طرز تهیه کباب سرداشی، غذای سنتی و خوشمزه همدان
طرز تهیه کباب سرداشی
کباب سر داشی یکی از انواع غذاهای خوشمزه، لذیذ و اصیل همدانی است که به روشهای مختلف با مواد متنوعی درست میشود این غذای خوش طعم و شیک که طرفداران زیادی دارد برای پذیرایی و مهمانیها بسیار مناسب است و خیلی راحت درست میشود. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه کباب سرداشی در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
برنج | ۴ پیمانه |
گوشت چرخ شده | ۲۵۰ گرم |
سیب زمینی متوسط | ۲ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
گوجه متوسط | ۲ عدد |
فلفل دلمه | ۱ عدد |
فلفل تند | ۴ عدد |
زعفران دم کره | به مقدار لازم |
نعنا و ریحان و شوید تازه برای تزئین | به مقدار لازم |
لیمو ترش تازه برش داده شده برای تزئین | ۱ عدد |
فلفل سبز شیرین برای دورچین یا تزئین کباب | به مقدار لازم |
طرز تهیه کباب سرداشی
مرحله ۱: دم کردن زعفران
برای طرز تهیه کباب سرداشی ابتدا مقداری زعفران را داخل یک ظرف کوچک بریزید، کمی آب جوش به آن اضافه کنید، بگذارید تا زعفران دم بکشد و غلیظ شود، مقدار زعفران بستگی به ذائقه و سلیقه خودتان دارد، هرچه مقدار آن بیشتر باشد رنگ، عطر و طعم غذا بهتر میشود.
مرحله ۲: رنده کردن سیب زمینی و پیاز و گرفتن آب آنها
سپس یک سیب زمینی را پوست بگیرید، بشورید، با رنده ریز رنده کنید، آب آن را بگیرید و دور بریزید سیب زمینی رنده شده را داخل یک ظرف بریزید بعد پیاز را پوست بگیرید، تمیز بشورید، با رنده ریز رنده کنید، سپس آب پیاز را جدا کنید و دور بریزید.
مرحله ۳: مخلوط کردن پیاز، سیب زمینی، گوشت چرخ کرده و زعفران دمکرده با هم
پیازها را به سیب زمینی رنده شده اضافه کنید، هم بزنید و با هم مخلوط کنید، سپس مقداری گوشت چرخ کرده را به ترکیب پیاز و سیب زمینی اضافه کنید، با آنها ترکیب کنید، بعد مقداری زعفران دم کرده را به مواد اضافه کنید، با دست حسابی ورز دهید تا خوب با هم مخلوط شوند.
مرحله ۴: اضافه کردن ادویهها به مواد
همه مواد را با هم خوب مخلوط کنید تا رنگ، عطر و طعم زعفران کاملاً به خورد مواد برود، سپس ادویهها را که شامل نمک، فلفل سیاه، پولبیبر و سماق است به ترکیب مواد اضافه کنید، با دست ورز دهید تا ادویهها کاملاً به خورد مواد برود و عطر آنها پخش شود
مرحله ۵: ورز دادن مخلوط مواد گوشتی و چرب کردن ظرف با کره
مخلوط تشکیل شده را با دست به مدت تقریباً ۱۰ دقیقه ورز دهید تا چربی گوشت درآید و مخلوط تشکیل شده، یکدست و کمی چسنده شود، داخل یک ظرف رویی را با مقداری کره کاملاً چرب کنید به طوری که کف و دیوارههای آن به کره آغشته شود.
مرحله ۶: قرار دادن مواد گوشتی داخل ظرف
سپس مخلوط گوشت را داخل آن قرار دهید، با دست مواد را کف ظرف پهن کنید تا کاملا کف آن را بپوشانند، بعد از آن گوجهها را تمیز بشورید و خشک کنید، به شکل حلقهای برش بزنید، سپس برشهای گوجهها را روی گوشتها بچینید تا کاملاً آنها را بپوشاند.
مرحله ۷: چیدن سیب زمینی حلقه شده و فلفل دلمه برش داده شده روی گوشتها
سپس سیب زمینی را پوست بگیرید، به شکل حلقهای برش بزنید، سیب زمینیها را بشورید و خشک کنید بعد حلقههای سیب زمینی را روی گوجهها بچینید، بعد از آن فلفل دلمه را تمیز بشورید و خشک کنید به شکل حلقهای برش بزنید و روی سیب زمینیها قرار دهید.
مرحله ۸: ریختن فلفل سبز شیرین روی مواد، تنظیم دمای فر و پختن مواد
تعدادی فلفل سبز تند را که از قبل تمیز شستهاید روی فلفل دلمهها بچینید بعد روی ظرف را با فویل کاملا بپوشانید، سپس ظرف را داخل فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید، دمای فر را روی ۱۵۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گوشتها بپزند.
مرحله ۹: جوشاندن آب داخل قابمه و اضافه کردن نمک و روغن به آن
بعد از آن اجازه دهید تا گوشت به مدت یک ساعت داخل فر بپزد، در این فاصله مقداری آب را داخل یک قابلمه بریزید، قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب شروع به جوشیدن کند بعد مقداری نمک و روغن هم در آب بریزید و با آن مخلوط کنید.
مرحله ۱۰: جوشاندن برنجها در آب جوش
سپس برنجها را که از چند ساعت قبل در آب و نمک خیس کردهاید در قابلمه بریزید، اجازه دهید تا برنجها به مدت ۶ تا ۷ دقیقه با آب بجوشند، خوب قد بکشند، بافت آنها کمی نرم شود و به حالت نیم پز در آیند، بعد از این زمان برنجها را آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله ۱۱: ریختن روغن، زعفران و کنجد در قابلمه و درست کردن ته دیگ
بعد در یک قابلمه دیگر مقداری روغن بریزید کمی هم زعفران دم کرده به آن اضافه کنید و مخلوط کنید، مقداری کنجد را در قابلمه بریزید و با زعفران و روغن مخلوط کنید تا کنجد کاملاً در کف قابلمه پخش شود، سپس یک تکه نان را به اندازه کف قابلمه برش بزنید و در قابلمه قرار دهید.
مرحله ۱۲: دم انداختن برنج و برداشتن فویل روی ظرف گوشتها
بعد برنج را در قابلمه بریزید، در آن را ببندید، اجازه دهید تا برنجها به یه مدت یک ساعت دم بکشند و آماده شوند، بعد گوشت را که به مدت یک ساعت در فر پخته است از فر بیرون بیاورید، فویل روی آن را بردارید، دوباره ظرف گوشت را در فر قرار دهید.
مرحله ۱۳: ریختن برنج در ظرف مناسب و تزئین آن با زعفران دمکرده
اجازه دهید تا گوشت به مدت نیم ساعت بدون فویل در فر بپزد، کاملاً مغز پخت و آماده شود، بعد از این که برنج کاملا پخت، قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید، بعد برنج را داخل ظرف مناسب سرو بریزید،روی آن را با مقداری زعفران دم کرده غلیظ تزئین کنید.
مرحله ۱۴: قرار دادن کباب سر داشی روی برنج و تزئین آن
سپس کباب را از فر بیرون بیاورید، روی برنج، در وسط آن قرار دهید سیب زمینی، گوجه و فلفل دلمههای کبابی را هم در کنار گوشت روی برنج بریزید و برنج را تزئین کنید، برای تزئین کباب سر داشی میتوانید از چند برگ نعنا، ریحان شوید تازه و چند برش لیمو ترش استفاده کنید.
مرحله ۱۵: چیدن انواع رورچین و سرو غذا
تعدادی فلفل سبز شیرین را هم تمیز بشویید و در کنار ظرف سرو قرار دهید، سپس کباب سرداشی را که به عنوان یک غذای شیک و پرطرفدار برای پذیرایی و مهمانیها مناسب است، همراه با برنج زعفرانی، ته دیگ، سالاد، ترشی، انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.