طرز تهیه کوفته جعفری خوشمزه و مجلسی به روش سنتی

طرز تهیه کوفته جعفری

طرز تهیه کوفته جعفری

طرز تهیه کوفته جعفری یکی از خوشمزه‌ترین و ساده‌ترین دستورهای غذایی ایرانیه که میشه برای ناهار یا شام آماده کرد. این غذا ترکیبی از گوشت چرخ‌کرده، سبزیجات معطر و برنجه که به راحتی آماده میشه. با دنبال کردن این دستور پخت می‌تونید یه کوفته خوشمزه و مقوی درست کنید که همه دوست خواهند داشت.

برای تهیه کوفته جعفری، جعفری‌ها رو خرد کنید و برنج رو با کمی نمک نیم‌پز کنید. پیاز رو رنده کرده و با گوشت چرخ‌کرده، تخم‌مرغ، برنج، جعفری و ادویه‌ها مخلوط کنید و حسابی ورز بدید. کوفته‌ها رو گرد کرده و داخل یخچال بذارید. بعد سرخشون کنید و با پیاز نگینی و رب سس درست کنید. کوفته‌ها رو داخل سس بذارید تا بپزن. در نهایت با نون یا پلو سرو کنید. نوش جان!

مواد اصلیمقدار
گوشت چرخ‌کرده۳۰۰ گرم
پیاز۲ عدد متوسط
جعفری تازه۲ دسته
برنج۲/۳ پیمانه
تخم مرغ۱ عدد
مواد دیگرمقدار
رب گوجه فرنگی۳ قاشق غذاخوری
آبلیموبه مقدار لازم
نمکبه مقدار لازم
فلفل سیاهبه مقدار لازم
زردچوبهبه مقدار لازم
زیرهبه مقدار لازم

طرز تهیه کوفته جعفری

مرحله ۱: آماده‌سازی جعفری

ابتدا جعفری‌ها رو پاک کنید و بشورید. بعد از خشک شدن، اون‌ها رو ساطوری ریز خرد کنید تا برای کوفته‌ها آماده بشن.

مرحله ۲: خیس کردن و پختن برنج

برنج رو با کمی نمک خیس کنید و بعد روی حرارت قرار بدید. برنج رو کمی زنده‌تر از همیشه بردارید. نباید خیلی شل باشه چون کوفته‌ها شل و وا رفته می‌شن.

مرحله ۳: آماده‌سازی پیاز

یکی از پیازها رو پوست بگیرید و رنده ریز بزنید. آب پیاز رو بگیرید و داخل یک کاسه بریزید.

مرحله ۴: ترکیب مواد اولیه

پیاز رنده شده، گوشت چرخ کرده، تخم مرغ، برنج، جعفری و ادویه‌ها رو داخل کاسه بریزید. این مواد رو حسابی با هم مخلوط کنید.

مرحله ۵: ورز دادن مواد

مواد رو حسابی ورز بدید. می‌تونید از استند میکسر استفاده کنید یا ۲۰ بار مخلوط رو به داخل کاسه بکوبید تا منسجم بشه.

مرحله ۶: شکل دادن کوفته‌ها

از مواد ورز داده شده به اندازه دلخواه بردارید و در دست گرد کنید. کوفته‌ها رو برای نیم ساعت داخل یخچال استراحت بدید. اگر زمان کافی ندارید، همون لحظه ادامه بدید.

مرحله ۷: سرخ کردن کوفته‌ها

کمی روغن داخل تابه بریزید و کوفته‌ها رو هر دو طرفشون سرخ کنید تا طلایی بشن.

مرحله ۸: آماده‌سازی سس

پیاز دیگه رو نگینی ریز خرد کنید و با کمی زردچوبه و فلفل سیاه تفت بدید تا سبک بشه. بعد رب گوجه فرنگی رو اضافه کنید و تفت بدید تا بوی خامی رب از بین بره.

مرحله ۹: اضافه کردن آب و آبلیمو

کمی آب و آبلیمو به سس اضافه کنید و بگذارید کمی بجوشه تا مزه‌ها ترکیب بشن.

مرحله ۱۰: اضافه کردن کوفته‌ها به سس

سس رو به کوفته‌ها اضافه کنید و درب تابه یا قابلمه رو نیمه باز قرار بدید تا کم کم سس به خورد کوفته‌ها بره و غلیظ بشه.

مرحله ۱۱: چک کردن طعم سس

در انتها نمک سس رو تست کنید و به مقدار لازم اضافه کنید.

مرحله ۱۲: سرو کوفته

کوفته‌ها رو به همراه نان یا پلو سرو کنید. نوش جان!

دوست داشتی؟ share کن!
Loading more posts...

استفاده از مطالب سایت در نهایت در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.