طرز تهیه کیک بیسکویت به روش خانگی و با طعم بسیار عالی

طرز تهیه کیک بیسکویت به روش خانگی و با طعم بسیار عالی

طرز تهیه کیک بیسکویت کیک بیسکویت یکی از انواع کیک های خوشمزه و ساده است که با مواد متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه …

طرز تهیه ترشک آلبالو، با طعمی جذاب و به یادماندنی!

طرز تهیه ترشک آلبالو، با طعمی جذاب و به یادماندنی!

طرز تهیه ترشک آلبالو ترشک آلبالو یکی از تنقلات خوشمزه و دلچسب است که خیلی راحت و سریع درست می‌شود و با طعم ملس و ترش و شیرینی که دارد خیلی پرطرفدار …

طرز تهیه کماج مازندرانی به روش ساده و با طعم بسیار عالی

طرز تهیه کماج مازندرانی به روش ساده و با طعم بسیار عالی

طرز تهیه کماج مازندرانی کماج مازندرانی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و اصیل ایرانی است که اصالت آن به استان مازندران بر می گردد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به …

طرز تهیه نان بابکا

طرز تهیه نان بابکا, دستور پخت بابکا نان سحر, نان بابکا چیست

نان بابکا یکی از انواع نان‌های خوشمزه و فانتزی است که طعمی فوق العاده دارد و بافت آن سبک و نرم و لطیف است، نان بابکا خیلی راحت و سریع و به روش‌های مختلف درست می‌شود و به عنوان یک میان وعده سالم و مقوی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه نان بابکا در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.

مواد لازم برای خمیرمقدار مواد
تخم مرغ۲ عدد
شکر۳/۱ لیوان
آب ولرم۴/۳ لیوان
پودر خمیر مایه۱ قاشق غذا خوری
کره یا روغن مایع۵۰ گرم
روغن مایع یا ( کره)کمی کمتر از نصف لیوان
نمکنصف قاشق چای خوری
آرد سفید۳ و نیم تا ۴ لیوان
مواد لازم برای لایه میانیمقدار مواد
شکلات تلخ۱۲۰ گرم
کره ذوب شده۷۵ گرم
پودر قند۱ تا ۲ قاشق غذا‌ خوری
پودر کاکائو۱ تا ۲ قاشق غذا خوری
مواد لازم برای رومالمقدار مواد
زرده تخم مرغ۱ عدد
زعفراننصف قاشق چای خوری
شیر۱ قاشق مربا خوری

طرز تهیه نان بابکا

مرحله ۱: آماده‌سازی خمیر مایه

ابتدا مقداری آب ولرم را داخل یک ظرف بریزید و بعد شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا در آب حل شود، سپس پودر خمیر مایه را در داخل ظرف بریزید و با هم مخلوط کنید، بعد درب ظرف را ببندید و کنار بگذارید تا خمیر مایه به عمل بیاید.

مرحله ۲: ترکیب تخم‌مرغ‌ها و کره

سپس تخم مرغ‌ها را داخل یک ظرف بریزید و با چنگال یا همزن دستی کمی هم بزنید تا از لختگی خارج شوند و شکر را به آن‌ها اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط کرم رنگ و کشدار شود، بعد کره به دمای محیط رسیده را روی آن‌ها بریزید و هم بزنید.

مرحله ۳: مخلوط کردن مواد اولیه

بعد همه مواد را با هم مخلوط کنید تا کره کاملا به خورد آن‌ها برود و سپس روغن مایع را روی مواد بریزید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند و در آخر خمیر مایه عمل آمده را هم روی مواد بریزید و با هم مخلوط کنید تا بافت یکدست و صافی تشکیل شود.

مرحله ۴: اضافه کردن آرد و نمک

سپس آرد را در ظرف دیگری الک کنید تا سبک و یکدست شود و بعد نمک را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند و سپس آرد را به تدریج داخل مخلوط مواد بریزید و هم بزنید تا خوب با هم ترکیب شوند و بافت یکدستی تشکیل شود.

مرحله ۵: تشکیل خمیر و ورز دادن

میزان آرد تقریبی است و باید کم کم آرد را اضافه کنید تا خمیر تشکیل شده شل و یا سفت نشود، آرد را تا وقتی بریزید که خمیر یکدست شود و به دست نچسبد، بعد خمیر را به مدت ده دقیقه با دست خوب ورز دهید تا بافت آن صاف و نرم و لطیف شود.

مرحله ۶: استراحت و پف کردن خمیر

سپس داخل یک ظرف را با روغن مایع چرب کنید و خمیر را داخل ظرف قرار دهید و روی ظرف را با سلفون یا پارچه بپوشانید و در دمای محیط قرار دهید و اجازه دهید تا خمیر به مدت ۱ ساعت استراحت کند و پف کند و حجم آن دو برابر شود.

مرحله ۷: آماده‌سازی مواد میانی شکلاتی

بعد برای درست کردن مواد میانی، شکلات تلخ را کمی خرد کنید و در یک ظرف بریزید و روی بخار کتری بگیرید تا شکلات ذوب شود و سپس کره ذوب شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند و بافت آن‌ها یکدست و صاف شود. اگر برای سس شکلاتی از شکلات شیرین استفاده کردید پودر قند را حذف کنید.

مرحله ۸: اضافه کردن پودر قند و پودر کاکائو

سپس پودر قند را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا پودر قند در مواد حل شود و کاملا به خورد آن‌ها برود و بعد پودر کاکائو را روی مواد بریزید و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند و پودر کاکائو گلوله نشود و بافت یکدست و خامه‌ای شکل تشکیل شود.

مرحله ۹: آماده‌سازی خمیر برای پر کردن

بعد خمیر را که پف کرده از داخل ظرف بیرون بیاورید و کمی ورز دهید تا پف آن گرفته شود و سپس روی یک سطح صاف مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی آن قرار دهید و با وردنه آن را به شکل مستطیل باز کنید و روی آن مواد شکلاتی را بریزید.

مرحله ۱۰: پر کردن و رول کردن خمیر

سپس سس شکلاتی را روی خمیر پخش کنید تا کاملا سطح آن را بپوشاند و بعد خمیر را رول کنید و از وسط برش دهید و به دو نیمه تقسیم کنید و دور هم بپیچید سپس داخل یک قالب به قطر ۲۵ سانتی را خوب چرب کنید و خمیر را داخل آن قرار دهید.

مرحله ۱۱: استراحت مجدد خمیر

بعد روی خمیر را با پلاستیک یا پارچه بپوشانید و اجازه دهید تا دوباره به مدت ۳۰ دقیقه استراحت کند و در این فاصله برای مواد رومال، زرده تخم مرغ را داخل یک ظرف بریزید و هم بزنید تا از لختگی خارج شود و زعفران را به آن اضافه کنید.

مرحله ۱۲: آماده‌سازی و رومال کردن خمیر

سپس مقدار کمی شیر را هم روی مخلوط بریزید و هم بزنید تا با هم ترکیب و یکدست شوند و بعد با فرچه روی خمیر را رومال کنید و بعد قالب را در فر که از ده دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید و یک ظرف آب هم برای ایجاد رطوبت داخل فر بگذارید.

مرحله ۱۳: پخت نان بابکا

بعد دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید و اجازه دهید تا خمیر به مدت ۳۰ دقیقه بپزد و سطح آن طلایی رنگ شود، سپس قالب را از فر بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید تا خنک شود و بعد نان بابکا را به آرامی از قالب خارج کنید.

مرحله ۱۴: تزئین و سرو نان بابکا

سپس نان بابکا را داخل ظرف مناسب قرار دهید و در اندازه دلخواه برش بزنید و به دلخواه و با توجه به ذائقه خودتان مقداری عسل و یا شکلات صبحانه روی آن بمالید و با مغز گردوی خرد شده تزیین کنید و این نان خوش طعم را همراه با چای سرو کنید.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 30 آبان 1402
کپی بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.