طرز تهیه کاپ کیک گردویی، یک شیرینی لاکچری برای پذیرایی
طرز تهیه کاپ کیک گردویی
کاپ کیک گردویی یکی از انواع کیکهای ساده و خوشمزه و لذیذ است که بافتی اسفنجی و سبک و نرم و لطیف دارد. این دستور پخت، با مخلوط کردن تخممرغ و شکر شروع میشود. با اضافه کردن مواد مختلف مانند وانیل، شیر، روغن، آرد، و بکینگ پودر، مایهی اصلی تهیه میشود. در مراحل بعدی، گردو و مایه شکلاتی اضافه میشوند و سپس مایه در قالبهای مافین ریخته میشود. پس از پخت و تزئین با مغز گردو یا شکلات چیپسی، کاپکیکهای خوشمزه آمادهی سرو کردن هستند. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه کاپ کیک گردویی در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم کاپ کیک گردویی | |
تخم مرغ درشت | ۴ عدد |
شکر | ۱ پیمانه |
آرد | ۲ پیمانه |
بکینگ پودر | ۱ و نیم قاشق چای خوری |
روغن مایع | نصف پیمانه |
شیر | نصف پیمانه |
وانیل | نصف قاشق چای خوری |
پودر کاکائو برای مایه کاکائویی | ۱ قاشق غذا خوری |
روغن مایع برای مایه کاکائویی | ۱ قاشق غذا خوری |
طرز تهیه کاپ کیک گردویی
مرحله ۱: آغاز کار با تخممرغ و شکر
برای طرز تهیه کاپ کیک گردویی ابتدا تخم مرغها را داخل یک ظرف بریزید و با همزن برقی هم بزنید تا از لختگی خارج شوند و کمی پف کنند و حجم آنها بیشتر شود سپس شکر را به تخم مرغها اضافه کنید و با همزن برقی به مدت ۴ تا ۵ دقیقه هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند.
مرحله ۲: افزودن عطر وانیل به مخلوط
وقتی که بافت مخلوط تشکیل شده یکدست و کرم رنگ و کشدار شد، سپس وانیل را به مواد اضافه کنید و با همزن برقی به مدت یک دقیقه دیگر هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند و عطر وانیل در مواد پخش شود و بوی زهم تخم مرغها را از بین ببرد.
مرحله ۳: افزودن شیر و روغن مایع
سپس مقداری شیر را که به دمای محیط رسیده است به مخلوط مواد اضافه کنید و کمی هم بزنید تا با هم مخلوط و یکدست شوند و بعد از آن روغن مایع را هم اضافه کنید و فقط به اندازهای که با مواد مخلوط و بافت آن یکدست شود آن را هم بزنید.
مرحله ۴: اضافه کردن آرد و بکینگ پودر
بعد آرد را در یک ظرف دیگر الک کنید تا بافت آن سبک و یکدست شود سپس بکینگ پودر را به آن اضافه کنید و خوب با هم ترکیب کنید و بعد ترکیب آرد را کم کم و در چند مرحله به مخلوط مواد اضافه کنید و با همزن دستی به آرامی هم بزنید.
مرحله ۵: افزودن گردو به مخلوط
مخلوط را تا جایی هم بزنید که گلولههای آرد در ترکیب باقی نماند و آرد کاملا با مواد مخلوط و یکدست شود بعد با سلیقه خودتان میتوانید مقداری مغز گردوی خورده شده را داخل مخلوط بریزید و هم بزنید تا در همه قسمتهای مایه کیک پخش شود.
مرحله ۶: آمادهسازی مایهی شکلاتی
بعد مقداری از مایه کیک را بردارید و داخل ظرف دیگری بریزید و سپس مقداری روغن را در یک ظرف کوچک بریزید و کمی پودر کاکائو به آن اضافه کنید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند سپس پودر کاکائو را به مایه کیک داخل ظرف اضافه کنید.
مرحله ۷: ترکیب مایه ساده و شکلاتی
پودر کاکائو و مایه کیک را هم بزنید تا با هم خوب مخلوط شوند و بافت آنها یکدست و صاف شود حالا دو نوع مایه کیک مختلف ساده و کاکائویی دارید، بعد مایه کیکها را داخل قیفهای جداگانه بریزید البته مقدار مایه کیک ساده بیشتر است.
مرحله ۸: ریختن مایهها در قالبهای مافین
بعد داخل قالبهای مافین را کپسول کاغذی قرار دهید و با قیف ابتدا دو سوم از قالب کیک ساده را پر کنید و سپس مقداری مایه کیک شکلاتی روی آن بریزید و با خلال دندان روی آن را طرح دهید و تزئین کنید، همه قالبها را به همین طریق آماده کنید.
مرحله ۹: تزئین با مغز گردو یا شکلات چیپسی
سپس با سلیقه خودتان مقداری مغز گردوی خرد شده روی کاپ کیکها بریزید و کاملاً سطح آنها را بپوشانید، به جای گردوی خرد شده میتوانید از شکلات چیپسی، کشمش و یا خلال بادام استفاده کنید و روی کاپ کیکها بریزید و آنها را تزئین کنید.
مرحله ۱۰: پخت در فر
سپس قالب کاپ کیکها را در فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید و بعد دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید، اگر از فر برقی یا تستر برای پخت کاپ کیکها استفاده میکنید دمای فر را روی ۱۶۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
مرحله ۱۱: نهایی کردن پخت
بعد اجازه دهید تا کاپ کیکها به مدت ۱۵ دقیقه در فر بپزند و سطح آنها طلایی رنگ شود اگر سطح کیکها طلایی نشد گریل را روشن کنید و بگذارید به مدت دو دقیقه دیگر کاپ کیکها رنگ بگیرند و طلایی شوند و بعد قالب را از فر بیرون بیاورید.
مرحله ۱۲: خنک کردن و سرو کردن کاپکیکها
سپس قالب را در دمای محیط قرار دهید تا کاپ کیکها خنک شوند و بعد کاپ کیکها را از داخل قالب بیرون بیاورید و در ظرف مناسب قرار دهید و این کاپ کیکهای خوش طعم و شیک را برای پذیرایی و مهمانیها به همراه چای و قهوه سرو کنید.
- منبع :
- golden.yummy