طرز تهیه ماهی سفید شکم پر فوق العاده خوشمزه با طعم سنتی ایرانی
طرز تهیه ماهی سفید شکم پر
طرز تهیه ماهی سفید شکم پر خیلی ساده و خوشمزه است. این غذا پر از طعمها و عطرهای مختلفه و میتونه سفره شما رو رنگین کنه. تو این دستور پخت قراره یاد بگیریم چطور ماهی سفید رو با موادی که خودمون دوست داریم، پر کنیم و به شکل خوشمزهای بپزیم.
برای تهیه ماهی سفید شکم پر، اول ماهی رو تمیز کرده و با نمک و ادویه مزهدار کنید. سبزیجات و پیاز داغ و سیر رو تفت بدید، بعد زرشک و گردو و رب انار رو اضافه کنید. مواد رو توی شکم ماهی بذارید و ماهی رو توی ظرف پیرکس چرب شده قرار بدید. روی ماهی زعفران بزنید و با فویل بپوشونید. توی فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴۰ دقیقه بپزید و آخرش گریل کنید. نوش جان!
مواد لازم | مقدار |
ماهی سفید | ۱ عدد |
سبزی معطر (گشنیز، شنبلیله، جعفری، ریحان) | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز داغ | ۲ قاشق غذاخوری |
پوره سیر | ۲ قاشق غذاخوری |
زرشک | ۱/۲ پیمانه |
گردو خرد شده | ۱/۲ پیمانه |
رب انار | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
پودر سیر | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه ماهی سفید شکم پر
مرحله ۱: آمادهسازی ماهی
اول ماهی رو خوب بشورید و شکمش رو خالی کنید. حالا روی سطح و داخل شکم ماهی نمک، پودر سیر و زردچوبه بزنید. بذارید ماهی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه داخل آبکش بمونه تا بوی ماهی گرفته بشه.
مرحله ۲: تفت دادن سبزیجات
سبزیهای معطر رو خرد کنید و با کمی روغن داخل تابه تفت بدید تا رنگشون کمی تغییر کنه. بعد پیاز داغ رو اضافه کنید و با هم تفت بدید. سپس پوره سیر رو اضافه کنید و تفت بدید تا عطر سیر بلند بشه.
مرحله ۳: اضافه کردن زرشک و گردو
زرشک که از قبل خیس خورده رو به همراه گردوی خرد شده به مواد اضافه کنید و تفت بدید. در آخر، رب انار رو اضافه کنید و مواد رو تفت بدید تا یکدست بشه. میتونید مقدار رب انار رو بسته به ذائقهتون تنظیم کنید.
مرحله ۴: آمادهسازی مواد میانی
نصف پیمانه آبجوش به مواد اضافه کنید و کمی تفت بدید تا مواد خوب با هم مخلوط بشن. بعد تابه رو از روی حرارت بردارید.
مرحله ۵: پر کردن شکم ماهی
شکم ماهی رو با مواد میانی پر کنید. میتونید با خلال دندان یا نخ و سوزن شکم ماهی رو فیکس کنید تا مواد بیرون نریزه.
مرحله ۶: آمادهسازی ظرف فر
کف یک ظرف پیرکس رو کمی چرب کنید و ماهی رو داخلش بذارید. روی ماهی کمی زعفران دم کرده بزنید. روی ظرف رو با فویل بپوشونید و چند سوراخ روی فویل ایجاد کنید.
مرحله ۷: پختن ماهی
ظرف رو به مدت ۴۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد داخل فر بذارید. بعد از این مدت، فویل رو بردارید و بذارید روی ماهی هم گریل بشه تا رنگش طلایی بشه.
مرحله ۸: سرو ماهی
ماهی رو از فر بیرون بیارید و با سبزیجات یا برنج سرو کنید. نوش جان!