طرز تهیه کتلت نخود فرنگی، یک شام خوشمزه و ساده!
طرز تهیه کتلت نخود فرنگی
کتلت نخود فرنگی یکی ار انواع کتلتهای خوشمزه و لذیذ است که طعمی فوق العاده دارد، این کتلت خوش طعم را میتوانید به روشهای مختلف با مواد متنوعی درست کنید، از کتلت نخود فرنگی میتوانید به عنوان یک پیش غذای مقوی و مناسب استفاده کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه کتلت نخود فرنگی در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
نخود فرنگی پخته شده | ۲۵۰ گرم |
گوشت چرخ شده | ۲۵۰ گرم |
سیب زمینی بزرگ، نگینی خرد شده | ۱ عدد |
پیاز بزرگ نگینی خرد شده | ۱ عدد |
سیر له شده | ۱ حبه |
فلفل دلمهای خرد شده | ۱ قاشق غذا خوری |
تخم مرغ | ۴ عدد |
نمک و زرد چوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
نعناع و شوید و ریحان تازه برای تزئین | به مقدار لازم |
طرز تهیه کتلت نخود فرنگی
مرحله۱: خرد کردن و شستن سیب زمینی
ابتدا سیب زمینیها را پوست بگیرید، به شکل نگینی در اندازههای کوچک خرد کنید، بعد سیب زمینیها را بشورید، در سبد بریزید تا آب اضافی آنها خارج شود، سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود.
مرحله ۲: تفت دادن سیب زمینیها و خرد کردن پیاز
بعد سیب زمینیها را در تابه بریزید، با روغن داغ تفت دهید، لازم نیست سیب زمینیها خیلی برشته شوند، در همین فاصله که سیب زمینیها کمی تفت داده میشوند، پیاز را پوست بگیرد، بشورید و به شکل نگینی در اندازههای کوچک خرد کنید.
مرحله ۳: تفت دادن پیازها و خرد کردن فلفل دلمهها
پیازها را در تابه به سیب زمینیها اضافه کنید تا همزمان تفت داده شوند، سپس فلفل دلمهها را که از قبل شستهاید، نگینی و ریز خرد کنید، با سلیقه و دلخواه خودتان میتوانید از فلفل دلمه سبز یا قرمز یا ترکیبی از هر دو رنگ فلفل دلمه استفاده کنید.
مرحله ۴: اضافه کردن گوشت چرخ کرده، نمک و فلفل سیاه
سپس گوشت چرخ کرده را بریزید، همراه با سیب زمینی، پیاز و فلفل دلمه تفت دهید تا همه قسمتهای گوشت سرخ شود و رنگ گوشت تغییر کند، بعد مقداری نمک و فلفل سیاه به مواد اضافه کنید، کمی تفت دهید تا همه مواد با هم کاملا مخلوط شوند.
مرحله ۵: هم زدن تخم مرغها
بعد از آن تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید، سپس تخم مرغها را داخل یک ظرف بریزید با همزن دستی یا چنگال هم بزنید تا تخم مرغها از حالت لختگی خارج شوند، طوری که بافت آنها کاملا یکدست و کمی پف دار شود.
مرحله ۶: اضافه کردن نمک و فلفل و نخود فرنگی
سپس مقداری نمک و فلفل سیاه به تخم مرغها اضافه کنید، هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط و یکدست شوند، بعد نخود فرنگیها را که از قبل پختهاید، آبکش کنید، داخل یک ظرف بریزید تا آب اضافی آنها خارج شود سپس به مواد تخم مرغی اضافه کنید.
مرحله ۷: اضافه کردن مخلوط مواد به تخم مرغها
بعد مخلوط مواد را به ظرف تخم مرغها اضافه کنید، هم بزنید تا همه مواد خوب با هم مخلوط شوند، سپس در تابه مقداری روغن بریزید، تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود، بعد مواد را به آرامی داخل تابه بریزید تا سرخ شوند.
مرحله ۸: سرخ کردن هر دو طرف کتلت
دقت کنید حتما حرارت خیلی کم باشد، چون نخود فرنگی زود میسوزد، وقتی یک طرف کتلت خوب سرخ و طلایی شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر آن هم سرخ شود، بعد از سرخ شدن کتلت، تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
مرحله ۹: برش دادن و تزئین کتلت
سپس کتلت نخود فرنگی را به آرامی از تابه بیرون بیاورید، در ظرف دیگری قرار دهید، بعد با چاقو تیز در شکل و اندازه دلخواه برش بزنید، سپس چند برش از کتلت را داخل ظرف مناسب بچینید، بعد آنها را با نعناع، ریحان و شوید تازه تزئین کنید. در آخر کتلت نخود فرنگی را به عنوان یک وعده کامل و مقوی یا یک میان وعده سالم و پرخاصیت همراه با نان تازه، سالاد، ترشی و انواع دورچین و مخلفات برای پذیرایی سرو کنید.