طرز تهیه اوشی پلو، غذایی برای عاشقان غذاهای سنتی!
طرز تهیه اوشی پلو
اوشی پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه، لذیذ و اصیل تاجیکستانی است که طعمی فوق العاده دارد و برای پذیرایی و مهمانیها بسیار مناسب است، اوشی پلو را میتوانید به روشهای مختلف با مواد متنوعی درست کنید، این غذای تاجیک در واقع بافتی مانند هویج پلو دارد. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه اوشی پلو در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
برنج | ۱ و نیم تا ۲ پیمانه |
کره | ۳۰ گرم |
گوشت گوساله | ۵ تکه |
آب برای پخت گوشت | ۲ لیوان بزرگ |
پیاز برای پختن گوشت | ۱ عدد |
سیر درسته | ۳ حبه |
نمک و فلفل سیاه برای پخت گوشت | ۲/۱ قاشق چای خوری از هر کدام |
ادویه کاری برای پخت گوشت | ۲/۱ قاشق چای خوری |
هویج | ۲ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
ادویه پلویی | به مقدار لازم |
سیر له شده | ۳ حبه |
نعنا و ریحان و شوید تازه برای تزئین | به مقدار لازم |
لیمو ترش تازه برش داده شده برای تزئین | ۱ عدد |
فلفل سبز شیرین برای دورچین | به مقدار لازم |
طرز تهیه اوشی پلو
مرحله ۱: خرد کردن و تفت دادن پیازها
ابتدا یک پیاز را پوست بگیرید، به شکل نگینی و ریز خرد کنید بعد در یک قابلمه مقداری کره بریزید، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره ذوب شود، پیازها را در قابلمه بریزید، با روغن داغ تفت دهید تا سبک و شیشهای شوند و بافت آنها کاملا نرم شود.
مرحله ۲: اضافه کردن ادویهها و گوشتها و تفت دادن ادویهها
سپس ادویهها را که شامل نمک، فلفل سیاه و ادویه کاری است روی پیازها بریزید و با آنها تفت دهید تا عطر ادویهها پخش شود و زردچوبه در قابلمه رنگ باز کند بعد از آن تکههای گوشت را که از قبل در اندازه دلخواه برش دادهاید داخل قابلمه روی پیازها بریزید.
مرحله ۳: تفت دادن گوشتها و ریختن آب در قابلمه
گوشتها را با ادویهها و پیاز تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند، گوشتها را در حین تفت دادن در داخل قابلمه هم بزنید تا همه قسمتهای آنها به یک اندازه تفت داده شوند و بوی آنها گرفته شود، وقتی که رنگ گوشتها کاملاً تغییر کرد مقداری آب روی مواد بریزید.
مرحله ۴: اصافه کردن سیر به مواد و پختن گوشتها
بعد از آن چند حبه سیر را پوست بگیرید داخل قابلمه بریزید، در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا گوشتها به مدت تقریبا یک ساعت بپزند و بافت آنها کاملا نرم میشود، بعد از این که تکههای گوشتها خوب پختند قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
مرحله ۵: جدا کردن گوشتها و رد کردن آب آنها از صافی
سپس گوشتها را از داخل قابلمه بیرون بیاورید و در ظرف دیگری قرار دهید، بعد از آن آب درون قابلمه را هم از صافی رد کنید تا کاملاً صاف و یکدست شود، آب گوشت را داخل یک ظرف بریزید و کنار بگذارید تا بعداً برای پخت غذا از آن استفاده کنید.
مرحله ۶: خرد کردن و تفت دادن پیازها
بعد برای درست کردن مخلوط مواد یک پیاز را پوست بگیرید، به شکل نگینی و ریز خرد کنید سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید، تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود بعد پیازها را داخل تابه بریزید، با روغن داغ تفت دهید تا سبک و شیشهای شوند.
مرحله ۷: برش دادن هویجها و اضافه کردن به مواد و تفت دادن آنها
سپس هویج را پوست بگیرید، به شکل خلالی و باریک و خیلی نازک برش بزنید میتوانید با رنده درشت هویجها را رنده کنید، هویجهای خلالی را در تابه روی پیازها بریزید و کمی تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند، طلایی رنگ شوند و بافت آنها هم کمی نرم شود.
مرحله ۸: اضافه کردن سیر له شده و ادویهها به مواد
سپس چند حبه سیر را پوست بگیرید، با رنده ریز رنده کنید، یا آنها را له کنید، داخل تابه بریزید و تفت دهید تا عطر سیر پخش شود، بعد از این که هویجها در تابه پختند و کاملاً نرم شدند، سپس ادویهها را که شامل نمک، فلفل سیاه و ادویه پلویی است به مقدار مناسب در تابه بریزید.
مرحله ۹: اضافه کردن گوشتها به مخلوط مواد و تفت دادن آنها
ادویهها را داخل تابه با بقیه مواد تفت دهید تا عطر ادویهها پخش شود بعد از تقریباً یک دقیقه که ادویهها را تفت دادید سپس گوشتها را که از قبل پختهاید در تابه بریزید و با بقیه مواد تفت دهید تا عطر و طعم همه مواد داخل تابه به خورد گوشتها برود.
مرحله ۱۰: اضافه کردن آب گوشت و پختن همه مواد با هم
بعد از آن مقداری از آب گوشت را که کنار گذاشته بودید به اندازه یک ملاقه داخل تابه روی مواد بریزید، هم بزنید و با هم مخلوط کنید، بعد در تابه را ببندید و اجازه دهید تا خوب با هم بپزند، تقریباً بعد از نیم ساعت همه مواد با هم روی حرارت ملایم میپزند.
مرحله ۱۱: خرد کردن و شستن سیب زمینیها
بعد از این که گوشتها داخل تابه پختند تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید سپس سیب زمینی را پوست بگیرید، به شکل حلقهای برش بزنید سیب زمینیها را بشورید، بگذارید تا آب اضافی آنها برود و خشک شوند، بعد برای درست کردن ته دیگ از آنها استفاده کنید.
مرحله ۱۲: دم کردن زعفران
سپس مقداری زعفران را داخل یک ظرف کوچک بریزید، کمی آب جوش به آن اضافه کنید، بگذارید تا زعفران دم بکشد و غلیظ شود، مقدار زعفران بستگی به ذائقه و سلیقه خودتان دارد ولی هرچه مقدار زعفران بیشتر باشد رنگ، طعم و عطر غذا بهتر میشود.
مرحله ۱۳: جوشاندن آب و ریختن برنج در آن
سپس مقداری آب داخل یک قابلمه بریزید، بعد قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید، اجازه دهید تا آب شروع به جوشیدن کند بعد از این که آب به جوش آمد، برنج را که از شب قبل یا از چند ساعت قبل در آب و نمک خیس کردهاید داخل قابلمه بریزید.
مرحله ۱۴: جوشاندن برنج و آبکش کردن آن
مقداری نمک و کمی هم روغن در قابلمه روی برنجها بریزید، اجازه دهید تا برنجها به مدت تقریباً ۶ تا ۷ دقیقه با آب بجوشند، قد بکشند و بافت آنها کمی نرم شود، طوری که به حالت نیم پز درآیند سپس برنج را آبکش کنید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن برود.
مرحله ۱۵: ریختن روعن و زعفران دمکرده در قابلمه
بعد در یک قابلمه دیگر کمی روغن بریزید سپس مقداری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید و با هم خوب مخلوط کنید، بعد برای درست کردن ته دیگ میتوانید با توجه به سلیقه و به دلخواه خودتان از سیب زمینی حلقه شده یا مقداری تکههای نان استفاده کنید.
مرحله ۱۶: درست کردن ته دیگ و ریختن برنج و مواد اوشی روی سیب زمینیها
بعد از آن سیب زمینیهای حلقه شده را که از قبل آمادا کردهاید در کف قابلمه بچینید به طوری که کاملاً کف قابلمه را بپوشاند، سپس یک لایه از برنج سفید را داخل قابلمه روی سیب زمینیها بریزید، بعد مقداری از مواد اوشی را روی برنج بریزید و پخش کنید.
مرحله ۱۷: اضافه کردن زعفران دمکرده و یک لایه دیگر برنج
برای این که اوشی پلو خوش طعمتر شود و رنگ آن جذابتر باشد مقداری زعفران دم کرده روی برنج و مواد گوشی بریزید و پخش کنید، سپس دوباره یک لایه برنج به مواد اضافه کنید، مواد گوشی را روی برنجها بریزید و زعفران دم کرده هم به آن اضافه کنید.
مرحله ۱۸: ریختن برنج روی مواد و دم انداختن اوشی پلو
در آخر یک لایه برنج روی مواد اوشی بریزید، سطح آن را صاف کنید، در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه بپزد و خوب دم بکشد، باید عطر و طعم همه مواد با هم مخلوط شود بعد از این زمان قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
مرحله ۱۹: تزئین کردن اوشی پلو
سپس اوشی پلو را داخل یک ظرف مناسب بریزید با چند برگ نعنا، ریحان و شوید تازه آن را تزئین کنید بعد یک لیمو ترش تازه را تمیز بشورید به شکل حلقهای برش بزنید و در کنار ظرف سرو غذا قرار دهید، برای تزئین اوشی پلو طبق سلیقه خودتان عمل کنید.
مرحله ۲۰: چیدن انواع دورچین و سرو اوشی پلو
سپس برای دورچین مقداری فلفل سبز شیرین را تمیز بشورید، آنها را در کنار اوشی پلو قرار دهید، بعد از آن اوشی پلو را به عنوان یک غذای خوش طعم، شیک و مناسب برای پذیرایی و مهمانیها همراه با سالاد، ترشی، انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.
- منبع :
- parisa_foodi