طرز تهیه کوفته جنوبی خوشمزه و مجلسی؛ یک غذای جدید و لذیذ
طرز تهیه کوفته جنوبی
کوفته جنوبی خیلی راحت و خوشمزه است. با این دستور میتونید یه غذای خوش طعم و متفاوت درست کنید که همه خانواده ازش لذت ببرند. با استفاده از مواد اولیه باکیفیت و ترکیبات مخصوص این دستور، کوفتههای خوشمزهای درست میکنیم که عطر و طعمشون بینظیره.
برای تهیه کوفته جنوبی، اول یک پیاز رنده و آبش رو بگیرید، بعد با گوشت چرخ کرده، گردو، ادویهها و آرد نخودچی مخلوط کنید و حسابی ورز بدید. کوفتهها رو گرد کنید و بذارید تو یخچال استراحت کنن. پیازهای خلالی رو تفت بدید و با آب و ادویهها سس درست کنید. کوفتهها رو اضافه کنید و خلال بادام هم بریزید. تمر هندی، رب انار و شکر رو بعد از نیم ساعت اضافه کنید و بذارید همه چی خوب بپزه. با برنج یا نون سرو کنید. نوش جان!
مواد اصلی برای ۴ نفر | مقدار |
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
تمر هندی | ۳ قاشق غذاخوری |
رب انار | ۱ قاشق مرباخوری |
گردو آسیاب شده | ۷۰ گرم |
آرد نخودچی | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۳ عدد |
دیگر مواد | مقدار |
خلال بادام | ۲۵ گرم |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه کاری | به مقدار لازم |
طرز تهیه کوفته جنوبی
مرحله ۱: آمادهسازی پیاز
یک عدد پیاز را پوست بگیرید و رنده ریز بزنید. حسابی پیاز رندهشده را با دست فشار دهید تا آب اضافیاش خارج شود. این مرحله برای جلوگیری از وا رفتن کوفته خیلی مهمه. پیاز رندهشده را داخل یک کاسه بریزید.
مرحله ۲: مخلوط کردن مواد
گوشت چرخ کرده، گردو آسیاب شده، ادویهها و آرد نخودچی را به کاسه پیاز اضافه کنید. همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید و شروع به ورز دادن کنید.
مرحله ۳: ورز دادن کوفتهها
بعد از چند بار ورز دادن، وقتی مواد کمی منسجم شد، کوفتهها را در دست گرفته و ۵۰ بار داخل کاسه بکوبید. هر چقدر بهتر ورز دهید، کوفتههای بهتری خواهید داشت.
مرحله ۴: شکل دادن کوفتهها
از مواد کوفته به اندازه گردو بردارید و در دست گرد کنید. کوفتههای شکل داده شده را داخل یک دیس بگذارید و داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کنند و منسجمتر شوند.
مرحله ۵: تفت دادن پیاز
دو پیاز دیگر را خلالی ریز خرد کنید و داخل قابلمه یا تابه مورد نظر تفت دهید. کمی زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و کاری به پیاز بزنید.
مرحله ۶: آماده کردن سس
دو لیوان آب به پیازها اضافه کنید و اجازه دهید آب به جوش بیاید. پس از جوش آمدن آب، کوفتهها را به آرامی داخل سس قرار دهید. درب قابلمه یا تابه را نبندید تا کوفتهها از هم نپاشند.
مرحله ۷: اضافه کردن خلال بادام
خلال بادام را که از قبل کمی خیس کردهاید، به قابلمه اضافه کنید تا همراه با کوفتهها بپزد و نرم شود.
مرحله ۸: اضافه کردن تمر هندی و رب انار
نیم ساعت بعد از پخت کوفتهها، تمر هندی را که با آب ولرم باز کرده و صاف کردهاید، به همراه رب انار و شکر داخل یک کاسه مخلوط کنید و به کوفتهها اضافه کنید.
مرحله ۹: پخت نهایی
اجازه دهید کوفتهها ۲۰ تا ۳۰ دقیقه دیگر بپزند و سس غلیظ شود.
مرحله ۱۰: سرو کردن
کوفته جنوبی را با برنج یا نان سرو کنید. نوش جان!