طرز تهیه مانی پلو، غذای خوشمزه و ساده به روش دامغانی!
طرز تهیه مانی پلو
مانی پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه، لذیذ و اصیل دامغان است که به روشهای مختلف با مواد متنوعی درست میشود، این غذای خوش طعم که خیلی راحت آماده میشود برای پذیرایی، مناسب است، مانی پلو را میتوانید با گوشت چرخ کرده یا گوشت تکهای درست کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه مانی پلو در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
برنج | ۳ پیمانه |
لپه | ۱ پیمانه |
رشته پلویی | ۲۰۰ گرم |
گوشت تکهای | ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
زرشک | ۱۰۰ گرم |
کشمش پلویی | ۲۰۰ گرم |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده غلیظ | به مقدار لازم |
خلال بادام و پسته خیس خورده در گلاب | به مقدار دلخواه |
زیره برای لا به لای پلو ( اختیاری) | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه مانی پلو
مرحله ۱: خرد کردن و تفت دادن پیازها
ابتدا پیاز را پوست بگیرید، بشورید، به شکل نگینی و ریز خرد کنید، بعد در یک قابلمه مقداری روغن بریزید، قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود، سپس پیازها را در قابلمه بریزید و خوب تفت دهید تا سبک و شیشه ای شوند.
مرحله ۲: اضافه کردن و تفت دادن گوشتها
بعد گوشتها را که در اندازههای مناسب و دلخواه برش زدهاید داخل قابلمه بریزید، حرارت را زیاد کنید، گوشتها را با حرارت بالا تفت دهید تا همه قسمتهای آنها سرخ شود و رنگ گوشتها تغییر کند، گوشتها باید به روغن بیفتند بعد حرارت را کم کنید.
مرحله ۳: اضافه کردن ادویهها و تفت دادن آنها
سپس ادویهها را که شامل فلفل سیاه و زردچوبه است روی گوشتها بریزید، تفت دهید تا زردچوبه رنگ باز کند و عطر ادویهها پخش شود، بعد مقداری آب داخل قابلمه روی مواد بریزید، در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا گوشتها خوب بپزند.
مرحله ۴: پختن لپهها
بعد لپهها را که از شب قبل یا از چند ساعت قبل در آب خیس کردهاید تا نفخ آنها گرفته شود، در یک قابلمه بریزید، مقداری آب روی آنها بگیرید، اجازه دهید تا لپهها روی حرارت متوسط خوب بپزند ولی بافت آنها از هم باز نشود و شکل آنها خراب نشود.
مرحله ۵: دم کردن زعفران
سپس مقداری زعفران را در یک ظرف کوچک بریزید، کمی آب جوش به آن اضافه کنید، روی ظرف را بپوشانید و بگذارید تا زعفران دم بکشد و غلیظ شود، مقدار زعفران بستگی به سلیقه خودتان دارد و هرچه بیشتر باشد، طعم غذا بهتر میشود.
مرحله ۶: اضافه کردن نمک و زعفران به گوشتها
بعد از این که گوشتها پختند و بافت آنها نرم شد، در قابلمه را بردارید، کمی نمک به آن اضافه کنید، هم بزنید تا با هم ترکیب شوند، سپس زعفران دم کرده را در قابلمه بریزید، هم بزنید و مخلوط کنید، تا رنگ، عطر و طعم زعفران به خورد گوشتها برود.
مرحله ۷: جوشاندن آب در قابلمه
بعد در قابلمه را ببندید، حرارت را زیاد کنید تا آب تبخیر شود و گوشتها خوب جا بیفتند، سپس در یک قابلمه مقداری آب بریزید روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب شروع به جوشیدن کند، بعد کمی نمک در قابلمه بریزید، هم بزنید و با آب مخلوط کنید.
مرحله ۸: جوشاندن برنجها در آب جوش
وقتی که آب شروع به جوشیدن کرد، برنجها را که از شب قبل یا از چند ساعت قبل در آب و نمک خیس کردهاید در قابلمه بریزید، اجازه دهید تا برنجها به مدت تقریبا ۵ دقیقه در آب بجوشند و قد بکشند و به حالت نیمپز درآیند ولی هنوز بافت آنها سفت باشد.
مرحله ۹: اضافه کردن لپه و رشته پلویی به برنج و جوشاندن آنها
بعد لپههای پخته را به آن اضافه کنید، اجازه دهید تا با برنجها کمی بجوشند، بعد از این که با هم دو تا سه جوش زدند رشتهها را اضافه کنید، بگذارید تا رشتهها با برنجها کمی بجوشند و نرم شوند، ۱ تا ۲ دقیقه برای جوشیدن لپهها و رشتهها کافی است.
مرحله ۱۰: آبکش کردن مخلوط برنج و لپه و رشته پلویی
سپس برنجها را همراه با لپهها و رشتهها آبکش کنید، بعد آنها را داخل سبد بریزید تا آب اضافی آنها خارج شود، سپس در یک قابلمه دیگر مقداری روغن بریزید، در کف قابلمه به دلخواه و با سلیقه خودتان میتوانید ته دیگ مورد نظر را درست کنید.
مرحله ۱۱: درست کردن ته دیگ و ریختن برنج در قابلمه
برای درست کردن ته دیگ یک نان را به شکل دایره برش بزنید، کف قابلمه قرار دهید یا سیب زمینیها را به شکل حلقهای برش بزنید و کف قابلمه بچینید تا کاملا کف قابلمه را بپوشاند، سپس برنجهای آبکش شده را داخل قابلمه روی ته دیگ بریزید.
مرحله ۱۲: اضافه کردن زعفران دم کرده به برنج
بعد روی مخلوط برنج، لپه و رشته پلویی مقداری زعفران دم کرده بریزید و پخش کنید، سپس روی برنج با ته قاشق چند سوراخ ایجاد کنید، بعد در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا برنج به مدت تقریبا ۱ ساعت روی حرارت ملایم دم بکشد و خوب پخته شود.
مرحله ۱۳: تفت دادن کشمشها و زرشکها
در این فاصله در یک تابه مقداری روغن بریزید، روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود، سپس کشمشها را که تمیز کردهاید داخل تابه بریزید و تفت دهید، سپس زرشکها را اضافه کنید، کمی تفت دهید، هم بزنید و کاملا با هم مخلوط کنید.
مرحله ۱۴: اضافه کردن خلال بادام و خلال پسته
بعد مقداری خلال بادام و خلال پسته که از یک ساعت قبل در گلاب خیس کردهاید و نرم شدهاند را در تابه بریزید، همراه با کشمش و زرشک کمی تفت دهید، همه مواد را با هم خوب مخلوط کنید، سپس تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
مرحله ۱۵: ریختن برنج و گوشتها در ظرف مناسب
بعد از این که برنج خوب پخت و آماده شد، برنج را داخل ظرف مناسب بریزید، بعد گوشتها را که کامل پخته و آب آنها کشیده شده است دور تا دور ظرف برنج یا روی برنج با توجه به سلیقه خودتان بریزید، میتوانید گوشتها را لابهلای برنج قرار دهید.
مرحله ۱۶: تزئین و سرو مانی پلو
سپس مانی پلو را با مخلوط زرشک و کشمش تفت داده شده، خلال بادام و پسته تزئین کنید، بعد این غذای خوش طعم و پر طرفدار را به عنوان یک غذای شیک و مجلسی برای پذیرایی و مهمانیها همراه با سالاد، ترشی انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.