طرز تهیه کوفته برنجی خوشمزه و مجلسی به سبک سنتی ایرانی
طرز تهیه کوفته برنجی
کوفته برنجی یه غذای خوشمزه و مقوی ایرانیه که خیلیا عاشقشن. این غذا ترکیبی از گوشت، برنج و یه سری سبزیجات خوشطعم داره که با همدیگه یه طعم بینظیر رو میسازن. اگه دوست داری یه غذای سنتی و متفاوت رو تجربه کنی، حتما این دستور رو امتحان کن!
برای تهیه کوفته برنجی، اول برنج و لپه رو چند ساعت خیس کن، بعد جداگونه بپز. پیاز رو رنده کن و با گوشت، برنج و لپه پخته، تخم مرغ، آرد نخودچی، نمک، فلفل، زردچوبه و سبزیجات مخلوط کن. مواد رو خوب ورز بده و داخل یخچال بذار. بعد به اندازه پرتقال بردار، وسطش آلو بذار و گرد کن. کوفتهها رو تو آب جوش بنداز و حدود نیم ساعت بپز. آخر سر سس گوجه درست کن و روی کوفتهها بریز. نوش جان!
مواد لازم برای ۴ نفر | مقدار |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
برنج | ۲.۵ پیمانه |
تخم مرغ | ۱ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
لپه | ۴ قاشق غذاخوری |
آرد نخودچی | ۲ قاشق غذاخوری |
شوید تازه و خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
تره تازه و خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
جعفری تازه و خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
نعنا خشک | ۱ قاشق غذاخوری |
ترخون خشک | ۱ قاشق غذاخوری |
مرزه خشک | ۱ قاشق غذاخوری |
شنبلیله خشک | ۱ قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی رنده شده | ۳ عدد |
آبلیمو | ۲ قاشق غذاخوری |
آلو یا گوجه سبز | به مقدار لازم برای داخل کوفته |
نمک، فلفل، زردچوبه و روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه کوفته برنجی
مرحله ۱: خیساندن برنج و لپه
چند ساعت قبل از شروع، برنج و لپه را بخیسانید. بعد از خیساندن، برنج و لپه را بشویید و هر کدام را جداگانه در قابلمه با مقداری آب بپزید. وقتی برنج جوش آمد، میتوانید کمی از سبزیهای تازه و زردچوبه اضافه کنید و سپس برنج را آبکش کنید. آب برنج را نگه دارید چون بعداً به آن نیاز داریم.
مرحله ۲: آمادهسازی پیاز
یکی از پیازها را ریز رنده کنید و آب آن را بگیرید. پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده، برنج پخته، لپه پخته، نمک، فلفل، زردچوبه و سبزیهای تازه مخلوط کنید. تخم مرغ و آرد نخودچی را هم اضافه کرده و مواد را خوب ورز دهید تا کاملاً با هم ترکیب شوند.
مرحله ۳: ورز دادن و سفت کردن مواد
مواد مخلوط شده را به ظرف بکوبید تا سفت و چسبناک شوند. این کار باعث میشود که کوفتهها در هنگام پخت نریزند. بعد از ورز دادن، مواد کوفته را داخل یخچال بگذارید تا کمی خنک شوند.
مرحله ۴: تشکیل کوفتهها
به اندازه یک پرتقال از مواد کوفته بردارید و در کف دست پهن کنید. یک آلو یا گوجه سبز را وسط آن قرار داده و مواد را ببندید و گرد کنید. این کار را برای بقیه مواد تکرار کنید.
مرحله ۵: آمادهسازی آب کوفته
آب برنج که قبلاً نگه داشته بودید را در قابلمه بریزید و به جوش بیاورید. کوفتهها را به آرامی در آب در حال جوش قرار دهید. این کار باعث میشود کوفتهها از هم نپاشند.
مرحله ۶: پخت کوفتهها
کوفتهها را حدود نیم ساعت در آب در حال جوش بپزید. در این مدت، آب کوفته برنجی کمی غلیظ میشود و کوفتهها کاملاً پخته میشوند.
مرحله ۷: آماده کردن سس
گوجه فرنگی رنده شده، پیاز دوم خرد شده و کمی روغن را در قابلمه تفت دهید. بعد از چند دقیقه، آبلیمو، نعنا خشک، ترخون خشک، مرزه خشک و شنبلیله خشک را اضافه کنید و مخلوط کنید. سس را روی کوفتهها بریزید و بگذارید چند دقیقه دیگر بپزند.
مرحله ۸: سرو کردن
وقتی کوفتهها و سس به خوبی پخته شدند، غذا آماده است. کوفتهها را با کمی سبزی تازه تزئین کرده و سرو کنید.
- منبع :
- ms.farhady