طرز تهیه چیز کیک لیمویی، دسری خاص و لاکچری برای مهمانی
طرز تهیه چیز کیک لیمویی
چیز کیک لیمویی یکی از انواع چیز کیکهای خوشمزه و لذیذ است که از لایههای مختلف تشکیل شده و بافت آن بسیار لطیف است و طعم فوق العادهای دارد این کیک خوش طعم و پر طرفدار را میتوانید به روشهای مختلف تهیه و آماده کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه چیز کیک لیمویی در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم برای لایه پنیری | |
پنیر ماسکارپونه | ۱ بسته |
خامه صبحانه | ۱ بسته |
پودر قند | نصف پیمانه |
شیر عسلی | نصف قوطی |
پودر ژلاتین | ۱ و نیم قاشق غذا خوری |
آب سرد | نصف پیمانه |
آب لیمو ترش تازه | ۳ قاشق غذا خوری |
مواد لازم برای کیک اسفنجی | |
آرد | ۱ پیمانه سر خالی |
پودر شکر | ۱ پیمانه سر خالی |
تخم مرغ | ۳ عدد |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چای خوری |
وانیل | به مقدار لازم |
آب جوش | ۴/۱ پیمانه |
مواد لازم برای لایه ژلهای | |
پودر ژله | ۱ بسته |
آب جوش | به مقدار لازم |
طرز تهیه چیز کیک لیمویی
مرحله ۱: جدا کردن زرده و سفیده تخممرغ
ابتدا برای درست کردن کیک اسفنجی زرده و سفیدههای تخم مرغها را از هم جدا کنید و داخل دو ظرف جدا گانه بریزید و بعد سفیدههای تخم مرغ را با همزن برقی خوب هم بزنید تا از لختگی خارج شوند و حجم آنها بیشتر شود و کمی پف کنند.
مرحله ۲: افزودن نصف شکر به سفیدهها
سپس نصف مقدار شکر را به سفیدهها اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند و سفیدههای تخم مرغ فرم بگیرند و سفت و منسجم شوند به طوری که جای پرههای همزن روی آنها بماند و اگر ظرف را برگرداندید بیرون نریزد.
مرحله ۳: قرار دادن سفیدهها در یخچال
بعد سفیدهها را داخل یخچال قرار دهید تا پف آنها از بین نرود و زردههای تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا از لختگی خارج شوند و بافت آنها یکدست شود سپس نصف باقیمانده شکر را به آنها اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.
مرحله ۴: افزودن وانیل و آب جوش به زردهها
وقتی که مخلوط تشکیل شده کرم رنگ و یکدست و کشدار شد مقداری وانیل را به تخم مرغها اضافه کنید و هم بزنید تا عطر وانیل در مواد پخش شود و بوی زهم تخم مرغها را از بین ببرد سپس مقداری آب جوش را روی مخلوط بریزید و سریع هم بزنید.
مرحله ۵: اضافه کردن سفیدهها به مخلوط
وقتی که مخلوط کرم رنگ و کشدار و یکدست شد بعد سفیدههای تخم مرع فرم گرفته را به مواد اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند، دقت کنید که وقتی سفیدهها را اضافه کردید خیلی هم نزنید چون پف آنها از بین میرود.
مرحله ۶: آمادهسازی و افزودن آرد و بکینگپودر
سپس آرد را در یک ظرف دیگر الک کنید تا بافت آن سبک و یکدست شود و بعد بکینگ پودر را به آن اضافه کنید و هم بزنید و با هم ترکیب کنید و بعد ترکیب آرد را کم کم به مخلوط مواد اضافه کنید و با لیسک به شکل دورانی هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
مرحله ۷: ریختن مایه کیک در قالب
بعد کف قالب یا سینی فر را با روغن یا کره چرب کنید و کاغذ روغنی کف قالب قرار دهید و سپس مایه کیک را داخل قالب بریزید و بعد قالب را در فر که از ده دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید و سپس دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
مرحله ۸: پخت کیک در فر
سپس اجازه دهید تا کیک به مدت ۳۰ دقیقه در فر بپزد و سطح آن طلایی شود، در ۲۰ دقیقه اول در فر را باز نکنید چون پف کیک از بین میرود و بعد از آن با توجه به این که دمای فرهای مختلف با هم فرق دارد، پخت کیک را با خلال دندان تست کنید.
مرحله ۹: تست پخت کیک با سیخ چوبی
برای تست یک سیخ چوبی یا خلال دندان را در کیک فرو کنید و بیرون بیاورید اگر از مایه کیک چیزی به آن نچسبیده بود یعنی کیک خوب پخته و آماده شده است بعد قالب را از فر بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید تا این خنک شود.
مرحله ۱۰: جدا کردن کیک از قالب
سپس با یک چاقوی تیز لبههای کیک را از قالب جدا کنید و بعد قالب را برگردانید تا کیک کامل از قالب خارج شود و سپس در ظرف دیگری قرار دهید تا کیک کاملا خنک شود و در این فاصله مواد لایه دوم یا لایه پنیری را آماده و درست کنید.
مرحله ۱۱: آمادهسازی لایه پنیری
بعد مقداری پنیر ماسکارپونه را داخل یک ظرف بریزید و سپس خامه صبحانه را به آن اضافه کنید و پودر قند را هم روی مواد بریزید و با همزن برقی هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط و یکدست شوند و بافت مخلوط تشکیل شده نرم و کشدار شود.
مرحله ۱۲: اضافه کردن شیر عسلی
بعد مقداری شیر عسلی را به مخلوط مواد اضافه کنید و هم بزنید تا شیر عسلی کاملاً به خورد آنها برود و یکدست شوند سپس مقداری پودر ژلاتین را داخل یک ظرف کوچک بریزید و کمی آب سرد به آن اضافه کنید و هم بزنید تا با هم خوب مخلوط شوند.
مرحله ۱۳: حل کردن ژلاتین
سپس ظرف ژلاتین را به روش بنماری روی حرارت غیر مستقیم نگه دارید تا کامل ذرات پودر ژلاتین در آب حل شوند و مخلوط شفاف و یکدست شود بعد مخلوط ژلاتین را به مخلوط مواد اضافه کنید و هم بزنید تا بافت یکدست و صافی تشکیل شود.
مرحله ۱۴: اضافه کردن آب لیمو
سپس مقداری آب لیمو ترش تازه را هم به مخلوط مواد پنیری اضافه کنید و هم بزنید تا خوب با هم ترکیب شوند و بافت یکدست و صافی تشکیل شود و بعد ظرف مخلوط را کنار بگذارید، سپس کیک اسفنجی را در سایز دلخواه با کاتر برش بزنید.
مرحله ۱۵: آمادهسازی کیک
بعد از آن طلقها را در اندازه مورد نظر که دور کیک را کامل بگیرد برش بزنید و دور برش کیک قرار دهید با چسب بچسبانید تا فیکس شود و موقع ریختن مواد پنیری روی کیک حرکت نکند سپس کیک را با آب کمپوت و یا شربت با فرچه خیس کنید.
مرحله ۱۶: تزئین با برشهای لیمو
سپس تعدادی لیمو را تمیز بشورید و به شکل ورقهای و نازک برش بزنید بعد هم برشهای لیمو را به شکل ایستاده روی کیک و در اطراف طلق بچینید در آخر مایه چیز کیک را داخل قیف مناسب بریزید و به آرامی داخل طلقها را با آن پر کنید.
مرحله ۱۷: قرار دادن چیز کیک در یخچال
اگر قیف در دسترس شما نبود استفاده از قیف الزامی نیست فقط برای تمیزی و راحتی کار از قیف استفاده میشود بعد کیک را با لایه پنیری روی آن داخل یخچال قرار دهید تا لایه پنیری خوب خودش را بگیرد و کاملا سفت و منسجم شود.
مرحله ۱۸: آمادهسازی پودر ژله
در این فاصله مقداری پودر ژله با طعم دلخواه خودتان را داخل یک ظرف بریزید و یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند و سپس ظرف را به روش بنماری روی حرارت غیر مستقیم نگه دارید و هم بزنید.
مرحله ۱۹: اضافه کردن مایع ژله روی چیز کیک
وقتی که ذرات پودر ژله در آب حل شدند و مایع شفاف و یکدستی تشکیل شد ظرف را کنار بگذارید تا به دمای محیط برسد و کمی خنک شود سپس چیز کیک را از داخل یخچال بیرون بیاورید و مایع ژله را روی آن بریزید تا روی لایه پنیری را بگیرد.
مرحله ۲۰: استحکام دادن لایه ژله در یخچال
سپس دوباره ظرف چیز کیک را داخل یخچال قرار دهید تا ژله روی آن ببندد و خودش را بگیرد و سفت و منسجم شود بعد از تقریباً دو ساعت که چیز کیک آماده شد و لایه ژلهای خودش را گرفت سپس چیز کیک را از داخل یخچال بیرون بیاورید.
مرحله ۲۱: تزئین نهایی چیز کیک
بعد به آرامی طلق اطراف چیز کیک را باز کنید و کنار بگذارید سپس به دلخواه و با سلیقه خودتان میتوانید روی چیز کیک را با مقداری پودر پسته، مغز گردوی خرد شده، پودر نارگیل و چند برش لیموی ترش تازه و شکلات چیپسی تزئین کنید.
مرحله ۲۲: سرو چیز کیک
سپس چیز کیک را داخل ظرف مناسب قرار دهید و در شکل و اندازه دلخواه برش بزنید و بعد چیز کیک لیمویی را به عنوان یک دسر شیک و خوش طعم برای پذیرایی و مهمانیها به همراه انواع دسرها و شیرینیهای دیگر و چای یا قهوه سرو کنید.