طرز تهیه شفته اراکی به سبک اصیل اراکیها با طعم عالی
طرز تهیه شفته اراکی
طرز تهیه شفته اراکی یکی از خوشمزهترین غذاهای سنتی اراک هست که حتماً از خوردنش لذت میبرید. این غذا با گوشت چرخکرده، سبزیهای معطر و مواد دیگهای درست میشه که طعم بینظیری بهش میده. امروز میخوایم با هم یه شفته اراکی عالی درست کنیم.
برای تهیه شفته اراکی، اول پیاز و هویج رو رنده کنید و سبزی معطر رو خرد کنید. گوشت، پیاز، هویج، آرد نخودچی، سبزی و ادویهها رو خوب مخلوط و ورز بدید. شفتهها رو شکل بدید و توی تابه کمی تفت بدید. برای سس، پیاز رو تفت بدید، رب و آرد اضافه کنید و بعدش آب جوش بریزید. شفتهها رو توی سس قرار بدید و چاشنیها رو اضافه کنید. بعد از نیم ساعت که سس غلیظ شد، شفتهها آماده سرو هستن. نوش جان!
مواد لازم | مقدار |
گوشت چرخکرده | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۳ عدد متوسط |
هویج | ۲ عدد متوسط |
سبزی معطر | به مقدار لازم |
آرد نخودچی | ۲ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
آبلیمو | ۱/۲ قاشق غذاخوری |
آرد | ۲ قاشق غذاخوری |
شکر و سرکه | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه شفته اراکی
مرحله ۱: آمادهسازی پیاز و هویج
دو عدد از پیازها را پوست بگیرید و رنده کنید. آب پیاز را بگیرید و دور بریزید. هویجها را هم رنده کنید. سبزی معطر را خرد کنید. میتوانید از سبزی معطر خشک هم استفاده کنید.
مرحله ۲: ترکیب مواد
گوشت چرخکرده، پیاز، هویج، آرد نخودچی، سبزی معطر، ادویهها و نمک را داخل یک کاسه بزرگ بریزید. همه مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شود.
مرحله ۳: ورز دادن
مواد را به خوبی ورز دهید تا منسجم شوند. این کار باعث میشود گوشت در حین پخت از هم باز نشود.
مرحله ۴: شکل دادن به شفتهها
از مواد به اندازه دلخواه بردارید و در دست به آنها شکل دهید. میتوانید شفتهها را گرد یا به شکل دوک درست کنید.
مرحله ۵: تفت دادن شفتهها
مقداری روغن در تابه بریزید و شفتهها را کمی تفت دهید تا سطح آنها سرخ شود. این کار به خوشطعم شدن شفتهها کمک میکند.
مرحله ۶: آمادهسازی سس
پیاز باقیمانده را نگینی ریز خرد کنید و با کمی فلفل سیاه و زردچوبه در روغن تفت دهید تا سبک شود. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
مرحله ۷: اضافه کردن آرد
آرد را به پیاز و رب اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آرد هم از بین برود. در این مرحله میتوانید کمی سبزی معطر هم به دلخواه اضافه کنید.
مرحله ۸: اضافه کردن آب جوش
دو لیوان آب جوش به مخلوط پیاز، رب و آرد اضافه کنید و بگذارید سس به قل زدن بیفتد.
مرحله ۹: اضافه کردن شفتهها
شفتهها را داخل سس قرار دهید. مطمئن شوید که همه شفتهها در سس فرو رفتهاند.
مرحله ۱۰: استفاده از چاشنیها
سرکه، شکر و آبلیمو را مخلوط کنید و به سس اضافه کنید. این چاشنیها طعم خاصی به غذا میدهند.
مرحله ۱۱: پخت نهایی
بگذارید شفتهها به مدت نیم ساعت در سس بپزند تا سس غلیظ شود و شفتهها خوب بپزند.
مرحله ۱۲: سرو
شفته اراکی آماده است. میتوانید این غذای خوشمزه را با نان یا برنج سرو کنید. نوش جان!
مطالب جذاب از سراسر وب
- مدل گوشواره نگین دار طلا از جدیدترین ژورنالهای جواهرات امارتی
- نیم ست درخشان و جذاب؛ ۱۵ مدل شیک و بینظیر که هر خانمی باید داشته باشد
- دکور میز پاییزی ؛ ۱۵ مدل دکور شیک و ۱۵ عکس از میزهای رویایی
- ست لباس پاییزه مردانه؛ ۱۵ مدل خاص برای مردان خوشسلیقه
- گوشواره آویز خاص مکرومه؛ ۱۵ عکس از زیباترین گوشوارههای هنری