طرز تهیه سس انار، با طعم بی نظیر به روش شمالی!
طرز تهیه سس انار
سس انار یکی از انواع سسهای خوشمزه و لذیذ است که برای طعمدار کردن مرغ و گوشت مورد استفاده قرار میگیرد از این سس دلچسب میتوانید در کنار غذاهایی که با مرغ یا گوشت درست میشوند هم استفاده کنید، سس انار خیلی سریع آماده میشود. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه سس انار در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
انار | ۲ کیلو گرم |
شکر یا نبات | به ازای هر یک لیوان آب انار ۲ قاشق غذا خوری شکر |
طرز تهیه سس انار
مرحله ۱: شستن و برش زدن انارها
ابتدا انارها را تمیز بشورید بهتر است از انارهای آبدار و ملس استفاده کنید اما با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان میتوانید از انارهای شیرین یا ترش برای درست کردن سس انار استفاده کنید سپس انارها را برش بزنید و به تکههای کوچکتر تقسیم کنید.
مرحله ۲: جدا کردن دانههای انار و پختن آنها
بعد از آن دانههای انار را جدا کنید و داخل یک قابلمه بریزید، سپس مقداری آب روی آنها بگیرید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید اجازه دهید تا دانههای انار به مدت ۴ تا ۵ ساعت روی حرارت کم بپزند و کاملاً نرم و پخته شوند تا راحت له شوند.
مرحله ۳: له کردن انارها و رد کردن از صافی
بعد از این زمان قابلمه را از روی حرارت بردارید، کنار بگذارید، اجازه دهید تا در دمای محیط کمی از حرارت اولیه آن کم شود سپس مخلوط را از صافی رد کنید و آب آن را در یک ظرف بریزید انارهای داخل صافی را محکم چنگ بزنید تا آب آنها گرفته شود.
مرحله ۴: اضافه کردن شکر به اب انار
هنگام چنگ زدن دانههای انار دقت کنید که هسته داخل انارها اصلاً نباید له شود چون باعث گس شدن طعم سس انار میشود بعد از این که انارها را کاملاً چنگ زدید و آب آنها را گرفتید به ازای هر یک لیوان آب انار ۲ قاشق شکر به آن اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله ۵: تست کردن میزان شیرینی
مقدار شیرینی سس بستگی به ذائقه و سلیقه خودتان دارد، اگر میخواهید که سس طعم شیرینتری داشته باشد میتوانید مقدار شکر را بیشتر بریزید، یا اگر میخواهید که طعم انار غالب باشد و تقریباً مزه ملسی داشته باشد، بهتر است شکر کمتری بریزید.
مرحله ۶: جوشاندن آب انار
به جای شکر میتوانید از نبات استفاده کنید و آن را به آب انار اضافه کنید سپس ظرف آب انار را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب انار شروع به جوشیدن کند در هنگام جوشیدن آب انار مقداری کف روی آب انار و در کنارههای ظرف جمع میشود.
مرحله ۷: گرفتن کف روی آب انار
سپس کف روی آب انار را با قاشق بگیرید و دور بریزید تا در نهایت سس خوش رنگتر و طعم بهتری داشته باشد، بعد از آن اجازه دهید تا آب انار همراه با شکر بجوشد و غلیظ شود در حین جوشیدن آب انار هر از گاهی آن را هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله ۸: برداشتن سس انار از روی حرارت
بعد از این که سس قوام پیدا کرد و به غلظت مناسب رسید قابلمه را از روی حرارت بردارید، کنار بگذارید تا در دمای محیط کاملا خنک شود بعد از خنک شدن سس غلظت آن بیشتر میشود سپس یک ظرف شیشهای مناسب را تمیز بشورید و خشک کنید.
مرحله ۹: ریختن سس انار داخل شیشه
سس انار را بعد از این که کاملاً سرد شد داخل شیشه بریزید و در آن را محکم ببندید، بعد در یخچال برای مدت طولانی نگهداری کنید تا در هنگام استفاده برای مزهدار کردن مرغ و گوشت یا حتی در کنار مرغ و گوشت هم میتوانید از آن استفاده کنید. در آخر سس انار را به عنوان یک طعم دهنده عالی برای درست کردن انواع غذاهای لذیذ استفاده کنید.