طرز تهیه شاورما گوشت خانگی؛ یک غذای خوشمزه و بسیار ساده
طرز تهیه شاورما گوشت خانگی
سلام! امروز میخوام باهاتون دستور تهیه یک غذای خوشمزه و هیجانانگیز رو به اشتراک بذارم: شاورما گوشت خانگی. این غذا که اصالتاً از خاورمیانه میاد، یکی از محبوبترین غذاهای خیابانیه که میتونید توی خونه هم به راحتی درستش کنید. ترکیب گوشت مرینیتشده با ادویههای خوشعطر و سبزیجات تازه، مزهای فوقالعاده به این غذا میده.
برای تهیه شاورما گوشت خانگی، اول گوشت راسته گوساله رو به ضخامت ۲ میلیمتر برش بزنید و با پیاز، سیر، سرکه بالزامیک، آب لیموترش، روغن زیتون، سس خردل، ماست و ادویهها مرینیت کنید و بذارید تو یخچال بمونه. بعد سس مخصوص رو با مایونز، ماست، لیموترش، روغن زیتون، سیر و ارده آماده کنید. خیارشور، گوجه و جعفری رو ورقهای و خرد کنید و با سماق و روغن زیتون ترکیب کنید. گوشت رو تو تابه تفت بدید، نمک بزنید و با نان پیتا و سس و مخلوط سبزیجات سرو کنید. نوش جان!
مواد اصلی | مقدار |
گوشت راسته گوساله | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
ارده | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۶ قاشق غذاخوری |
لیموترش | ۱ عدد |
ماست | ۴ قاشق غذاخوری |
سرکه بالزامیک | ۱ قاشق غذاخوری |
سیر | ۳ حبه |
سس مایونز | ۱ قاشق غذاخوری |
سماق | ۱ قاشق چایخوری |
نان پیتا | ۱ بسته |
مواد جانبی | مقدار |
خیارشور | به مقدار لازم |
گوجه فرنگی | به مقدار لازم |
جعفری | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
پاپریکا | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
دارچین | به مقدار لازم |
تخم گشنیز | به مقدار لازم |
جوز هندی | به مقدار لازم |
زنجبیل | به مقدار لازم |
زیره | به مقدار لازم |
طرز تهیه شاورما گوشت خانگی
مرحله ۱: آمادهسازی گوشت
گوشت راسته گوساله رو با چاقوی تیز به ضخامت ۲ میلیمتر برش بزنید. گوشتهای خرد شده رو داخل یک کاسه بریزید. نیمی از پیاز رو خلالی کنید و به همراه ۱ حبه سیر پوره شده، سرکه بالزامیک، نیمی از آب لیموترش، ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون، سس خردل، ۲ قاشق غذاخوری ماست و همه ادویهها (به جز نمک و سماق) به گوشت اضافه کنید و خوب هم بزنید. روی کاسه رو بپوشانید و به مدت ۱ ساعت در یخچال بذارید تا مزهدار بشه.
مرحله ۲: تهیه سس مخصوص
در یک کاسه، سس مایونز، باقیمانده ماست، آب لیموترش، روغن زیتون، ۲ حبه سیر پوره شده، ارده و کمی نمک و فلفل سیاه رو بریزید و خوب هم بزنید تا سس یکدست بشه. بعد کنار بذارید.
مرحله ۳: آمادهسازی سبزیجات
خیارشور و گوجه فرنگی رو پوست بگیرید و ورقهای کنید. جعفری رو هم ساطوری کنید. حالا داخل یک کاسه، خیارشور، جعفری و گوجه فرنگی رو بریزید. سماق، کمی روغن زیتون، باقیمانده پیاز خلالی شده و کمی نمک و فلفل سیاه رو اضافه کنید و کنار بذارید.
مرحله ۴: پخت گوشت
یک تابه رو روی حرارت بذارید تا داغ بشه. گوشت رو داخل تابه بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه تفت بدید. ۵ دقیقه اول حرارت رو بالا ببرید و تفت بدید، بعد حرارت رو کم کنید و ۱۰ دقیقه دیگه تفت بدید. گوشت راسته به دلیل بافت نازک و لطیفش زود پخته میشه. در انتها گوشت رو چک کنید و اگر پخته بود، کمی نمک به گوشت اضافه کنید.
مرحله ۵: آمادهسازی نان پیتا
نان پیتا رو بردارید و کمی از سس مخصوص روی نان بزنید. بعد گوشت رو به همراه مخلوط خیارشور روی نان بذارید و رول کنید تا مثل ساندویچ بشه. میتونید به دلخواه شاورما رو گریل کنید تا طعم بهتری بگیره.
مرحله ۶: سرو شاورما
شاورماهای آماده شده رو در ظرف سرو بچینید. میتونید با سس مخصوص اضافی، مخلوط خیارشور و گوجه فرنگی که درست کردید سرو کنید. نوش جان!