طرز تهیه شیرینی بهار دونه مازندرانی مرحله به مرحله

طرز تهیه شیرینی بهار دونه

طرز تهیه برنجک خانگی مرحله به مرحله طرز تهیه بهاردونه آشپزخانه کوچک من فیلم طرز تهیه بهاردونه طرز تهیه بادونه با برنج مازندرانی طرز تهیه نصیری با ذرت طرز تهیه برنجک تصویری شیرینی مازندرانی با برنج و شیر و شکر طرز تهیه برنجک گیلانی

بهار دونه یکی از انواع شیرینی‌های خوشمزه و لذیذ و سنتی مازندران است که خیلی راحت درست می‌شود، این شیرینی خوش طعم طرفداران زیادی دارد و از آن می‌توانید به عنوان یک دسر شیک و مناسب همراه با غذاهای سنتی برای پذیرایی سرو کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه شیرینی بهار دونه در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.

مواد لازم برای شیرینی بهار دونه
برنج۱ لیوان برنج خشک معادل ۴ لیوان برنج پفکی
شکر۱ لیوان شکر به ازای هر ۴ لیوان برنج پفکی
آبنصف لیوان
آب نارنج۱ قاشق غذا خوری
روغنبه مقدار لازم

طرز تهیه شیرینی بهار دونه

مرحله اول

برای طرز تهیه شیرینی بهار دونه خوشمزه ابتدا برنج را از چند ساعت قبل در یک قابلمه بریزید و مقداری آب روی آن بگیرید و بگذارید تا خوب خیس بخورد بعد یک قابلمه را تا نصفه از آب پر کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید سپس برنج‌های خیس خورده را در آن بریزید.

مرحله دوم

سپس اجازه دهید تا برنج‌ به مدت ۶ تا ۷ دقیقه همراه با آب بجوشد و کمی نرم شود دقت کنید که زمان جوشیدن برنج‌ زیاد نشود چون ممکن است له شود و بافت آن از هم پاشیده شود بعد برنج‌ را آبکش کنید و در سبد بگذارید تا آب اضافی آن‌ جمع شود.

مرحله سوم

سپس یک پارچه نخی را در آفتاب پهن کنید برنج‌ها را روی آن بریزید و اجازه دهید تا کاملاً خشک شوند اگر این کار برای شما مشکل بود پارچه را جلوی باد پنکه پهن کنید و برنج‌ها را روی آن بریزید و پخش کنید و زمان دهید تا برنج‌ها خوب خشک شوند.

مرحله چهارم

بعد در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و سپس یک توری را داخل قابلمه قرار دهید و بعد قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید تا روغن داغ شود و بعد یک مشت برنج خشک را در توری بریزید، برنج سریع پف می‌کند، سپس توری را بردارید.

نکته:

دقت کنید که از هر ۱ لیوان برنج خشک به اندازه ۴ لیوان برنج پفکی درست می‌شود.

مرحله پنجم

برنج پف کرده را در یک ظرف دیگر بریزید و دوباره توری را در قابلمه روغن قرار دهید و در آن برنج خشک بریزید تا پف کنند و بعد توری را بردارید و برنج‌های پف کرده را در ظرف خالی کنید، همینطور ادامه دهید تا همه برنج‌ها آماده و پف دار شوند.

مرحله ششم

سپس برای درست کردن شهد در یک ظرف مقداری آب بریزید و بعد شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید، سپس یک نارنج را تمیز بشورید و از وسط برش دهید و آب آن را بگیرید و مقداری از آن را به ترکیب آب و شکر اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.

مرحله هفتم

سپس ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر در آب کاملا حل شود و وقتی که آب شروع به جوشیدن کرد اجازه دهید تا با هم کمی بجوشند و شربت قوام یابد، برای تست قوام شربت یک قاشق کوچک از شربت را داخل یک لیوان آب سرد بریزید.

مرحله هشتم

بعد اگر با دست توانستید که شربت را از آب جدا کنید یعنی شربت به غلظت مناسب رسیده است و آماده است اما اگر شربت در آب حل شد و نتوانستید آن را جدا کنید یعنی هنوز آماده نشده است و باید بیشتر بجوشد و قوام آید و غلظت آن هم بیشتر شود.

مرحله نهم

وقتی که شهد به غلظت مناسب رسید و قوام آمد برنج‌های پفکی را در آن بریزید و خوب هم بزنید تا شربت کاملا به خورد برنج‌ها برود، بعد یک سینی را چرب کنید و برنج‌ها را در آن بریزید و به مدت ۲ تا ۳ ساعت زمان دهید تا کاملاً خودشان را بگیرند.

مرحله دهم

بعد از این که برنج‌ها کاملاً سفت و منسجم شدند با یک چاقوی تیز آن‌ها را در شکل و اندازه دلخواه برش بزنید و از سینی جدا کنید و داخل یک ظرف دیگر بچینید و این شیرینی خوش طعم و سنتی را همراه با انواع دورچین و چای برای پذیرایی سرو کنید.

دوست داشتی؟ share کن!
1 دیدگاه
  • ناشناس 10 جولای 2023 at 5:07 ب.ظ

    سلام من این شیرینی بهار نارنج را درست کردم خیلی خیلی خشمزه و عالی شد مرسی که این را درسایت فرستادید😍💗💗💕💕💞💞

Loading more posts...
استفاده از مطالب سایت در نهایت در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.