طرز تهیه کوفته برنجی خوشمزه و مجلسی به سبک سنتی ایرانی

طرز تهیه کوفته برنجی

طرز تهیه کوفته برنجی

کوفته برنجی یه غذای خوشمزه و مقوی ایرانیه که خیلیا عاشقشن. این غذا ترکیبی از گوشت، برنج و یه سری سبزیجات خوش‌طعم داره که با همدیگه یه طعم بی‌نظیر رو می‌سازن. اگه دوست داری یه غذای سنتی و متفاوت رو تجربه کنی، حتما این دستور رو امتحان کن!

برای تهیه کوفته برنجی، اول برنج و لپه رو چند ساعت خیس کن، بعد جداگونه بپز. پیاز رو رنده کن و با گوشت، برنج و لپه پخته، تخم مرغ، آرد نخودچی، نمک، فلفل، زردچوبه و سبزیجات مخلوط کن. مواد رو خوب ورز بده و داخل یخچال بذار. بعد به اندازه پرتقال بردار، وسطش آلو بذار و گرد کن. کوفته‌ها رو تو آب جوش بنداز و حدود نیم ساعت بپز. آخر سر سس گوجه درست کن و روی کوفته‌ها بریز. نوش جان!

مواد لازم برای ۴ نفرمقدار
گوشت چرخ کرده۳۰۰ گرم
برنج۲.۵ پیمانه
تخم مرغ۱ عدد
پیاز۲ عدد
لپه۴ قاشق غذاخوری
آرد نخودچی۲ قاشق غذاخوری
شوید تازه و خرد شده۲ قاشق غذاخوری
تره تازه و خرد شده۲ قاشق غذاخوری
جعفری تازه و خرد شده۲ قاشق غذاخوری
نعنا خشک۱ قاشق غذاخوری
ترخون خشک۱ قاشق غذاخوری
مرزه خشک۱ قاشق غذاخوری
شنبلیله خشک۱ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی رنده شده۳ عدد
آبلیمو۲ قاشق غذاخوری
آلو یا گوجه سبزبه مقدار لازم برای داخل کوفته
نمک، فلفل، زردچوبه و روغنبه میزان لازم

طرز تهیه کوفته برنجی

مرحله ۱: خیساندن برنج و لپه

چند ساعت قبل از شروع، برنج و لپه را بخیسانید. بعد از خیساندن، برنج و لپه را بشویید و هر کدام را جداگانه در قابلمه با مقداری آب بپزید. وقتی برنج جوش آمد، می‌توانید کمی از سبزی‌های تازه و زردچوبه اضافه کنید و سپس برنج را آبکش کنید. آب برنج را نگه دارید چون بعداً به آن نیاز داریم.

مرحله ۲: آماده‌سازی پیاز

یکی از پیازها را ریز رنده کنید و آب آن را بگیرید. پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده، برنج پخته، لپه پخته، نمک، فلفل، زردچوبه و سبزی‌های تازه مخلوط کنید. تخم مرغ و آرد نخودچی را هم اضافه کرده و مواد را خوب ورز دهید تا کاملاً با هم ترکیب شوند.

مرحله ۳: ورز دادن و سفت کردن مواد

مواد مخلوط شده را به ظرف بکوبید تا سفت و چسبناک شوند. این کار باعث می‌شود که کوفته‌ها در هنگام پخت نریزند. بعد از ورز دادن، مواد کوفته را داخل یخچال بگذارید تا کمی خنک شوند.

مرحله ۴: تشکیل کوفته‌ها

به اندازه یک پرتقال از مواد کوفته بردارید و در کف دست پهن کنید. یک آلو یا گوجه سبز را وسط آن قرار داده و مواد را ببندید و گرد کنید. این کار را برای بقیه مواد تکرار کنید.

مرحله ۵: آماده‌سازی آب کوفته

آب برنج که قبلاً نگه داشته بودید را در قابلمه بریزید و به جوش بیاورید. کوفته‌ها را به آرامی در آب در حال جوش قرار دهید. این کار باعث می‌شود کوفته‌ها از هم نپاشند.

مرحله ۶: پخت کوفته‌ها

کوفته‌ها را حدود نیم ساعت در آب در حال جوش بپزید. در این مدت، آب کوفته برنجی کمی غلیظ می‌شود و کوفته‌ها کاملاً پخته می‌شوند.

مرحله ۷: آماده کردن سس

گوجه فرنگی رنده شده، پیاز دوم خرد شده و کمی روغن را در قابلمه تفت دهید. بعد از چند دقیقه، آبلیمو، نعنا خشک، ترخون خشک، مرزه خشک و شنبلیله خشک را اضافه کنید و مخلوط کنید. سس را روی کوفته‌ها بریزید و بگذارید چند دقیقه دیگر بپزند.

مرحله ۸: سرو کردن

وقتی کوفته‌ها و سس به خوبی پخته شدند، غذا آماده است. کوفته‌ها را با کمی سبزی تازه تزئین کرده و سرو کنید.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 10 خرداد 1403
کپی بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.