طرز تهیه نان شیر فرانسوی بسیار خوشمزه برای صبحانه
طرز تهیه نان شیر فرانسوی
نان شیر فرانسوی یکی از نانهای خوشمزه و لذیذ فانتزی است که اصالت آن به کشور فرانسه مربوط میشود، از این نان خوش طعم میتوانید به عنوان یک میان وعده سالم و مقوی استفاده کنید و یا همراه با سایر دورچین در وعده صبحانه سرو کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه نان شیر فرانسوی در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم نان شیر فرانسوی | |
آرد نان فانتزی | ۴۵۰ گرم |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق چای خوری |
شیر | ۲۸۰ گرم |
پودر شیر خشک | ۳۰ گرم |
نمک | ۲ قاشق چای خوری |
شکر | ۱ قاشق غذا خوری |
کره | ۵۰ گرم |
طرز تهیه نان شیر فرانسوی
مرحله ۱: آمادهسازی مواد اولیه
برای طرز تهیه نان شیر فرانسوی ابتدا آرد را الک کنید تا بافت آن سبک و یکدست شود و بعد آن را داخل یک ظرف بریزید سپس مقداری نمک و شکر و پودر شیر خشک و خمیر مایه فوری را به آرد اضافه کنید و هم بزنید و مخلوط کنید تا بافت مخلوط تشکیل شده یکدست شود.
مرحله ۲: افزودن شیر به مخلوط
سپس شیر را کم کم به مخلوط مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط و یکدست شوند در این مرحله ممکن است که خمیر کمی حالت سفت داشته باشد که نگران نباشید بعد از اضافه کردن کره و مخلوط کردن آن خمیر نرم و لطیف میشود.
مرحله ۳: اضافه کردن کره و ورز دادن خمیر
بعد مقداری کره را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند بعد از اضافه کردن کره به مدت ۱۰ دقیقه خمیر را ورز دهید تا بافت آن صاف و یکدست و نرم و لطیف شود و روی سطح آن ترک نباشد و خمیر هنگام ورز دادن به دست نچسبد.
مرحله ۴: استراحت خمیر در ظرف چربشده
سپس ظرف را با روغن چرب کنید و خمیر را به شکل گرد فرم دهید و کمی سطح آن را هم چرب کنید و داخل ظرف قرار دهید و سپس روی آن را با پلاستیک یا سلفون بپوشانید و اجازه دهید خمیر به مدت یک ساعت و نیم در دمای محیط استراحت کند.
مرحله ۵: ورز دادن خمیر پفکرده
بعد از این که خمیر پف کرد و حجم آن تقریباً دو برابر شد نایلون یا سلفون روی ظرف را بردارید و خمیر را روی یک سطح صاف قرار دهید و بعد با فشار انگشت روی خمیر هوای داخل آن را بگیرید و خمیر را کمی ورز دهید و روی سطح قرار دهید.
مرحله ۶: تقسیم خمیر به قسمتهای مساوی
سپس خمیر را به ۸ قسمت مساوی تقسیم کنید و چانه بگیرید و اجازه دهید تا خمیرها به مدت ۱۰ دقیقه دیگر در دمای محیط استراحت کنند و جا بیفتند و بعد قالب یا سینی فر را با روغن یا کره چرب کنید و یک کاغذ روغنی کف سینی قرار دهید.
مرحله ۷: چیدن خمیرها در سینی
بعد خمیرها را به شکل بیضی فرم دهید و با فاصله حداقل ۶ سانت از هم در سینی بچینید سپس با فشار کف دست روی خمیرها را کمی پهن کنید بعد یک پارچه تمیز روی خمیرها بکشید و اجازه دهید تا استراحت کنند و حجم آنها دو برابر شود.
مرحله ۸: آمادهسازی سطح خمیر برای پخت
تقریباً بعد از یک ساعت و نیم حجم خمیرها دو برابر میشود و به اندازه کافی پف میکنند بعد به ضخامت ۵ میلیمتر روی هر کدام از آنها با چاقو تیز یا تیغ سه خط موازی بکشید سپس قالب را در فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید.
مرحله ۹: تنظیم دما و پخت نان
بعد دمای فر برقی را روی ۱۸۰ درجه و فر گازی را روی ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید تا نانها به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در فر بپزند و سطح آنها طلایی رنگ شود، تغییر رنگ نان بعد از پخت به دلیل وجود شیر خشک در آن است.
مرحله ۱۰: خنک کردن و سرو نان
اگر شیر خشک نداشتید میتوانید با مقداری شیر روی خمیرها را قبل از تیغ زدن با برس بکشید، بعد از پخت نانها سینی را از فر بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید تا خنک شوند و بعد نانها را به آرامی از قالب جدا کنید و بیرون بیاورید. این نان احتیاج به رومال ندارد.