طرز تهیه سیر قلیه، غذای خوشمزه و بسیار لذیذ شمالی!
طرز تهیه سیر قلیه
سیر قلیه یکی از انواع غذاهای خوشمزه، لذیذ و اصیل گیلانی است که طعمی فوق العاده دارد و خیلی راحت درست میشود، سیر قلیه را میتوانید به روشهای مختلف با مواد متنوعی درست کنید، این غذای محلی برای پذیرایی و مهمانیها مناسب است. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه سیر قلیه در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
اردک | به اندازه کافی |
برگ سیر | ۵ دسته |
تخم مرغ | ۵ عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
دارچین و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
نعناع و شوید و ریحان تازه براز تزئین | به مقدار لازم |
طرز تهیه سیر قلیه
مرحله ۱: پختن اردک
ابتدا مرغ یا اردک را به شکل کامل داخل یک قابلمه قرار دهید، بعد روی آن مقداری آب بریزید، کمی نمک و زردچوبه به آن اضافه کنید، قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید، بعد اجازه دهید تا اردک خوب بپزد و جا بیفتد تا گوشت آن کاملا نرم شود.
مرحله ۲: شستن و خرد کردن برگ سیرها
بعد برگ سیرها را تمیز بشورید، در سبد بگذارید تا آب اضافی آنها خارج شود، سپس برگ سیرها را با یک چاقوی تیز کاملا ریز خرد و ساطوری کنید، سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود.
مرحله ۳: تفت دادن برگ سیر و اضافه کردن نمک و زرد چوبه
سپس برگ سیرها را درتابه بریزید، با روغن داغ کمی تفت دهید تا عطر آنها پخش شود و رنگ آنها تغییر کند، بعد کمی نمک و زردچوبه به آنها اضافه کنید، هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند، زردچوبه باید رنگ باز کند و خوب با برگ سیرها مخلوط شود.
مرحله ۴: هم زدن تخم مرغها و اضافه کردن به برگ سیرها
بعد تخم مرغها را در یک ظرف دیگر بریزید و با چنگال هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند و بافت آنها یکدست شود، سپس تخم مرغها را به برگ سیر اضافه کنید، هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند و تخم مرغها با برگ سیرها بپزند.
مرحله ۵: اصافه کردن ادویهها
بعد با توجه به ذائقه خودتان مقداری فلفل سیاه و دارچین به مواد اضافه کنید، هم بزنید تا عطر ادویهها در مواد پخش شود، وقتی تخم مرغها و برگ سیرها با هم پختند، تابه را از روی حرارت بردارید و مخلوط را با قاشق به چند تکه تقسیم کنید.
مرحله ۶: اضافه کردن مخلوط سیر قلیه به اردک
سپس تکههای مخلوط را به اردک در حال پخت اضافه کنید، خوب هم بزنید، اجازه دهید تا اردک با این مواد بپزد، باید عطر و طعم مواد به خورد اردک برود، بعد از پخت اردک، قابلمه را از روی حرارت بردارید و سیرقلیه را داخل ظرف مناسب بریزید. در آخر سیر قلیه را با چند برگ نعناع، ریحان و شوید تازه تزئین کنید، سپس این غذای خوش طعم محلی را همراه با برنج زعفرانی، ترشی و انواع دورچین سرو کنید.