طرز تهیه اشترودل گوشت، شام خوشمزه و شیک اروپایی
طرز تهیه اشترودل گوشت
اشترودل مرغ یکی از انواع غذاهای خوشمزه، لذیذ و اصیل اتریشی است که به روشهای مختلف با مواد متنوعی درست میشود و از آن میتوانید به عنوان یک فینگر فود پرطرفدار یا یک پیش غذای شیک برای پذیرایی و مهمانیها استفاده کنید، اشترودل مرغ خیلی راحت درست میشود. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه اشترودل گوشت در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم برای خمیر | مقدار مواد |
تخم مرغ | ۱ عدد |
شیر ولرم | ۱ لیوان |
روغن مایع | نصف لیوان |
نمک | ۱ قاشق چای خوری |
خمیر مایه | ۱ قاشق غذا خوری |
شکر | ۱ قاشق غذا خوری |
شیر ولرم برای مخلوط کردن با خمیر مایه | ۴/۱ لیوان |
آرد | ۳ تا ۴ لیوان |
مواد لازم برای قسمت میانی اشترودل | مقدار مواد |
پیاز | ۱ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۲۵۰ گرم |
فلفل دلمهای | نصف ۱ عدد |
قارچ | ۸ عدد |
رب | ۱ قاشق غذا خوری |
زرد چوبه | ۱ قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | نصف قاشق چای خوری |
آویشن | ۱ قاشق چای خوری |
پاپریکا | ۱ قاشق چای خوری |
پودر سیر | ۱ قاشق چای خوری |
نمک | به مقدار لازم |
جعفری | به مقدار لازم |
نعنا و ریحان و شوید تازه برای تزئین | به مقدار لازم |
سس گوجه فرنگی یا سس کچاب برای تزئین | ۲ قاشق غذا خوری |
پودر آویشن برای تزئین | به مقدار لازم |
طرز تهیه اشترودل گوشت
مرحله ۱: مخلوط کردن شیر و شکر و خمیر مایه با هم
برای تهیه اشترودل گوشت ابتدا مقداری شیر ولرم را داخل یک ظرف بریزید بعد خمیر مایه فوری را به آن اضافه کنید، هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند و بافت یک دستی تشکیل شود سپس مقداری شکر به شیر اضافه کنید، هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند بعد روی ظرف را بپوشانید.
مرحله ۲: استراحت کردم مخلوط و عمل آمدن خمیر مایه
سپس ظرف مخلوط را کنار بگذارید و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه در دمای محیط استراحت کند تا خمیر مایه عمل بیاید وقتی که در کنارهای ظرف روی مخلوط مواد حبابهایی تشکیل شد یعنی خمیر مایه عمل آمده است و میتوانید از آن استفاده کنید.
مرحله ۳: هم زدن تخم مرع و مخلوط کردن شیر با آن
بعد از آن تخم مرغ را بشکنید و داخل یک ظرف بریزید، سپس با چنگال یا همزن دستی خوب هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود و بافت آن کاملا یکدست شود، بعد مقداری شیرولرم به تخم مرغ اضافه کنید، خوب هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب و یکدست شوند.
مرحله ۳: اضافه کردن روغن مایع، نمک و خمیر مایه به مخلوط مواد
بعد از آن مقداری روغن مایع را به مخلوط شیر و تخم مرغ اضافه کنید، خوب هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند و سپس مقداری نمک روی مواد بریزید، با هم مخلوط کنید، بعد خمیر مایه عمل آمده را به مخلوط مواد اضافه کنید و با هم ترکیب کنید.
مرحله ۴: اضافه کردن آرد به مواد و مخلوط کردن آنها
سپس مقداری آرد را در یک ظرف دیگر الک کنید تا بافت آن سبک و یک دست شود بعد از آن آرد را کم کم و در چند مرحله به مخلوط مواد اضافه کنید با لیسک هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب و یکدست شوند و آرد به شکل گلوله داخل مخلوط مواد باقی نماند.
مرحله ۵: ورز دادن خمیر و یکدست شدن بافت آن
وقتی که خمیر جمع شد و بافت آن کاملا صاف و یکدست شد، طوری که خمیر به دست نچسبید دیگر آرد اضافه نکنید چون با اضافه کردن آرد بافت خمیر سفت میشود بعد خمیر تشکیل شده را با دست حسابی ورز دهید تا بافت آن کاملاً یکدست، نرم و لطیف شود.
مرحله ۶: پوشاندن ظرف خمیر و استراحت آن
بعد از این که بافت خمیر یک دست و صاف شد و روی آن ترک ایجاد نشد خمیر را داخل یک ظرف که از قبل آن را چرب کردهاید قرار دهید، میتوانید کمی هم سطح خمیر را چرب کنید بعد روی ظرف را بپوشانید، اجازه دهید تا خمیر به مدت تقریباً یک ساعت در دمای محیط استراحت کند.
مرحله ۷: خرد کردن و تفت دادن پیازها
سپس در این فاصله پیاز را پوست بگیرید، به شکل نگینی و ریز خرد کنید بعد در یک تابه مقداری روغن بریزید، تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود، سپس پیازها را در تابه بریزید و با روغن داغ تفت دهید تا سبک، شیشهای و نرم شوند.
مرحله ۸: اضافه کردن گوشت چرخ کرده و تفت دادن آن
بعد از آن گوشت چرخ کرده را به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید، گوشت چرخ کرده را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و همه قسمتهای آن به یک اندازه تفت داده شود، توجه کنید در هنگام تفت دادن گوشت چرخ کرده مدام آن را هم بزنید تا گوشت نسوزد.
مرحله ۹: خرد کردن و تفت دادن فلفل دلمه رنگی
سپس فلفل دلمهای را که از قبل شستهاید و خشک کردهاید در اندازههای کوچک به شکل نگینی خرد کنید بعد در تابه بریزید، کمی تفت دهید تا عطر و طعم فلفل دلمه پخش شود و به خورد گوشتها برود بهتر است که از فلفل دلمه سبز رنگ استفاده کنید.
مرحله ۱۰: خرد کردن قارچها و تفت دادن آنها در مواد
بعد از آن قارچها را که از قبل تمیز شستهاید و خشک کردهاید، زدگیهای آنها را گرفتهاید به شکل حلقهای برش بزنید، سپس قارچهای اسلایس شده را داخل تابه بریزید و تفت دهید، تا آب قارچ کشیده شود، همه قسمتهای آنها تفت داده شوند و با بقیه مواد مخلوط شود.
مرحله ۱۱: اضافه کردن ادویهها و تفت دادن آنها
سپس ادویهها را که شامل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، آویشن، پاپریکا و پودر سیر است به مقدار مناسب با توجه به ذائقه خودتان به ترکیب مواد اضافه کنید، کمی تفت دهید و با بقیه مواد مخلوط کنید تا عطر ادویهها پخش شود و به خورد مخلوط مواد برود.
مرحله ۱۲: اضافه کردن رب گوجه فرنگی و تفت دادن آن
ادویهها را تقریباً به مدت یک دقیقه در تابه تفت دهید تا زردچوبه رنگ باز کند و عطر ادویهها در مواد پخش شود، سپس مقداری رب گوجه فرنگی را در تابه بریزید، کمی تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود، رنگ باز کند، طوری که رنگ آن کمی تیرهتر شود.
مرحله ۱۳: اصافه کردن جعفری خرد شدا به مواد و تفت دادن آنها
بعد از آن برای عطر و طعم بهتر مخلوط مواد مقداری جعفری را که از قبل تمیز شستهاید و خشک شده است، بایک چاقوی تیز در اندازههای کوچک خرد کنید، به ترکیب مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر جعفریها پخش شود و به خورد مواد برود.
مرحله ۱۴: گرفتن پف خمیر و ورز دادن آن
سپس تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید بعد از آن روی خمیر را که عمل آمده است، خوب پف کرده و حجم آن تقریباً دو برابر شده است بردارید، بعد با فشار انگشت پف داخل خمیر را بگیرید، سپس کمی خمیر را با دست ورز دهید تا یکدست شود.
مرحله ۱۵: پهن کردن خمیر و برش دادن و جدا کردن اطراف آن
بعد از آن روی یک سطح صاف مقداری آرد بپاشید مقداری از خمیر جدا کنید، چانه کنید، بعد آن را روی سطح صاف قرار دهید، سپس با وردنه آن را کاملا باز کنید، کنارههای خمیر را با کاردک یا چاقوی تیز برش بزنید و خمیر را به شکل یک مستطیل درآورید.
مرحله ۱۶: برش دادن و فرم دادن به خمیر
سپس روی دو قسمت طولی خمیر از بالا تا پایین برشهای اریب با فاصله ۲ سانتیمتر از هم و به عرض تقریبا ۴ سانتیمتر ایجاد کنید، بعد وسط خمیر را مقداری از مواد میانی بریزید مواد میانی را به شکل یک لایه باریک در وسط خمیر پهن شده بریزید.
مرحله ۱۷: ریختن مخلوط مواد و پنیر پیتزا داخل خمیر و جمع کردن آن
بعد روی مخلوط مواد مقداری پنیر پیتزا بریزید استفاده از پنیر پیتزا بستگی به ذائقه و سلیقه خودتان دارد اما هرچه مقدار آن بیشتر باشد در نهایت اشترودل گوشت، کشدارتر و خوش طعمتر میشود بعد از آن کنارههای خمیر را به سمت وسط آن بر روی مواد تا بزنید.
مرحله ۱۸: فرم دادن به خمیر
نحوه فرم دادن به خمیر بستگی به سلیقه و دلخواه خودتان دارد، برشهای روی خمیر را به شکل یک در میان از چپ و راست روی مواد میانی در وسط خمیر تا بزنید تا به شکل ضربدر روی همه مواد میانی را بپوشاند و مخلوط مواد از داخل آن بیرون نریزد.
مرحله ۱۹: آمادا کردن اشترودلهای مرغ و چیدن داخل ظرف مناسب
همه خمیر را به همین شکل ابتدا چانا کنید و بعد روی سطح صاف پهن کنید، سپس از مواد میانی و پنیر پیتزا داخل آنها بریزید و خمیر را فرم دهید بعد اشترودلهای مرغ را داخل یک ظرف مناسب فر قرار دهید، همه اشترودلها را با فاصله داخل ظرف قرار دهید.
مرحله ۲۰: هم زدن تخم مرغ و اضافه کردن زعفران به آن
بعد یک تخم مرغ را داخل یک ظرف بریزید با چنگال یا همزن دستی هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود سپس زعفران دم کرده غلیظ را به تخم مرغ زده شده اضافه کنید، هم بزنید و با هم مخلوط کنید تا رنگ، عطر و طعم زعفران به خورد تخم مرغها برود.
مرحله ۲۱: اضافه کردن زعفران به تخم مرغ و رومال کردن اشترودلها
اضافه کردن زعفران به تخم مرغها بوی زهم تخم مرغ را از بین میبرد، بعد با یک فرچه از مخلوط تخم مرغ و زعفران روی اشترودل گوشت بمالید و سطح آنها را کاملا رومال کنید، سپس مقداری کنجد روی اشترودلهای گوشت بپاشید، مقدار کنجد بستگی به سلیقه خودتان دارد.
مرحله ۲۲: قرار دادن اشترودل در فر و تنظیم دمای فر
بعد ظرف اشترودلها را داخل فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید، دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید، اجازه دهید تا اشترودل گوشت به مدت تقریباً ۲۵ دقیقه در فر بپزد و آماده شود، در ۵ دقیقه آخر حرارت بالا یا گریل را روشن کنید.
مرحله ۲۳: پختن اشترودل با حرارت گریل
سپس اجازه دهید تا اشترودلها به مدت ۵ دقیقه با حرارت بالا یا گریل بپزند تا سطح آنها کاملا طلایی رنگ شود، بعد از این مدت ظرف اشترودل گوشت را از داخل فر بیرون بیاورید، سپس آن را در دمای محیط قرار دهید تا کمی از حرارت اولیه آن کم شود.
مرحله ۲۴: تنظیم دمای فر برقی و پختن اشترودل در آن
اگر از دستگاه فر برقی برای پختن اشترودل گوشت استفاده میکنید دمای آن را روی ۱۶۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید، بعد اجازه دهید تا اشترودل گوشت به مدت ۲۰ دقیقه در فر برقی بپزد و آماده شود، سپس ظرف اشترودل را از فر بیرون بیاورید و کنار بگذارید.
مرحله ۲۵: تنظیم دمای سولاردوم و پختن اشترودل در آن
در صورتی که از سولاردوم برای پخت اشترودول گوشت استفاده میکنید، دمای آن را روی ۱۶۰ درجه سانتیگراد با پیش گرمایش ۱۶۰ درجه تنظیم کنید، سپس اجازه دهید تا اشترودل گوشت به مدت ۱۸ تا ۲۰ دقیقه در آن بپزد و سطح آن طلایی رنگ شود.
مرحله ۲۶: بیرون آوردن اشترودل از فر و برش دادن آن
وقتی که اشترودل گوشت داخل فر خوب پخت و آماده شد، ظرف آن را از داخل فر بیرون بیاورید در دمای محیط قرار دهید تا کمی از حرارت اولیه آن کم شود، بعد از آن با یک چاقوی تیز اشترودل گوشت را در اندازههای کوچک تر و به دلخواه خودتان برش بزنید.
مرحله ۲۷: تزئین کردن اشترودل گوشت
بعد اشترودل گوشت را داخل ظرف مناسب قرار دهید و با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان روی آن را با چند برگ نعنا، ریحان و شوید تازه تزئین کنید، همچنین برای تزئین اشترودل گوشت میتوانید از سس گوجه فرنگی یا هر سس دیگری به دلخواه خودتان استفاده کنید.
مرحله ۲۸: سرو کردن اشترودل گوشت
سپس مقداری سس روی اشترودل گوشت بریزید بعد کمی هم آویشن به آن اضافه کنید، بعد اشترودل گوشت را به عنوان یک غذای خوش طعم و پر طرفدار، یک فینگر فود مناسب و ساده یا یک پیش غذای شیک و لذیذ برای پذیرایی و مهمانیها سرو کنید.
- منبع :
- parisa_foodi