طرز تهیه دلمه کاهو با طعمی بینظیر و آسان برای مهمونی و مجالس
طرز تهیه دلمه کاهو
طرز تهیه دلمه کاهو یه راه عالیه برای درست کردن یه غذای خوشمزه و مقوی با استفاده از مواد ساده و دسترسی هست. دلمه کاهو از برگهای تازه کاهو، برنج، گوشت چرخ کرده و سبزیجات معطر درست میشه که با یه سس خوشمزه تکمیل میشه. این غذا هم برای مهمونیها مناسبه و هم به عنوان یه وعده روزانه خانوادگی. حالا بریم سراغ مواد لازم و طرز تهیه این غذای خوشمزه.
برای تهیه دلمه کاهو، اول لپه و برنج رو نیمپز کن، بعد پیاز رو خرد کن و با گوشت تفت بده و رب اضافه کن. لپه، برنج و سبزیها رو هم بزن، بعد مواد رو داخل برگهای کاهو بذار و رول کن. دلمهها رو تو قابلمه بذار و کمی آب بریز، بشقاب رو روشون بذار و نیم ساعت بپز. آخرش هم سس رو درست کن و روی دلمهها بریز و بذار تا سس بخار بشه. نوش جان!
مواد اصلی | مقدار |
برنج | ۱ پیمانه |
لپه | ۱/۲ پیمانه |
گوشت چرخ کرده | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
سبزی معطر خرد شده | ۱/۲ پیمانه |
شیره خرما یا انگور | ۳ قاشق غذاخوری |
گرد غوره | ۲ قاشق غذاخوری |
رب | ۲ قاشق غذاخوری |
کاهو | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زیره، ادویه دلمه | به مقدار لازم |
مواد سس | مقدار |
رب | ۱ قاشق غذاخوری |
شیره | ۲ قاشق غذاخوری |
سرکه | ۲ قاشق غذاخوری |
آب | ۱/۲ پیمانه |
روغن | ۱/۲ پیمانه |
طرز تهیه دلمه کاهو
مرحله ۱: آمادهسازی لپه و برنج
لپه رو از قبل خیس کن و بعد بذار نیم پز بشه و آبکش کن. برنج رو هم با کمی آب و نمک نیم پز کن. برنج باید کمی نرم باشه، ولی وسطش کمی سفت بمونه.
مرحله ۲: تفت دادن پیاز و گوشت
پیاز رو پوست بگیر و نگینی ریز خرد کن. پیاز رو با کمی زردچوبه تفت بده. بعد گوشت چرخ کرده رو به همراه فلفل سیاه و نمک اضافه کن و تفت بده تا رنگش تغییر کنه.
مرحله ۳: اضافه کردن رب
رب رو به گوشت اضافه کن و خوب تفت بده تا بوی خامی رب گرفته بشه.
مرحله ۴: مخلوط کردن مواد
لپه، برنج، و سبزی معطر رو به مواد اضافه کن و خوب هم بزن تا همه چیز یکدست بشه. سپس شیره انگور، گرد غوره، کمی زیره و ادویه دلمه رو اضافه کن و هم بزن. مواد رو کنار بذار.
مرحله ۵: آمادهسازی کاهو
کاهوها رو ورقه کن و خوب بشور و بذار خشک بشن. رگه پشت کاهو رو بگیر تا نرم بشه. اگه از کاهو پیچ استفاده میکنی، نیازی به این کار نیست.
مرحله ۶: چیدن کاهو در قابلمه
چند ورق کاهو رو کف قابلمهای که روغن ریختی بذار. مقداری از مواد دلمه رو داخل هر ورق کاهو بذار و رول کن یا مثل بقچه بپیچ و فشرده داخل قابلمه قرار بده.
مرحله ۷: پخت دلمهها
کمی آب داخل قابلمه بریز و یک بشقاب روی دلمهها قرار بده تا فشرده بشن. قابلمه رو به مدت نیم ساعت بذار تا دلمهها پخته بشن.
مرحله ۸: آمادهسازی سس
مواد سس رو داخل یک کاسه بریز و هم بزن. میزان ترشی و شیرینی رو به ذائقه خودت تنظیم کن.
مرحله ۹: اضافه کردن سس
بعد از نیم ساعت، سس رو روی دلمهها بریز و بذار دلمهها پخته و سس تبخیر بشه.