طرز تهیه ترشی بندری، یک چاشنی خوشمزه و سنتی!

طرز تهیه ترشی بندری

طرز تهیه ترشی بندری, طرز تهیه ترشی بندری بوشهری , طرز تهیه ترشی بندری ساده , طرز تهیه ترشی بندری مهرام , طرز تهیه ترشی بندری بازاری , طرز تهیه ترشی بندری بارب , فیلم طرز تهیه ترشی بندری , ترشی بندری جنوب , ترشی لیته بندری مخلوط

ترشی بندری یکی از انواع ترشی‌های خوشمزه و لذیذ است که طعمی فوق العاده دارد این ترشی که خیلی راحت درست می‌شود طرفداران زیادی دارد ترشی بندری را می‌توانید به روش‌های مختلف با مواد متنوعی تهیه کنید و در کنار غذاهای متنوع سرو کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه ترشی بندری در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.

مواد لازممقدار مواد
گل کلم۵۰۰ گرم
هویج متوسط۲ عدد
بادمجان متوسط۳ عدد
ساقه کرفس۲ عدد
پیاز بنفش۱ عدد
خیار۴ عدد
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذا خوری
سرکه قرمز۱ و نیم لیتر
فلفل قرمز تند۳ عدد
تمر هندی۱ بسته
سیر۱ بوته
موسیر۳ عدد
سس تند۱ قاشق غذا خوری
فلفل سیاه و زردچوبه۱ قاشی چای خوری از هر کدام
تخم گشنیز و سیاه دانه۱ قاشق چای خوری از هر کدام
سنگ نمک۱ قاشق غذا خوری
جوز هندی۱ قاشق چای خوری
سبزی خشک ( ترخون و مرزه و نعنا)۲ قاشق غذا خوری
نعنای تازه برای تزئین ترشی بندریبه مقدار لازم

طرز تهیه ترشی بندری

مرحله ۱: شستن و خرد کردن بادمجان‌ها

ابتدا بادمجان‌ها را تمیز بشورید کلاهک سبز آن‌ها را جدا کنید، بدون این که پوست بادمجان‌ها را بگیرید آن‌ها را در اندازه‌های کوچک به شکل نگینی خرد کنید و داخل یک ظرف بریزید، سپس مقداری آب داخل یک ظرف بریزید، کمی نمک به آن اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.

مرحله ۲: ریختن محلول آب نمک روی بادمجان‌ها و خیس کردن موسیرها

بعد محلول آب نمک را روی بادمجان‌ها بریزید و اجازه دهید تا بادمجان‌ها به مدت نیم ساعت تا یک ساعت در محلول آب نمک بمانند تا تلخی آن‌ها کامل گرفته شود، موسیرها را هم داخل یک ظرف بریزید کمی آب به آن اضافه کنید، مقدار موسیر بستگی به ذائقه خودتان دارد.

مرحله ۳: خرد کردن و شستن گل کلم‌ها

اجازه دهید تا موسیرها به مدت ۱۲ ساعت در آب خیس بخورند و بافت آن‌ها نرم شود، بعد گل کلم‌ها را در اندازه‌های کوچک خرد کنید، داخل یک ظرف بریزید، تمیز بشورید، بعد از آن گل کلم‌های خرد شده را در یک سبد بریزید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود.

مرحله ۴: خیساندن تمر هندی در سرکه و رد کردن آن از صافی

بعد مقداری تمر هندی را داخل یک ظرف بریزید کمی سرکه به آن اضافه کنید، اجازه دهید تا تمر هندی به مدت ۱۵ دقیقه در سرکه خوب خیس بخورد و کاملاً با هم مخلوط شوند سپس مخلوط تمبر هندی و سرکه را از صافی رد کنید تا بافت آن یک دست شود.

مرحله ۵: شستن و خرد کردن ساقه کرفس و هویج‌ها

بعد مقداری ساقه کرفس را تمیز بشورید، بگذارید آب اضافی آن خارج شود، بعد از این که ساقه کرفس‌ها، خشک شدند آن‌ها را در اندازه‌های کوچک خرد کنید، داخل یک ظرف بریزید و کنار بگذارید سپس هویج‌ها را پوست بگیرید و به شکل نگینی و ریز خرد کنید.

مرحله ۶: شستن و خرد کردن خیارها

سپس خیارها را تمیز بشورید، خشک کنید، بعد بدون این که پوست خیارها را بگیرید آن‌ها را به شکل مکعبی در اندازه‌های کوچک خرد کنید، داخل یک ظرف بریزید و کنار بگذارید وقتی همه مواد ترشی آماده شدند یک قابلمه با سایز مناسب برای همه مواد انتخاب کنید.

مرحله ۷: ریختن رب گوجه، سرکه و مخلوط تمر هندی در قابلمه

سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید، مقداری رب گوجه در آن بریزید و کمی تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود، سپس سرکه را داخل قابلمه بریزید، با رب گوجه مخلوط کنید، بعد تمر هندی را هم که از صافی رد کرده اید داخل قابلمه روی سرکه بریزید.

مرحله ۸. ریختن هویج و جوشاندن آن‌ها در قابلمه

همه مواد را هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند وقتی که سرکه شروع به جوشیدن کرد هویج‌های خرد شده را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا هویج‌ها به مدت تقریباً ۵ دقیقه در سرکه بجوشند، در این صورت بافت هویج‌ها کاملا نرم و مناسب ترشی می‌شود.

مرحله ۹: اضافه کردن ادویه‌ها به مواد و مخلوط کردن آن‌ها

بعد از آن ادویه‌ها که شامل فلفل سیاه، زردچوبه، گشنیز، سیاه دانه، سنگ نمک، جوز هندی است را به مقدار مناسب در قابلمه بریزید، خوب هم بزنید، اجازه دهید تا با بقیه مواد بجوشند، عطر ادویه‌ها آزاد شود و به خورد همه مواد داخل قابلمه برود.

مرحله ۱۰: اضافه کردن گل کلم و بادمجان خرد شده به مواد

وقتی هویج‌ها به مدت ۵ دقیقه جوشیدند، سپس کلم‌ها را داخل قابلمه بریزید، اجازه دهید تا آن‌ها هم به مدت ۵ دقیقه با سرکه بجوشند و بافت آن‌ها نرم شود بعد از آن بادمجان‌های خرد شده را داخل قابلمه بریزید و با بقیه مواد مخلوط کنید تا کمی نرم شوند.

مرحله ۱۱: اضافه کردن ساقه کرفس و خیار خرد شده به مواد

سپس ساقه کرفس خرد شده و خیارهای خرد شده را روی مواد بریزید، اجازه دهید تا همه مواد با هم به مدت ۵ دقیقه دیگر بجوشند، طوری که عطر و طعم آنها کاملاً به خورد هم برود سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا کمی از حرارت آن کم شود.

مرحله ۱۲: اضافه کردن پیاز بنفش، چند حبه سیر و موسیر به مواد

بعد یک پیاز بنفش را پوست بگیرید، به شکل خلالی و باریک خرد کنید، داخل قابلمه روی مواد بریزید چند حبه سیر را هم پوست بگیرید، به مواد داخل قابلمه اضافه کنید، سپس موسیرها که خوب خیس خورده‌اند را هم به مواد اضافه کنید و با آن‌ها ترکیب کنید.

مرحله ۱۳: خرد کردن فلفل قرمز تند و اضافه کردن به مواد

سپس مقداری فلفل قرمز تند را که با یک چاقوی تیز در اندازه‌های کوچک خرد کرده‌اید روی مواد بریزید، هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند و عطر و طعم فلفل به خورد مواد برود دقت کنید مقدار فلفل قرمز را با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان انتخاب کنید.

مرحله ۱۴: اضافه کردن سبزی خشک معطر و سس فلفل تند با سالاد

سپس مقداری سبزی خشک معطر را که شامل ترخون، مرزه و نعنا است در اندازه‌های کوچک خرد کنید، روی مواد ترشی بریزید و با آن‌ها ترکیب کنید تا عطر و طعم سبزی‌ها به خورد مواد ترشی برود و آنها را مزه‌دار کند بعد از آن مقداری سس فلفل تند هم روی مواد بریزید.

مرحله ۱۵: مخلوط کردن هما مواد ترشی

در این مرحله همه مواد را خوب هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند، باید طعم سس فلفل به خورد همه مواد برود سپس اجازه دهید تا مخلوط مواد ترشی در هوای محیط کاملاً خنک شوند در این فاصله یک ظرف شیشه‌ای را تمیز بشورید، با یک پارچه خشک کنید.

مرحله ۱۶:ریختن ترشی بندری در ظرف مناسب و قرار دادن در یخچال

بعد از این که مخلوط مواد ترشی کاملاً سرد شدند، آن‌ها را داخل یک ظرف شیشه‌ای بریزید، در آن را محکم ببندید به مدت سه روز در یخچال قرار دهید تا آماده شوند، بعد از این مدت که عطر و طعم همه مواد کاملاً به خورد هم رفت ترشی قابل استفاده است.

مرحله ۱۷: تزئین کردن ترشی بندری و سرو آن

سپس ترشی بندری را داخل یک ظرف مناسب سرو بریزید، روی آن را با چند برگ نعنای تازه تزئین کنید، بعد به عنوان یک چاشنی دلچسب، خوش طعم و پرطرفدار در کنار غذاهای گوشتی و سایر غذاهای متنوع و خوش طعم برای پذیرایی و مهمانی‌ها سرو کنید.

دوست داشتی؟ share کن!

Loading more posts...
استفاده از مطالب سایت در نهایت در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.