طرز تهیه حلوا آرد گندم مجلسی با طعم و رنگ بسیار عالی
طرز تهیه حلوا آرد گندم
حلوای آرد گندم از حلوهای سنتی و قدیمی ایرانی است که معمولا برای پذیرایی در مراسم های ختم مورد استفاده قرار می گیرد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه حلوا آرد گندم در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
برای تهیه حلوای مجلسی ابتدا شکر و آب را مخلوط کرده و روی حرارت قرار میدهیم تا شکر حل شود. سپس زعفران و گلاب را اضافه کرده و شربت را کنار میگذاریم. آرد را تفت داده، دوباره الک میکنیم و با روغن مخلوط میکنیم. شربت را به تدریج اضافه کرده و هم میزنیم تا حلوا از دیواره جدا شود.
مواد لازم حلوا | مقدار مواد |
آرد | ۳ لیوان |
شکر | ۲ لیوان |
آب | ۲ لیوان |
گلاب | ½ لیوان |
روغن مایع | ۱٫۵ لیوان |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه حلوا آرد گندم
مرحله ۱: تهیه شربت با آب و شکر
برای تهیه حلوای مجلسی ابتدا آب را به همراه شکر درون یک قابلمه کوچک می ریزیم و کمی با هم ترکیب می کنیم، سپس قابلمه را روی حرارت قرار داده و صبر می کنیم تا شکر به طور کامل درون آب حل شود.
مرحله ۲: اضافه کردن زعفران و گلاب به شربت
پس از اینکه شکر به طور کامل حل شد، زعفران دم کرده را به قابلمه اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم شربت چند جوش بزند. در ادامه گلاب را به قابلمه اضافه می کنیم و پس از هم زدن شربت، قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم.
مرحله ۳: تفت دادن آرد برای حذف خامی
در این مرحله آرد را دو مرتبه الک می کنیم، سپس آنرا درون یک تابه مناسب می ریزیم. در ادامه تابه را روی حرارت ملایم قرار داده و به آرامی تفت می دهیم تا خامی آرد به طور کامل گرفته شود و رنگش کمی تغییر کند.
مرحله ۴: الک مجدد آرد برای جلوگیری از توده شدن
توجه داشته باشید که اگر بخواهیم حلوای تیره تری داشته باشیم، باید آرد را مدت بیشتری تفت دهیم تا رنگش مایل به قهوه ای شود. پس از اینکه تفت دادن آرد به پایان رسید، آنرا از تابه خارج کرده و مجددا الک می کنیم.
مرحله ۵: ترکیب آرد با روغن و اضافه کردن شربت
در این مرحله مجددا آرد را به تابه اضافه می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم. در ادامه روغن را به آرد اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا با هم یکدست شوند. در ادامه شربت را کم کم به تابه اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
مرحله ۶: ترکیب حلوا تا جدا شدن از دیواره تابه
حالا باید مواد را به آرامی مخلوط کنیم تا حلوا از دیواره های تابه جدا شود. در ادامه تفت دادن مواد را تا زمانی که حلوا به صورت گهواره ای در وسط تابه جمع شود، ادامه می دهیم، سپس تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم.
مرحله ۷: ریختن حلوا در ظرف و تزیین
پس از اینکه حلوا کاملا یکدست و منسجم شد، تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم. در ادامه حلوا را درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم و روی آنرا صاف می کنیم، سپس به صورت دلخواه تزیین کرده و سرو می کنیم.
نکات طرز تهیه حلوا
آرد مناسب
برای تهیه این حلوای خوشمزه از انواع آردهای گندم می شود استفاده کرد، البته اهل فن توصیه می کنند برای اینکه در پایان حلوای خوش طعم تر و لطیف تری داشته باشید از آرد نانوایی سنگک استفاده کنید.
گهواره ای شدن حلوا چیست؟
منظور از تکان دادن گهواره ای حلوا یعنی اینکه حلوا به بافتی برسد که در کف تابه جمع شود و به راحتی بتوانیم آنرا درون تابه تکان دهیم. زمانی که دسته های تابه را بگیریم و حلوا را درون تابه تکان دهیم، به این حرکت گهواره ای شدن حلوا گفته می شود.
چیکار کنیم حلوامون گلوله نشه؟
یکی از مهمترین نکات برای داشتن یه حلوای نرم و بدون گلوله اینه که بعد از تفت دادن آرد، حتماً دوباره الکش کنی. این کار باعث میشه که آرد سبک بشه و دیگه توی حلوات هیچ تودهای باقی نمونه. پس این مرحله رو به هیچ وجه رد نکن تا یه حلوا لطیف و یکدست داشته باشی.
چطور حلوا رو شیک و مجلسی تزیین کنیم؟
برای اینکه حلوات حسابی شیک و مجلسی بشه، میتونی از انواع تزیینات خوشگل استفاده کنی. خلال بادام، پودر نارگیل، کنجد، و خلال پسته گزینههای عالیای هستن که میتونی روی حلوا بریزی. اینجوری هم طعمش بهتر میشه هم ظاهرش دلرباتر. البته سلیقه خودته، هر چیزی که دوست داری اضافه کن!
رنگ حلوا؛ هرچی تیرهتر، بهتر
رنگ حلوا کاملاً به سلیقه خودت بستگی داره. اگه حلوای تیرهتری میخوای که حسابی مجلسی به نظر بیاد، آرد رو بیشتر تفت بده تا به رنگ قهوهای برسه. این کار طعم حلوا رو هم دلچسبتر میکنه.