طرز تهیه کیک سیب خیس، یک میان وعده فوقالعاده خوشمزه!
طرز تهیه کیک سیب خیس
کیک سیب خیس یکی از انواع کیکهای خوشمزه و لذیذ است که بافتی سبک و لطیف دارد، کیک سیب برای پذیرایی و مهمانیها بسیار مناسب است این کیک خوش طعم خیلی راحت به روشهای مختلف با مواد متنوعی درست میشود و طرفداران زیادی دارد. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه کیک سیب خیس در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
سیب متوسط | ۳ عدد |
تخم مرغ | ۳ عدد |
آرد | ۱ لیوان سر پر دسته دار فرانسوی |
شکر | نصف لیوان |
روغن مایع | نصف لیوان |
بکینگ پودر | ۲ قاشق چای خوری سر پر |
وانیل | ۱ قاشق چای خوری سر صاف |
مواد لازم برای روی کیک | مقدار مواد |
شیر | نصف لیوان |
شکر | ۲ قاشق غذا خوری |
کره | ۲۵ گرم یا ۲ قاشق غذا خوری پر |
پودر پسته و پودر نارگیل برای تزئین | به مقدار لازم |
مغز گردو خرد شده و مغز فندق خرد شده برای تزئین | به مقدار لازم |
خلال بادام و کنجد برای تزئین | به مقدار لازم |
شکلات چیپسی برای تزئین | به مقدار لازم |
موز و سیب حلقه شده برای تزئین | به مقدار لازم |
طرز تهیه کیک سیب خیس
مرحله ۱: پوست کندن و خرد کردن سیبها
ابتدا سیبها را پوست بگیرید، از وسط برش بزنید، به چهار قسمت تقسیم کنید، دانههای داخل سیب را جدا کنید، دوباره سیبها را از وسط نصف کنید بعد هر قسمت را در اندازههای کوچک خرد کنید و کنار بگذارید، سعی کنید برشهای سیب هم اندازه و هم شکل باشند.
مرحله ۲: استفاده از سیبهای شیرین و آبدار
در این مرحله فرقی نمیکند که از سیب سبز، زرد یا قرمز رنگ استفاده کنید، میتوانید به دلخواه خودتان از هر کدام از آنها استفاده کنید اما برای این که کیک سیب طعم بهتری داشته باشد بهتر است که از سیبهای شیرین و آبدار استفاده کنید تا کیک شیرینتر شود.
مرحله ۳: مخلوط کردن تخم مرغ هم زده با شکر
بعد داخل یک ظرف تخم مرغها را بریزید با چنگال کمی آنها را هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند و بافت آنها یکدست شود بعد شکر را به تخم مرغهای زده شده اضافه کنید، هم بزنید، با هم مخلوط کنید تا شکر حل شود و بافت یک دستی تشکیل شود.
مرحله ۴: اضافه کردن وانیل و مخلوط کردن با مواد
مخلوط شکر و تخم مرغها را لازم نیست خیلی زیاد هم بزنید تا بافت کرم رنگی تشکیل شود فقط به اندازهای که با همه مخلوط و یک دست شوند، کافی است، بعد مقداری وانیل به مخلوط اضافه کنید، هم بزنید تا عطر وانیل در مواد پخش شود و بوی زهم تخم مرغها را بگیرد.
مرحله ۵: اضافه کردن روغن مایع به مواد
سپس روغن مایع را به مواد اضافه کنید، کمی هم بزنید تا روغن مایع به خورد مخلوط برود، باید بافت مخلوط نرم و یکدست شود، بعد در یک ظرف دیگر آرد را الک کنید تا بافت آن سبک و یک دست شود سپس کمی بکینگ پودر به آرد اضافه کنید، خوب با هم ترکیب کنید.
مرحله ۶: اضافه کردن ترکیب آرد به مخلوط مواد
بعد از آن ترکیب آرد و بکینگ پودر را کم کم در چند مرحله به مخلوط مواد اضافه کنید با همزن دستی به آرامی هم بزنید تا با هم خوب ترکیب شوند و آرد به شکل گلوله داخل مخلوط باقی نماند در نهایت باید بافت مخلوط تشکیل شده یک دست و صاف شود.
مرحله ۷: اضافه کردن برشهای سیب به مخلوط و قرار دادن کاغذ روغنی در قالب
سپس برشهای سیب را داخل مخلوط بریزید، کمی هم بزنید تا با هم ترکیب شوند و بافت یک دستی تشکیل شود بعد داخل قالب مورد نظر را کاغذ روغنی قرار دهید سپس مقداری آرد و روغن را با هم مخلوط کنید و در قالب روی کاغذ روغنی بریزید.
مرحله ۸: ریختن مایه کیک داخل قالب
بعد کاغذ روغنی را با مخلوط آرد و روغن چرب کنید دیوارههای قالب را هم با کمی روغن چرب کنید سپس مایه کیک را داخل قالب بریزید، سطح آن را با لیسک صاف کنید، قالب را به آرامی یکی دو بار روی سطح بکوبید تا هوای داخل آن خارج شود.
مرحله ۹: قرار دادن قالب کیک در فر و تنظیم دمای فر
سپس قالب کیک را در فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید، بعد دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید، اجازه دهید تا کیک به مدت ۳۰ دقیقه در فر بپزد، طوری که کاملاً مغز پخت شود، دقت کنید دمای فرهای مختلف با هم فرق دارد.
مرحله ۱۰: تست کردن میزان پخت کیک با خلال دندان
دقت کنید در ۲۰ دقیقه اول در فر را باز نکنید چون پف کیک از بین میرود و شکل آن خراب میشود، بعد از آن یک خلال دندان یا سیخ چوبی را در کیک فرو کنید و بیرون بیاورید اگر از مایه کیک چیزی به آن نچسبیده بود یعنی کیک خوب پخته شده و آماده است.
مرحله ۱۱: بیرون آوردن کیک از فر و گرم کردن مقداری شیر
سپس قالب کیک را از فر بیرون بیاورید، در دمای محیط قرار دهید تا کمی خنک شود در این فاصله مقداری شیر را داخل یک ظرف بریزید، روی حرارت متوسط قرار دهید تا شیر گرم شود لازم نیست که شیر بجوشد فقط به اندازهای که گرم شود کافی است.
مرحله ۱۲: اضافه کردن شکر و کره به شیر
سپس مقداری شکر روی شیر بریزید با آن مخلوط کنید تا شکر در شیر حل شود بعد مقداری کره را هم به مخلوط اضافه کنید، اجازه دهید تا کره در مخلوط ذوب شود، کره باید کاملا با مواد ترکیب و یک دست شود در این صورت طعم و عطر کره به خورد مواد میرود.
مرحله ۱۳: بیرون آوردن کیک از قالب و سرد شدن کیک
بعد از آن مخلوط را از روی حرارت بردارید، کنار بگذارید تا کمی خنک شود دقت کنید باید اجازه دهید تا کیک و مخلوط تشکیل شده خنک شوند چون اگر یکی از آنها داغ باشد، کیک خمیر میشود بعد از این که کیک سرد شد، آن را به آرامی از قالب بیرون بیاورید.
مرحله ۱۴: سوراخ کردن سطح کیک و ریختن مخلوط مواد روی کیک
سپس کاغذ روغنی را از کیک جدا کنید، کیک را دوباره داخل قالب قرار دهید بعد سطح کیک را با یک خلال چوبی سوراخ سوراخ کنید سپس مخلوط شیر، شکر و کره را روی کیک بریزید و پخش کنید، اجازه دهید تا مخلوط کاملاً به خورد کیک برود.
مرحله ۱۵: برش زدن کیک
بعد از این که مخلوط شیر و شکر جذب کیک شد کیک را از داخل قالب بیرون بیاورید، در ظرف دیگری قرار دهید سپس کیک را در شکل و اندازه دلخواه خودتان برش بزنید یا با سلیقه خودتان کیک را به شکل کامل تزئین کنید بعد از آن کیک را برش بزنید.
مرحله ۱۶: تزیین کردن کیک
بعد از آن با سلیقه و به دلخواه خودتان سطح کیک را با مقداری پودر پسته، پودر نارگیل، مغز گردوی خرد شده، مغز فندق خرد شده، خلال بادام، کنجد و شکلات چیپسی یا چند برش حلقهای موز و سیب تزئین کنید، برای تزئین کیک طبق سلیقه خودتان عمل کنید.
مرحله ۱۷: سرو کیک خیس شکلاتی
بعد از آن چند برش از کیک سیب خیس را داخل یک ظرف مناسب برای سرو قرار دهید و به عنوان یک دسر شیک و جذاب یا یک میان وعده خوش طعم و مقوی برای پذیرایی و مهمانیها همراه با چای یا قهوه، انواع دورچین، مخلفات، سرو کنید.
- منبع :
- raheleh_khavandi