طرز تهیه باقلوا کرمانی، یک شیرینی جذاب و سنتی!
طرز تهیه باقلوا کرمانی
باقلوا کرمانی یکی از انواع شیرینیهای خوشمزه و لذیذ و سنتی کرمان است که به روشهای مختلف و با مواد اولیه متنوعی درست میشود، این شیرینی بافتی سبک و خیلی نرم و طعمی عالی و دلچسب دارد و برای پذیرایی بسیار شیک و مناسب است. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه باقلوا کرمانی در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم برای خمیر | مقدار مواد |
آب ولرم | ۱ استکان |
روغن نیمه جامد | ۱ استکان |
آرد | به مقدار لازم ( به اندازهای که خمیر به دست نچسبد) |
مواد لازم برای لایه میانی | مقدار مواد |
پودر پسته | ۲۰۰ گرم |
پودر قند یا شکر ساییده شده | ۸۰ گرم |
پودر هل | ۱ قاشق مربا خوری |
زعفران دمکرده غلیظ شده ( قابل حذف) | ۲ قاشق غذا خوری |
مغز پسته ( اختیاری) | ۲ قاشق غذا خوری |
شهد | ۱ ملاقه |
مواد لازم برای شهد | مقدار مواد |
شکر | ۱ لیوان |
آب | ۱ و نیم لیوان |
آب لیمو ترش تازه | چند قطره |
پودر هل | به مقدار دلخواه |
زعفران | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه باقلوا کرمانی
مرحله ۱: آمادهسازی مواد اولیه
ابتدا آب ولرم را داخل یک ظرف بریزید و روغن نیمه جامد را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب و یک دست شوند، سپس آرد را در یک ظرف دیگر الک کنید تا سبک شود و بعد کم کم به ترکیب مواد اضافه کنید و با دست ورز دهید.
مرحله ۲: ورز دادن و استراحت خمیر
وقتی که خمیر جمع شد و بافت نرم و یک دستی پیدا کرد و به دست نچسبید دیگر آرد اضافه نکنید، سپس خمیر را بعد از ورز دادن و لطیف شدن آن داخل یک کیسه فریزر قرار دهید و کنار بگذارید و اجازه دهید تا خمیر به مدت یک ربع استراحت کند.
مرحله ۳: تهیه مواد میانی
در این فاصله برای مواد میانی، مغز پستهها را نیم کوب کنید و داخل یک ظرف بریزید و پودر هل را به آن اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید سپس مقداری پودر قند و یا شکر را به ترکیب مواد اضافه کنید و کاملا با هم مخلوط کنید تا بافت آنها یکدست شود.
مرحله ۴: درست کردن شهد
برای درست کردن شهد مقداری آب را داخل یک ظرف بریزید و شکر را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا شکر در آب حل شود، وقتی که آب شروع به جوشیدن کرد اجازه دهید تا به مدت ۵ دقیقه بجوشد و شربت غلیظ شود.
مرحله ۵: افزودن طعمدهندهها به شهد
سپس چند قطره آب لیمو ترش تازه را به شربت اضافه کنید و هم بزنید تا شکرک نزند و بعد به دلخواه و با توجه به ذائقه خودتان مقداری زعفران دم کرده غلیظ و پودر هل را به شربت اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ و عطر زعفران در شربت پخش شود.
مرحله ۶: ترکیب مواد میانی با شربت
بعد مقداری شربت را به مخلوط مغز پستهها اضافه کنید و خوب با دست ورز دهید تا کاملاً با هم ترکیب شوند و خمیر حالت منسجم داشته باشد و بعد مواد میانی را کنار بگذارید و خمیر را که استراحت کرده است از داخل کیسه فریزر بیرون بیاورید.
مرحله ۷: آمادهسازی خمیر
سپس روی یک سطح صاف مقداری آرد بپاشید و خمیر را نصف کنید و یک قسمت از آن را روی سطح قرار دهید و خمیر را با دست کمی باز کنید و بعد کمی هم آرد روی آن بپاشید، سپس خمیر را با وردنه در اندازه و با ضخامت مناسب باز کنید.
مرحله ۸: برش دادن و آردپاشی خمیر
دقت کنید که خمیر کف باید ضخامت بیشتری نسبت به خمیر رو داشته باشد، وقتی خمیر را کاملاً باز کردید قالب را برگردانید و روی خمیر قرار دهید و دور تا دور آن را برش بزنید تا خمیر کاملاً هم اندازه قالب شود، سپس روی خمیر مقداری آرد بپاشید.
مرحله ۹: قرار دادن خمیر در قالب
آرد را روی سطح خمیر پخش کنید و اضافی آن را بگیرید سپس کف و اطراف قالب مورد نظر را با کره چرب کنید و خمیر را با وردنه رول کنید و داخل قالب قرار دهید سپس اطراف خمیر را با دست بکشید تا کاملا هم اندازه قالب شود و کف را بپوشاند.
مرحله ۱۰: پر کردن مواد میانی
سپس مخلوط پستهها را روی خمیر بریزید و با یک وسیله تخت و یا وردنه کوچک سطح آن را صاف و کمی فشرده کنید، با سلیقه خودتان میتوانید به جای خمیر پستهای که آماده کردید از نارگیل و یا نصف پسته و نصف بادام تست شده استفاده کنید.
مرحله ۱۱: آمادهسازی خمیر برای روی باقلوا
سپس قسمت دوم خمیر را روی سطح صاف آرد پاشی شده قرار دهید و کمی با دست خمیر را باز کنید و روی خمیر هم مقداری آرد بپاشید و پخش کنید و به وسیله وردنه آن را کاملاً پهن و باز کنید و بعد به اندازه ته قالب دور تا دور آن را برش بزنید.
مرحله ۱۲: قرار دادن خمیر روی مواد میانی
بعد روی خمیر مقداری آرد بپاشید و اضافههای آن را با دست بگیرید و به وسیله وردنه آن را رول کنید و سپس خمیر را روی مخلوط پستهای قرار دهید و اطراف آن را با دست بکشید تا کاملاً هم اندازه قالب شود، خمیر رو کمی نازکتر از خمیر زیر است.
مرحله ۱۳: برش دادن باقلوا
بعد با وردنه کوچک روی خمیر رویی بکشید تا کاملا به مخلوط پستهها بچسبد و بعد با یک چاقوی تیز شیرینی را در شکل و اندازههای دلخواه برش بزنید، معمولا باقلواها را به شکل لوزیهای کوچک و هم اندازه برش میزنند، برشها را عمیق بزنید.
مرحله ۱۴: پختن باقلوا در فر
سپس قالب را در فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید و دمای فر را روی ۱۹۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید، دقت کنید دمای فرهای مختلف با یکدیگر فرق میکنند اگر دمای فر شما زیاد است آن را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
مرحله ۱۵: خنک کردن باقلوا
سپس به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اجازه دهید تا خمیر خوب بپزد این شیرینی نیاز به پخت زیادی ندارد و فقط به اندازه که خمیر تغییر رنگ دهد و سفید شود کافی است بعد از آن قالب را از فر بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید تا باقلواها خنک شوند.
مرحله ۱۶: خارج کردن باقلوا از قالب
بعد از اینکه باقلواها خنک شدند به آرامی یک برش از آنها را خارج کنید ممکن است، یک تا دو برش اول کمی خراب شوند، اما بعد از آن کمی جا بازتر میشود و به راحتی میتوانید بقیه باقلواها را سالم از قالب خارج کنید و در ظرف دیگری بچینید.
مرحله ۱۷: اضافه کردن شهد و سرو
سپس مقداری شهد آماده شده را روی باقلواها بریزید تا کاملاً به خورد آنها برود شهد را میتوانید قبل از این که باقلواها را از قالب خارج کنید روی آنها بریزید و بعد برشهای باقلوا را از قالب درآورید، شهد باید کاملاً خنک و باقلواها داغ باشند. در آخر باقلوا کرمانی را داخل یک ظرف مناسب بریزید و این دسر شیک و خوش طعم را برای پذیرایی همراه با چای سرو کنید.
- منبع :
- ashpazi_delbarane