طرز تهیه کوفته مراکشی مجلسی با نکات و ترفندهای حرفهای
طرز تهیه کوفته مراکشی
سلام دوستان! امروز میخوام طرز تهیه کوفته مراکشی رو باهاتون به اشتراک بذارم. این کوفتهها یه ترکیب عالی از گوشت، ادویهها و سبزیجات هستن که طعم خیلی خوبی دارن. با این دستور، میتونید یه غذای خوشمزه و خاص درست کنید که همه ازش لذت ببرن. بریم که شروع کنیم!
برای تهیه کوفته مراکشی، گوشت چرخ کرده گاو و گوسفند رو با پیاز رنده شده، سبزیجات، بلغور خیس شده و ادویهها مخلوط کنید و کوفتهها رو گرد کنید. بعد از نیم ساعت استراحت توی یخچال، سرخشون کنید. برای سس، پیاز و سیر رو تفت بدید، بعد رب انار، گردو و ادویهها رو اضافه کنید و بزارید کوفتهها توی سس بپزن و جا بیفتن. آخر سر با دونههای انار تزیین کنید و نوش جان کنید.
مواد اصلی | مقدار |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
بلغور جو | ۲ ق غذا خوری |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
سبزی مخصوص (جعفری، گشنیز و کمی ترخون) | ۲ ق غذا خوری |
ادویه گرام ماسالا | ۱ ق غذا خوری |
دارچین و زنجبیل | ۱/۲ ق چای خوری |
پودر سیر | نوک ق چای خوری |
سیر | ۴ حبه |
مواد دیگر | مقدار |
رب انار | ۱ ق غذا خوری |
گردو خرد شده | ۱/۴ پیمانه |
دانه انار برای تزیین | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
طرز تهیه کوفته مراکشی
مرحله ۱: آمادهسازی مواد اولیه
گوشت مخلوط گاو و گوسفند را چرخ کنید یا آماده تهیه کنید. بلغور جو را بشویید و برای چند ساعت خیس کنید. سبزی مخصوص (جعفری، گشنیز و کمی ترخون) را پاک کرده و ساطوری ریز خرد کنید. یکی از پیازها را پوست بگیرید و رنده کنید و آبش را بگیرید.
مرحله ۲: مخلوط کردن مواد
در یک کاسه بزرگ، گوشت، پیاز رنده شده، سبزی خرد شده، بلغور جو، ادویه ماسالا، دارچین و زنجبیل، پودر سیر و نمک و فلفل را مخلوط کنید. مواد را خوب ورز دهید تا یکدست و منسجم شود.
مرحله ۳: شکل دادن کوفتهها
از مخلوط گوشت به اندازه دلخواه بردارید و در دست گرد کنید و به آن شکل دهید. کوفتهها را به این صورت آماده کنید و برای نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید تا کمی سفت شوند.
مرحله ۴: سرخ کردن کوفتهها
کوفتهها را در مقداری روغن داغ سرخ کنید تا همه طرفهاشون طلایی بشن. میتونید کوفتهها رو به جای سرخ کردن داخل فر هم بپزید تا سالمتر بشن.
مرحله ۵: آمادهسازی سس
پیاز باقیمانده را پوست گرفته و نگینی خرد کنید. پیازها را در قابلمهای با کمی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سپس سیر خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر سیر بلند شود.
مرحله ۶: تهیه سس
رب انار، گردو خرد شده، کمی نمک و زردچوبه را به پیاز و سیر اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس مقداری آب جوش به قابلمه اضافه کنید و مخلوط را به جوش بیاورید.
مرحله ۷: پخت کوفتهها در سس
کوفتههای سرخ شده را به آرامی داخل سس قرار دهید. حرارت را کم کنید و بگذارید کوفتهها در سس بپزند و جا بیفتند. این کار حدود ۳۰ دقیقه طول میکشد تا سس غلیظ شود.
مرحله ۸: تزیین و سرو
کوفتهها را در ظرف سرو قرار دهید و با دانههای انار تزیین کنید. این غذا رو میتونید با نان یا برنج سرو کنید. نوش جان!