طرز تهیه مربای گل محمدی، به روش سنتی و طعم بینظیر!
طرز تهیه مربای گل محمدی
مربای گل محمدی یکی از انواع مرباهای خوشمزه و بینظیر است که عطر و طعم آن فوق العاده است و خیلی راحت و سریع میتوانید این مربای خوش طعم را آماده و درست کنید، مربای گل محمدی را میتوانید در وعده صبحانه استفاده کنید و لذت ببرید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مربای گل محمدی در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
گلبرگ گل محمدی | ۲ لیوان |
شکر | ۴ لیوان |
آب | ۲ لیوان |
جوهر لیمو | نصف قاشق چای خوری |
دانه هل | ۳ عدد |
آب لیموی تازه | به مقدار لازم |
طرز تهیه مربای گل محمدی
مرحله ۱: آماده سازی گلبرگها
ابتدا ساقه گل محمدیها را از آنها جدا کنید و همه گلبرگها را در دست بگیرید و انتهای سفید آنها را با قیچی جدا کنید و سپس برای اندازه گیری مقدار گلبرگها اگر گلبرگها تازه هستند مقداری از آنها را داخل لیوان بریزید و فشرده کنید تا لیوان پر شود.
مرحله ۲: شستشو و خیساندن گلبرگها
در صورتی که از گلبرگهای خشک استفاده میکنید نیازی به فشرده کردن گلبرگها نیست و فقط لیوان را پر کنید، سپس گلبرگها را داخل یک ظرف بریزید و تمیز بشورید و بعد برای آن که تلخی گلبرگها گرفته شود روی آنها آب گرم بریزید.
مرحله ۳: آبکشی و حذف تلخی گلبرگها
سپس به مدت ۵ دقیقه اجازه دهید تا گلبرگها در آب گرم بمانند و بعد آن ها را آبکش کنید، برای اطمینان بیشتر میتوانید یک بار دیگر این کار را انجام دهید و بعد از ۵ دقیقه گلبرگها را خوب آبکش کنید با این روش کاملا تلخی گلبرگها گرفته میشود.
مرحله ۴: تهیه شهد مربا
بعد برای درست کردن شهد مربا شکر را در یک قابلمه بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید و بعد قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر در آب حل شود، دقت کنید که مایع را با قاشق یا هر وسیله دیگری هم نزنید چون مربا شکرک میزند.
مرحله ۵: حل کردن شکر در آب
برای حل شدن سریعتر شکر فقط کافیست قابلمه را به آرامی تکان دهید و بعد از این که مایع شروع به جوشیدن کرد میتوانید به آرامی و با یک لیسک شکرها را از کنارههای ظرف به سمت وسط آن جمع کنید و اجازه دهید تا شکر کاملا در آب حل شود.
مرحله ۶: افزودن جوهر لیمو و هل
بعد از این که شکرها حل شدند سپس جوهر لیمو را به آن اضافه کنید و بعد هم دانه هل را به مخلوط اضافه کنید و با لیسک مخلوط را روی حرارت ملایم مدام هم بزنید تا جوهر لیمو خوب در مواد حل شود و عطر هل کاملا در مخلوط مواد پخش شود. به جای جوهر لیمو میتوانید از مقداری آب لیمو ترش تازه استفاده کنید.
مرحله ۷: جلوگیری از شکرک زدن شربت
سپس با یک فرچه آغشته به آب لیمو کنارههای ظرف را تمیز کنید تا شربت شکرک نزند بعد از این که مخلوط به مدت ۱۵ دقیقه جوشید مقداری از شربت سرد شده را بین دو انگشت قرار دهید اگر کش آمد، قوام شربت خوب است و آماده شده است.
مرحله ۸: اضافه کردن گلبرگها به شربت
بعد گلبرگها را به شربت اضافه کنید و اجازه دهید تا به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشد، سپس میبینید که برخی از گلبرگها به رنگ اولیه خودشان برمیگردند، برای خوشرنگ تر شدن گلبرگها میتوانید مقداری رنگ خوراکی صورتی را اضافه کنید. به جای رنگ خوراکی میتوانید از نصف قاشق چای خوری پودر لبو استفاده کنید و یا کلا استفاده از رنگ خوراکی را حذف کنید.
مرحله ۹: پخت نهایی مربا
سپس به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه اجازه دهید تا مخلوط بجوشد و بعد از آن ظرف را از روی حرارت بردارید و دمکنی را روی قابلمه قرار دهید و به مدت ۲۴ ساعت اجازه دهید در دمای محیط بماند و سرد شود، بعد از آن مربای گل محمدی آماده است.
مرحله ۱۰: نگهداری و سرو مربای گل محمدی
بعد از سرد شدن مربای گل محمدی، آن را در ظرف شیشهای مناسب و در بسته بریزید و در یخچال به مدت یک ماه نگهداری کنید و در هنگام استفاده مقداری از مربا را در ظرف مناسب بریزید و با مقداری مغز گردو خرد شده آن را تزیین کنید. در آخر مربای گل محمدی را همراه با نان تازه، کره و خامه و انواع دورچین در وعده صبحانه و یا به عنوان یک میان وعده مناسب سرو کنید.
- منبع :
- ashpazi.termeh