشن. در نهایت دلمه‌های خوشمزه رو سرو می‌کنی.

مواد اصلی غذامقدار
گوجه فرنگی سفت۵ عدد
برنج نیم پز۱ پیمانه
لپه نیم پز۱/۲ پیمانه
سبزی دلمه (ترکیبی از تره، جعفری، نعنا، شوید)۱ پیمانه
گوشت چرخ کرده۲۰۰ گرم
دیگر موادمقدار
پیاز۱ عدد
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
پیاز داغ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبهبه مقدار لازم
مواد سس دلمهمقدار
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
آب۱ لیوان
پیاز داغ۲ قاشق غذاخوری
آب لیموترش۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی

مرحله ۱: آماده‌سازی برنج و لپه

برنج را از چند ساعت قبل با کمی نمک خیس کنید. سپس آن را روی حرارت بگذارید تا بجوشد و کمی زنده‌تر از همیشه بردارید و آبکش کنید. لپه را هم از قبل خیس کنید و روی حرارت بگذارید تا نیم‌پز شود و آبکش کنید. این کارها را آماده کنید تا مواد اولیه دلمه آماده باشد.

مرحله ۲: تفت دادن پیاز

پیاز را نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه با کمی روغن تفت دهید تا سبک شود. سپس کمی زردچوبه به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود پیاز عطر و طعم بهتری بگیرد و پایه خوبی برای مایه دلمه شود.

مرحله ۳: اضافه کردن گوشت

گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و کمی فلفل سیاه و نمک بزنید. سپس تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد. بعد کمی آب به گوشت اضافه کنید تا گوشت کمی پخته شود. این مرحله باعث می‌شود گوشت نرم و خوشمزه شود.

مرحله ۴: ترکیب مواد

وقتی آب گوشت تمام شد، لپه و برنج نیم‌پز، سبزی دلمه و پیاز داغ را به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید. در انتها رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود. سپس از روی حرارت بردارید.

مرحله ۵: آماده‌سازی سس

داخل قابلمه مورد نظر رب گوجه فرنگی را تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. سپس پیاز داغ، کمی ادویه و نمک، آب لیموترش و آب را اضافه کنید و صبر کنید تا به جوش بیاید. این سس طعم خوبی به دلمه‌ها می‌دهد و آن‌ها را خوشمزه‌تر می‌کند.

مرحله ۶: آماده‌سازی گوجه‌ها

گوجه فرنگی‌ها را بشویید و سر آن‌ها را جدا کنید. با قاشق داخل گوجه‌ها را خالی کنید تا جا برای مایه دلمه باز شود. دقت کنید گوجه‌ها آسیب نبینند و سالم بمانند.

مرحله ۷: پر کردن گوجه‌ها

از مواد دلمه بردارید و داخل گوجه‌ها را کاملاً پر کنید. گوجه‌های پر شده را کنار هم در قابلمه قرار دهید. دقت کنید که گوجه‌ها محکم و چسبیده به هم باشند تا در حین پخت باز نشوند.

مرحله ۸: پخت دلمه

درب قابلمه را نیمه باز بگذارید و اجازه دهید دلمه‌ها با حرارت کم پخته و گوجه‌ها نرم شوند. در حین پخت از سس روی دلمه‌ها بریزید تا طعم بگیرند.

مرحله ۹: سرو دلمه

وقتی سس غلیظ شد و دلمه‌ها پختند، قابلمه را از روی حرارت بردارید. دلمه‌ها را در ظرف سرو قرار دهید و با سس باقی‌مانده روی آن‌ها را تزئین کنید. نوش جان!

دوست داشتی؟ share کن!
Loading more posts...

استفاده از مطالب سایت در نهایت در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.