طرز تهیه کشک بادمجان با گوشت و گردو به سبک سنتی ایرانی
طرز تهیه کشک بادمجان با گوشت و گردو
کشک بادمجان با گوشت و گردو یه غذای خوشمزه و مقوی ایرانیه که خیلی از ما دوستش داریم. این غذا رو میتونید برای مهمونیها یا دورهمیهای خانوادگی آماده کنید. تو این دستور پخت، بادمجانهای خوشمزه رو با گوشت چرخ کرده و گردو ترکیب میکنیم تا یه طعم خاص و متفاوت داشته باشیم. حالا بریم سراغ مواد لازم و مراحل تهیه این غذای خوشمزه.
برای تهیه کشک بادمجان با گوشت و گردو، اول پیاز و گوشت چرخ کرده رو با ادویه تفت بده و بعد رب گوجه فرنگی اضافه کن. بادمجانها رو سرخ کن و له کن. سیر و نعناع خشک رو توی تابه دیگه تفت بده و همه مواد رو با هم ترکیب کن. در آخر کشک و گردو و زعفران رو اضافه کن و بگذار خوب جا بیفته. حالا این غذای خوشمزه رو با نون تازه سرو کن. نوش جان!
مواد اصلی | مقدار |
بادمجان | ۱ کیلوگرم |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
پیاز سرخ شده | ۱۵۰ گرم |
رب گوجه فرنگی | ۳ ق غذا خوری |
سیر | ۶ حبه |
نعناع خشک | ۳ ق غذا خوری |
گردو خرد شده | ۳/۴ پیمانه |
پیاز داغ | به مقدار لازم |
زعفران | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه کشک بادمجان با گوشت و گردو
مرحله ۱: آمادهسازی پیاز و گوشت
پیاز داغ یا پیاز سرخ شده رو به همراه کمی روغن توی تابه بریز. میتونی پیاز رو خلالی خرد کنی و تفت بدی تا سرخ بشه یا از پیاز داغ آماده استفاده کنی. گوشت چرخ کرده رو به پیاز اضافه کن و با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه تفت بده. وقتی گوشت سرخ شد، رب گوجه فرنگی رو اضافه کن و تفت بده تا بوی خامی رب گرفته بشه. این مایه رو کنار بذار.
مرحله ۲: آمادهسازی بادمجان
بادمجانها رو پوست بگیر و برای نیم ساعت داخل آب و نمک بذار تا تلخیشون گرفته بشه. بعد از نیم ساعت بادمجانها رو خوب خشک کن و توی روغن سرخ کن. برای سرخ کردن کمتر از روغن، میتونی از فر استفاده کنی. بعد از سرخ شدن، بادمجانها رو خوب بکوب و له کن.
مرحله ۳: تفت دادن سیر و نعناع
توی یه تابه دیگه کمی روغن بریز و سیرهای پوره شده رو کمی تفت بده تا عطرش بلند بشه. بعد نعناع خشک رو اضافه کن و برای ۳۰ ثانیه تفت بده.
مرحله ۴: ترکیب مواد
اگه بادمجانها رو به صورت درسته سرخ کردی، مواد گوشتی رو وسط بادمجانها قرار بده. اگه بادمجانها رو له کردی، بادمجانها رو به همراه سیر داغ و نعناع داغ کمی تفت بده و بعد مواد گوشتی رو اضافه کن.
مرحله ۵: اضافه کردن کشک و گردو
کشک رو به مواد اضافه کن و خوب مخلوط کن. گردو خرد شده و کمی زعفران دم کرده رو هم اضافه کن. در نهایت ۱/۲ پیمانه آب جوش به مواد اضافه کن و درب ماهیتابه رو بذار تا مواد پخته و یکدست بشن.
مرحله ۶: سرو غذا
وقتی مواد خوب پخته و یکدست شدن، کشک بادمجان رو توی دیس سرو بکش. با کمی پیاز داغ و سیر داغ تزیین کن. اگه دوست داشتی میتونی مقداری از مواد گوشتی رو برای تزیین نگه داری. این غذا رو با نان تازه سرو کن. نوش جان!