طرز تهیه کله جوش عدس ساده و سریع برای شام
طرز تهیه کله جوش عدس
طرز تهیه کله جوش عدس رو میخوام بهتون یاد بدم، یه غذای خوشمزه و مقوی که خیلی راحت و سریع آماده میشه. اگه دنبال یه غذای ساده و سنتی هستید که تو روزهای سرد زمستون دلتون رو گرم کنه، حتماً این دستور پخت رو امتحان کنید.
برای تهیه کله جوش عدس، اول عدس رو خیس کنید و با سیب زمینی بذارید بپزه. سیب زمینی رو له کنید، پیاز رو تفت بدید و با سیب زمینی مخلوط کنید. بعد کشک، نمک و فلفل رو اضافه کنید و همه رو با عدس ترکیب کنید تا غذا غلیظ بشه. حالا میتونید با نون تازه و ترشی سرو کنید. نوش جان!
مواد اصلی | مقدار |
عدس | ۱ پیمانه |
سیب زمینی | ۱ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
کشک | ۱/۲ لیوان |
سایر مواد | مقدار |
زعفران | به دلخواه |
نمک، فلفل سیاه | به مقدار لازم |
طرز تهیه کله جوش عدس
مرحله ۱: تمیز کردن و خیس کردن عدس
ابتدا باید عدس رو تمیز کنید و برای نیم ساعت خیس کنید تا بهتر پخته بشه. این کار کمک میکنه عدس سریعتر نرم بشه و راحتتر بپزه.
مرحله ۲: پختن عدس و سیب زمینی
عدس خیسخورده رو به همراه چند لیوان آب داخل قابلمه بریزید. سیب زمینی رو پوست بگیرید و به صورت درسته داخل قابلمه بذارید تا با عدس پخته بشه. بزارید تا همه مواد کاملاً بپزند.
مرحله ۳: له کردن سیب زمینی
وقتی سیب زمینی پخته شد، اونو از عدس جدا کنید و داخل یه کاسه قرار بدید. با گوشتکوب دستی یا قاشق خوب له کنید تا به صورت پوره دربیاد.
مرحله ۴: آماده کردن پیاز
پیازها رو پوست بگیرید و رنده ریز کنید. داخل تابه بدون افزودن روغن کمی تفت بدید تا آب پیاز کشیده بشه. بعد روغن اضافه کنید و زردچوبه و زعفران رو هم اضافه کنید و تفت بدید تا پیازها سبک بشن.
مرحله ۵: اضافه کردن سیب زمینی
سیب زمینی له شده رو به پیازهای تفتداده شده اضافه کنید و هم بزنید تا ترکیب یکدستی به دست بیاد. این ترکیب باید کاملاً با هم مخلوط بشه.
مرحله ۶: افزودن کشک
کشک پاستوریزه رو که نیازی به جوشوندن نداره به مواد اضافه کنید و هم بزنید. نمک و فلفل سیاه رو هم اضافه کنید تا مزهها ترکیب بشن.
مرحله ۷: ترکیب مواد با عدس
حالا ترکیب تهیه شده رو به عدس پخته شده اضافه کنید و خوب هم بزنید تا عدس به غلظت برسه. بزارید چند دقیقه دیگه بجوشه تا همه مواد خوب با هم ترکیب بشن.
مرحله ۸: سرو کردن
کله جوش عدس آماده شده رو با نون تازه و ترشی برای شام یا نهار سرو کنید. نوش جان!