طرز تهیه آبگوشت ترکی مجلسی؛ یک غذای بینظیر برای تمام فصول
طرز تهیه آبگوشت ترکی
طرز تهیه آبگوشت ترکی رو میخوای یاد بگیری؟ این غذای سنتی و خوشمزه با ترکیبی از مواد ساده و طعمدهندههای معطر درست میشه. با این دستور پخت میتونی یه آبگوشت اصیل و خوشطعم درست کنی که همه رو مجذوب خودش میکنه. همراه ما باش تا قدم به قدم این غذای لذیذ رو یاد بگیری.
برای تهیه آبگوشت ترکی، اول نخود رو ۱۲ ساعت خیس کن و چند بار آبش رو عوض کن. لیموعمانی رو هم توی آب گرم بذار تا تلخیش بره. بعد گوشت رو توی قابلمه تفت بده تا رنگش عوض بشه، پیاز خردشده رو اضافه کن و تفت بده تا سبک شه. ادویهها رو اضافه کن و هم بزن. نخود، سبزی معطر و چوب دارچین رو بریز و روش آب جوش بریز. بعد از نیمپز شدن گوشت، چوب دارچین رو بردار. رب گوجه رو تفت بده و با سیبزمینی خردشده به قابلمه اضافه کن. نمک و لیموعمانی رو هم آخر کار اضافه کن و بذار جا بیفته. حالا میتونی آبگوشت رو سرو کنی. نوش جان!
مواد اصلی برای ۴ نفر | مقدار |
گوشت گوسفندی با چربی | ۵۰۰ گرم |
نخود | ۲ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد |
رب گوجهفرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
سیبزمینی | ۲ عدد |
لیموعمانی | ۱ عدد |
دیگر مواد | مقدار |
سبزی خشک معطر | ۱ قاشق غذاخوری |
چوب دارچین | ۱ تکه |
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر | به مقدار لازم |
طرز تهیه آبگوشت ترکی
مرحله ۱: خیس کردن نخود
ابتدا نخودها را برای ۱۲ ساعت در آب خیس کنید. در این مدت چند بار آب نخود را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. بعد از ۱۲ ساعت، نخودها را آبکش کنید.
مرحله ۲: آمادهسازی لیموعمانی
لیموعمانی را از وسط به دو نیم کنید و داخل آب گرم بگذارید تا تلخی آن گرفته شود. این کار باعث میشود طعم لیموعمانی در آبگوشت ملایمتر شود.
مرحله ۳: تفت دادن گوشت
داخل قابلمه کمی روغن بریزید و گوشت را تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. این کار به بهتر شدن طعم گوشت در غذا کمک میکند.
مرحله ۴: اضافه کردن پیاز
پیازها را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید. پیازها را به قابلمه اضافه کرده و با گوشت تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.
مرحله ۵: اضافه کردن ادویهها
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و پودر سیر را به قابلمه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا عطر ادویهها بلند شود.
مرحله ۶: اضافه کردن نخود و سبزی
نخودهای خیسخورده، سبزی خشک معطر و چوب دارچین را به قابلمه اضافه کنید. روی مواد آب جوش بریزید و حرارت را بالا ببرید تا آب به جوش بیاید.
مرحله ۷: پختن گوشت و نخود
حرارت را کم کنید و بگذارید گوشت و نخود خوب بپزند. هرچند وقت یکبار مواد را هم بزنید و آب آبگوشت را چک کنید. زمانی که گوشت نیمپخت شد، چوب دارچین را خارج کنید.
مرحله ۸: تفت دادن رب
داخل یک تابه کمی روغن بریزید و رب گوجهفرنگی را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. این کار طعم رب را بهتر میکند.
مرحله ۹: اضافه کردن سیبزمینی
سیبزمینیها را پوست بگیرید و درشت خرد کنید. سیبزمینیها و رب تفتدادهشده را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید ۳۰ دقیقه دیگر بپزند.
مرحله ۱۰: اضافه کردن نمک و لیموعمانی
در انتهای پخت، نمک و لیموعمانیها را اضافه کنید و بگذارید ۲۰ دقیقه دیگر بپزد تا آبگوشت ترکی کاملاً جا بیفتد.
مرحله ۱۱: سرو آبگوشت ترکی
وقتی آبگوشت به خوبی پخته و روغن افتاده شد، آن را در ظرف سرو کنید. نوش جان!