طرز تهیه کوفته شلغم؛ غذایی جدید برای یک شام سبک و لذیذ

طرز تهیه کوفته شلغم

طرز تهیه کوفته شلغم

طرز تهیه کوفته شلغم خیلی راحت‌تر از اون چیزیه که فکرش رو بکنی. این کوفته یه غذای سالم و خوشمزه‌ست که با شلغم درست می‌شه و یه جورایی طعم خاصی داره که باید امتحانش کنی. حالا بیایید با هم مواد لازم رو چک کنیم و بریم سراغ درست کردنش.

برای تهیه کوفته شلغم، اول نخود رو از شب قبل خیس کنید و بعد بپزید. پیاز و سیر رو تفت بدید، شلغم رنده شده، گشنیز و ادویه‌ها رو اضافه کنید و نرمش کنید. مواد رو با نخود، جو، گندم و آرد نخودچی مخلوط کنید و کوفته‌ها رو شکل بدید. کوفته‌ها رو در فریزر بذارید تا منسجم بشن. پیاز، هویج و پیازچه رو برای سس تفت بدید، رب گوجه فرنگی و آب جوش رو اضافه کنید و کوفته‌ها رو بپزید. کوفته شلغم رو با نون و سبزی سرو کنید.

مواد اصلی برای ۲ نفرمقدار
شلغم۲ عدد
پیاز۱ عدد
نخود پختهنصف لیوان
سیر۲ حبه
گندم۱/۴ لیوان
جو دوسر۲ قاشق غذا خوری
مواد دیگرمقدار
گشنیز۱ قاشق چای‌خوری
هویج۱ عدد
پیازچه۲ عدد
نمک، فلفل سیاه، زیره، پودر سیربه مقدار لازم
آرد نخودچی۱ قاشق غذا خوری

طرز تهیه کوفته شلغم

مرحله ۱: آماده کردن نخود

نخود را از شب قبل خیس کنید و چندین بار آبش را عوض کنید تا نفخ آن از بین برود. سپس نخودها را با زودپز به مدت ۳۰ دقیقه بپزید تا کاملاً نرم شوند.

مرحله ۲: آماده کردن گندم

گندم را با مقداری آب خیس کنید و به همراه ۳/۴ پیمانه آب روی حرارت ملایم بپزید. وقتی آب قابلمه تبخیر شد، گندم‌ها را چک کنید و اگر نیاز بود، کمی آب اضافه کنید تا کاملاً پخته شوند.

مرحله ۳: تفت دادن پیاز و سیر

پیاز را نگینی خرد کنید و در تابه با مقداری زردچوبه و روغن تفت دهید تا سبک شود. سپس سیر له شده را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر سیر بیرون بیاید.

مرحله ۴: آماده کردن شلغم

شلغم‌ها را رنده کنید و به همراه گشنیز، زیره، کمی نمک و فلفل به پیاز اضافه کنید. تفت دهید و درب تابه را بگذارید تا شلغم‌ها با حرارت کم نرم شوند. این مرحله ۲۰ تا ۲۵ دقیقه زمان می‌برد. اگر مواد داشت ته می‌گرفت، مقداری آب اضافه کنید.

مرحله ۵: مخلوط کردن مواد

وقتی شلغم‌ها پخته شدند، آن‌ها را داخل کاسه بریزید و نخود پخته شده، جو و آرد نخودچی را اضافه کنید. کمی نمک و پودر سیر بزنید و هم بزنید. حالا مواد را با غذاساز یا گوشت کوب برقی میکس کنید. اگر مواد چسبنده بود، کمی آرد نخودچی اضافه کنید.

مرحله ۶: شکل دادن کوفته‌ها

از مواد کوفته بردارید و با دست به اندازه دلخواه گرد کنید. کوفته‌ها را برای ۱۰ دقیقه در فریزر قرار دهید تا خوب منسجم شوند.

مرحله ۷: آماده کردن سس

پیاز را رنده کنید و با مقداری روغن، زردچوبه و نمک تفت دهید تا سبک و طلایی شود. هویج نگینی شده و پیازچه را اضافه کنید و تفت دهید. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا خامی رب از بین برود.

مرحله ۸: پختن کوفته‌ها

یک لیوان آب جوش را به تابه اضافه کنید. هنگامی که آب شروع به جوشیدن کرد، کوفته‌ها را داخل تابه بگذارید و برای ۳۰ دقیقه زمان دهید تا پخته شوند. در حین پختن، سس را روی کوفته‌ها بریزید تا مزه‌دار شوند.

مرحله ۹: سرو کوفته‌ها

کوفته شلغم را در ظرف سرو بکشید و با نان و سبزی میل کنید. نوش جان!

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین امتیاز را شما بدهید!

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در جمعه 11 خرداد 1403
Loading more posts...

استفاده از مطالب سایت در نهایت در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.