طرز تهیه اشکنه یزدی: چطور این غذای مقوی و لذیذ رو در خانه درست کنیم؟
طرز تهیه اشکنه یزدی
طرز تهیه اشکنه یزدی خیلی ساده و راحت هست و هر کسی میتونه درستش کنه. این غذا از غذاهای سنتی یزد محسوب میشه و خیلی خوشمزهست. حالا بریم سراغ مواد لازم و دستور پخت این غذای خوشمزه.
برای تهیه اشکنه یزدی، اول پیاز رو ریز خرد کنین و با کمی روغن، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه تفت بدین. بعد آرد رو اضافه کنین و خوب هم بزنین. سیبزمینی نگینی خرد شده و سبزیجات خشک رو اضافه کنین و کمی تفت بدین. ۱.۵ پیمانه آب بریزین و بذارین جوش بیاد. حرارت رو کم کنین تا سیبزمینیها بپزن. یکی از تخممرغها رو زده و به قابلمه اضافه کنین و سریع هم بزنین. دو تا تخممرغ دیگه رو دونه دونه داخل قابلمه بشکنین و درب قابلمه رو بذارین تا تخممرغها بپزن. حالا اشکنه رو با نون تازه سرو کنین. نوش جان!
مواد لازم | مقدار |
پیاز | ۱ عدد |
آرد | ۱ قاشق غذاخوری |
سیب زمینی | ۱ عدد |
تخم مرغ | ۳ عدد |
شنبلیله خشک | ۱/۲ قاشق غذاخوری |
شوید خشک | ۱/۲ قاشق غذاخوری |
مرزنجوش | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه اشکنه یزدی
مرحله ۱: آمادهسازی پیاز
پیاز رو پوست بگیرین و نگینی ریز خرد کنین. توی یه قابلمه کمی روغن یا کره بریزین و پیازها رو به همراه کمی زردچوبه، نمک و فلفل سیاه تفت بدین تا سبک و شیشهای بشه.
مرحله ۲: اضافه کردن آرد
آرد رو به پیازهای تفت داده شده اضافه کنین و هم بزنین تا بوی خامی آرد گرفته بشه. خیلی مهمه که آرد خوب تفت داده بشه وگرنه طعم خامی میده.
مرحله ۳: اضافه کردن سیب زمینی و سبزیجات خشک
سیبزمینی رو پوست بگیرین و نگینی ریز خرد کنین. سیبزمینی و سبزیجات خشک (شنبلیله، شوید و مرزنجوش) رو به قابلمه اضافه کنین و در حد مخلوط شدن هم بزنین. دقت کنین که سبزیجات خیلی تفت نخورن چون تلخ میشن.
مرحله ۴: اضافه کردن آب
۱.۵ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنین و زیر حرارت رو زیاد کنین تا به جوش بیاد. بعد حرارت رو کم کنین و بذارین سیبزمینیها پخته بشن و مواد جا بیفتن.
مرحله ۵: اضافه کردن تخممرغ زده شده
یکی از تخممرغها رو داخل کاسه بشکنین و با چنگال بزنین تا از لختگی دربیاد. تخممرغ زده شده رو به قابلمه اضافه کنین و سریع هم بزنین تا بسته نشه و خوب مخلوط بشه.
مرحله ۶: اضافه کردن تخممرغهای درسته
دو تا تخممرغ باقیمونده رو دونه دونه داخل قابلمه بشکنین و درب قابلمه رو بذارین تا تخممرغها خودشون رو بگیرن. بذارین چند دقیقه بمونه تا تخممرغها کاملاً پخته بشن.
مرحله ۷: سرو کردن
بعد از اینکه اشکنه غلیظ شد، اون رو داخل کاسه بکشین و با نون تازه ترید کنین. این غذا رو میتونین با سبزی خوردن هم سرو کنین که خیلی خوشمزه میشه. نوش جان!
مطالب جذاب از سراسر وب
- مدل گردنبند و گوشواره طلا از جدیدترین ست های لاکچری بازار تهران
- توگردنی کاشی مینیاتوری؛ 15 عکس و طرح از هنرهای اصیل ایرانی
- استند چوبی حمام؛ ۱۵ طرح خاص و شیک برای حمامهای مدرن
- دستبند رنگی دست ساز؛ 15 مدل متفاوت و شیک برای استایل کژوال
- مانتو بافت بلند ترند پاییز 1403؛ 15 مدل جدید و خاص برای خانمهای خوشاستایل