طرز تهیه قلیه میگو با سیب زمینی، تجربهای متفاوت در آشپزی!
طرز تهیه قلیه میگو با سیب زمینی
قلیه میگو با سیب زمینی یکی از انواع غذاهای خوشمزه، لذیذ و اصیل جنوبی است که طعمی فوق العاده دارد، قلیه میگو که به روشهای مختلف با مواد متنوعی درست میشود برای پذیرایی و مهمانیها مناسب است، این غذای پر طرفدار را میتوانید خیلی راحت درست کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه قلیه میگو با سیب زمینی در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
میگو | ۵۰۰ گرم |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
حریره سیر | ۱ قاشق غذا خوری |
سیب زمینی متوسط | ۲ عدد |
گشنیز سرخ شده | ۴۰۰ گرم |
شنبلیله سرخ شده | ۵۰ گرم |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذا خوری |
تمر هندی | ۲/۱ بسته |
آب جوش | ۲۵۰ میلی لیتر معادل ۱ لیوان |
زرد چوبه | ۱ قاشق چای خوری |
نمک | ۱ قاشق چاز خوری |
ادویه میگو | ۱ قاشق غذا خوری |
برنج | ۲ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذا خوری |
مواد لازم برای ادویه میگو | مقدار مواد |
پودر آویشن | ۳ قاشق چای خوری |
نمک | ۲ قاشق چای خوری |
فلفل قرمز | ۲ قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چای خوری |
پودر زیره | ۲ قاشق چای خوری |
پودر پیاز | ۲ قاشق چای خوری |
پودر سیر | ۱ قاشق چای خوری |
پودر تخم گشنیز | ۲ قاشق چای خوری |
زردچوبه | ۲ قاشق چای خوری |
طرز تهیه قلیه میگو با سیب زمینی
مرحله ۱: خیس کردن برنج و شستن سبزیها
برای طرز تهیه قلیه میگو با سیب زمینی ابتدا برنج را در یک قابلمه بریزید، مقداری آب به آن اضافه کنید، کمی هم نمک در قابلمه بریزید و بگذارید تا برنج به مدت ۱ ساعت در آب و نمک خیس بخورد، بعد سبزیها را که شامل گشنیز و شنبلیله است تمیز بشورید و در سبد بریزید تا آب اضافه آنها خارج شود.
مرحله ۲: خرد کردن و سرخ کردن سبزیها در روغن داغ
وقتی سبزیها کاملا خشک شدند، با یک چاقوی تیز سبزیها را کاملا ریز خرد و ساطوری کنید، سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود، بعد سبزیهای خرد شده را در تابه بریزید و با روغن داغ تفت دهید.
مرحله ۳: برداشتن سبزیهای تفت داده شده از روی حرارت
سبزیها را به قدری تفت دهید که رنگ آنها تغییر کند و کمی تیرهتر شوند، بعد از این که سبزیها کامل سرخ شدند، تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید، سپس سبزیهای سرخ شده را داخل یک ظرف بریزید، این سبزیهای عطر فوق العادهای به غذا میدهد.
مرحله ۴: خیس کردن تمر هندی در آب و شستن میگوها
بعد تمر هندی را داخل یک ظرف بریزید، مقداری آب به آن اضافه کنید، اجازه دهید تا تمر هندی خیس بخورد، سپس میگوها را تمیز کنید، بشورید و کنار بگذارید، بعد از این که آب اضافی آنها خارج شد و کاملا خشک شدند، میگوها را داخل یک ظرف بریزید.
مرحله ۵: اصافه کردن ادویهها به میگوها و مخلوط کردن با آنها
سپس ادویهها که شامل نمک، فلفل قرمز، پودر آویشن، فلفل سیاه، پودر زیره، پودر پیاز، پودر سیر، پودر تخم گشنیز و زردچوبه است را به مقدار مناسب روی میگوها بریزید و با آنها مخلوط کنید، ادویهها را با دست روی میگوها ماساژ دهید تا به خورد آنها برود.
مرحله ۶: خرد کردن و شستن سیب زمینیها
بعد روی ظرف را بپوشانید، ظرف را در یخچال قرار دهید، اجازه دهید تا میگوها به مدت ۱ ساعت در یخچال استراحت کنند و مزهدار شوند، بعد سیب زمینیها را پوست بگیرید، به شکل مکعبی و در اندازههای متوسط برش دهید، سپس آنها را بشورید.
مرحله ۷: خرد کردن پیازها و ریختن روغن در تابه
سپس سیب زمینیها را داخل سبد بریزید و کنار بگذارید تا آب اضافی آنها خارج شود، بعد پیازها را پوست بگیرید، به شکل نگینی و کاملا ریز خرد کنید، سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود.
مرحله ۸: تفت دادن پیازها و اضافه کردن زردچوبه به آنها
بعد پیازها را در تابه بریزید، به مدت تقریبا ۵ دقیقه تفت دهید تا سبک و شیشهای شوند، سپس مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید، کمی تفت دهید تا زردچوبه در تابه رنگ باز کند و پیازها طلایی رنگ شوند، زردچوبه را تقریبا ۱ دقیقه با پیازها تفت دهید.
مرحله ۹: اضافه کردن فلفل تند و سیب زمینیهای خرد شده و تفت دادن آنها
سپس مقداری فلفل تند را با دست کاملا پودر کنید روی پیازها بریزید و کمی تفت دهید تا عطر فلفل پخش شود، بعد از آن برشهای سیب زمینی را در ظرف بریزید، به مدت تقریبا ۵ دقیقه در تابه تفت دهید تا بافت آنها نرم شود و رنگ آنها تغییر کند.
مرحله ۱۰: اضافه کردن سیر و نمک به مواد داخل تابه و تفت دادن آنها
بعد چند حبه سیر را پوست بگیرید، با رنده ریز رنده کنید و به مواد داخل تابه اضافه کنید، حریره سیر را تقریبا ۱ دقیقه تفت دهید تا عطر آن پخش شود و به خورد مواد برود، سپس مقداری نمک به مواد داخل تابه اضافه کنید، همه مواد را با هم با خوب مخلوط کنید.
مرحله ۱۱: اصافه کردن رب گوجه فرنگی و تفت دادن آن
سپس مقداری رب گوجه فرنگی به مواد اضافه کنید، کمی تفت دهید تا بوی خامی رب گوجه گرفته شود و در تابه رنگ باز کند، رب گوجه را تقریبا به مدت ۱ دقیقه با بقیه مواد تفت دهید، بعد از آن میگوها را که کاملا مزهدار شدهاند از داخل یخچال بیرون بیاورید.
مرحله ۱۲: اضافه کردن میگوها و سبزیهای خرد شده و تفت دادن آنها
سپس میگوها را در ظرف بریزید، به مدت ۱ دقیقه تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند، سعی کنید همه قسمتهای میگوها به یک اندازه تفت داده شوند، بعد از آن سبزیها سرخ شده را در تابه روی بقیه مواد بریزد و به مدت تقریبا ۱ دقیقه با بقیه مواد تفت دهید.
مرحله ۱۳: اضافه کردن آب تمر هندی و آب جوش به مواد
وقتی عطر سبزیها در مواد پخش شد، بعد آب تمر هندی را روی مخلوط مواد بریزید، با هم مخلوط کنید تا عطر و طعم تمر هندی کاملا به خورد مواد داخل ظرف برود، سپس مقداری آب جوش روی مواد بریزید، در ظرف را به حالت نیمه باز قرار دهید.
مرحله ۱۴: پختن قلیه میگو با سیب زمینی و جوشاندن آب در قابلمه
بعد اجازه دهید تا مواد داخل ظرف به مدت ۴۰ دقیقه با هم بپزند و آماده شوند، سپس در یک قابمه مقداری آب بریزید، قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب شروع به جوشیدن کند، کمی نمک و مقداری روغن در آب بریزید و با هم مخلوط کنید.
مرحله ۱۵: جوشاندن برنجها در آب و آبکش کردن آنها
وقتی آب به جوش آمد، برنجها را که خوب خیس خوردهاند در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا برنجها به مدت تقریبا ۱۲ دقیقه در آب بجوشند، بافت آنها نرم شود و قد بکشند، بعد برنجها را آبکش کنید و داخل سبد بریزید تا آب اضافی آنها خارج شود.
مرحله ۱۶: دم کردن زعفران
سپس مقداری زعفران را داخل یک ظرف کوچک بریزید، کمی آب جوش به آن اضافه کنید، روی ظرف را بپوشانید و اجازه دهید تا زعفران دم بکشد و غلیظ شود، مقدار زعفران بستگی به ذائقه و سلیقه خودتان دارد، هرچه بیشتر باشد رنگ، عطر و طعم غذا بهتر میشود.
مرحله ۱۷: مخلوط کردن برنج با زعفران دمکرده
بعد مقداری از برنج آبکش شده را داخل یک ظرف بریزید، زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید، هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند، رنگ، عطر و طعم زعفران به خورد برنجها برود، تقریبا نصف برنج را با زعفران مخلوط کنید و نصف آن را ساده باقی بگذارید.
مرحله ۱۸: ریختن روغن و برنج زعفرانی در قابلمه
سپس در یک قابلمه مقداری روغن بریزید، یک برگ گشنیز یا جعفری شسته را داخل قابلمه در وسط آن برای تزئین سطح برنج قرار دهید، بعد از آن برنج زعفرانی را در قابلمه روی گشنیز بریزید و سطح آن را با پشت قاشق یا کفگیر کاملا صاف کنید.
مرحله ۱۹: ریختن برنج سفید روی برنج زعفرانی و دم انداختن آن
بعد برنج سفید را روی برنج زعفرانی بریزید، سطح آن را صاف کنید، سپس در قابلمه را ببندید، اجازه دهید تا برنج روی حرارت ملایم به مدت ۱ ساعت بپزد، خوب دم بکشد و آماده شود، بعد از این زمان قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
مرحله ۲۰: ریختن خورش قلیه میگو با سیب زمینی در ظرب مناسب و تزئین آن
سپس خورش قلیه میگو با سیب زمینی که آماده شده است را از روی حرارت بردارید، بعد خورش را در ظرف مناسب سرو بریزید، خورش را با چند برگ نعنا، ریحان و شوید تازه تزئین کنید، برای تزئین خورش طبق سلیقه و دلخواه خودتان عمل کنید.
مرحله ۲۱: سرو کردن قلیه میگو با سیب زمینی
بعد از آن خورش قلیه میگو با سیب زمینی را به عنوان یک غذای شیک و خوش طعم برای پذیرایی و مهمانیها همراه با برنج زعفرانی، ته دیگ، سیر ترشی، زیتون پرورده، ماست موسیر، سبزی خوردن، سالاد، ترشی، انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.