طرز تهیه نان شیرمال ساده برای صبحانه با طعم بسیار عالی
طرز تهیه نان شیرمال ساده
نان شیرمال یکی از انواع نان های ساده و خوشمزه خاورمیانه است که با معمولا برای صبحانه به صورت داغ سرو می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه نان شیرمال ساده در ادامه با سایت در نهایت همراه باشید.
مواد لازم نان شیرمال ساده | |
شیر ولرم | ۱ لیوان |
آب ولرم | ۱ لیوان |
تخم مرغ | ۱ عدد |
شکر | ۱ قاشق مرباخوری |
آرد | حدود ۵ لیوان |
روغن مایع | ¼ لیوان |
نمک | ۱ قاشق مرباخوری |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق غذاخوری |
کنجد و سیاه دانه | برای تزیین |
طرز تهیه نان شیرمال ساده
مرحله اول
برای تهیه نان شیرمال خوشمزه ابتدا خمیر مایه فوری را به همراه شکر، آب ولرم، شیر ولرم، روغن و نمک داخل یک کاسه گود می ریزیم. در ادامه زرده و سیفده تخم مرغ را جدا کرده و سفیده را به کاسه اضافه می کنیم.
مرحله دوم
زرده تخم مرغ را برای رومال نان کنار می گذاریم. در ادامه مواد را با همزن دستی مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند، سپس آرد را به صورت کنترل شده روی مواد درون کاسه الک کرده و در همین حین مواد را مخلوط می کنیم.
مرحله سوم
اضافه کردن آرد را تا زمانی که خمیری نرم و لطیف شکل بگیرد که به دست نچسبد، ادامه می دهیم. پس از اینکه خمیر جمع شد، آنرا به سطح کار منتقل می کنیم و چند دقیقه با دست ورز می دهیم تا کاملا منسجم شود.
مرحله چهارم
پس از اینکه خمیر آماده شد، یک کاسه بزرگ را با روغن چرب می کنیم، سپس خمیر را چونه می گیریم و درون کاسه قرار می دهیم. در ادامه روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت ۱ ساعت در فضای آشپزخانه استراحت می دهیم.
مرحله پنجم
پس از گذشت این زمان، حجم خمیر باید حدودا دو برابر شده باشد. حالا خمیر را با دست کمی فشار می دهیم تا هوای اضافی آن گرفته شود، سپس خمیر را از کاسه خارج کرده و روی سطح آرد پاشی شده انتقال می دهیم.
مرحله ششم
در این مرحله خمیر را به شکل دلخواه آرایش می کنیم، می توانیم خمیر را به صورت ساده با وردنه باز کنیم، یا آنرا به دو قسمت تقسیم کنیم و هر قسمت مانند لوله شکل داده و به هم بیافیم تا در پایان نان مجلسی تری داشته باشیم.
مرحله هفتم
پس از اینکه خمیر را به صورت دلخواه شکل دادیم، سینی فر را با کاغذ روغنی می پوشانیم، سپس خمیر را درون سینی فر قرار می دهیم. در ادامه روی خمیر را با یک دستمال نخی مرطوب می پوشانیم و اجازه می دهیم ۱۵ دقیقه دیگر استراحت کند.
مرحله هشتم
در این مرحله یک کاسه آب درون فر قرار می دهیم، سپس فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم و اجازه می دهیم به خوبی گرم شود. پس از اینکه خمیر استراحت کرد، روی آنرا با زرده تخم مرغ رومال می کنیم.
مرحله نهم
حالا مقداری کنجد یا سیاه دانه روی خمیر می پاشیم و آنرا درون فر قرار می دهیم. حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان برای پخت نان کافی است. در پایان نان شیرمال را از فر خارج کرده و به همراه کره و عسل سرو می کنیم.