طرز تهیه خوراک کدو و بادمجان، غذای نونی فوری و خوشمزه
طرز تهیه خوراک کدو و بادمجان
خوراک کدو و بادمجان یکی از انواع غذاهای خوشمزه، ساده و لذیذ است که به روشهای مختلف با مواد اولیه متنوعی درست میشود، این غذای خوش طعم را میتوانید در مواقعی که فرصت کافی برای درست کردن غذاهای وقتگیر را ندارید، آماده کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه خوراک کدو و بادمجان در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
بادمجان | ۳ عدد |
کدو سبز | ۳ عدد |
گوجه درشت | ۳ عدد |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
سیب زمینی بزرگ | ۲ عدد |
سیر | ۳ حبه |
پودر سیر و پودر پیاز | ۲/۱ قاشق چای خوری از هر کدام |
پودر دارچین و پودر آویشن | ۲/۱ قاشق چای خوری از هر کدام |
فلفل سیاه و زردچوبه | ۲/۱ قاشق چای خوری از هر کدام |
پودر زنجبیل | ۲/۱ قاشق چای خوری |
ریحان و نعنا و شوید تازه برای تزئین | به مقدار لازم |
لیمو ترش تازه برش داده شده برای دورچین | ۱ عدد |
فلفل سبز شیرین یا تند برای دورچین | ۷ تا ۸ عدد |
طرز تهیه خوراک کدو و بادمجان
مرحله ۱: پوست گرفتن و شستن بادمجانها و گرفتن تلخی آنها
ابتدا بادمجانهای قلمی و کشیده را تمیز بشورید، کلاهک سبز آنها را جدا کنید، پوست بادمجانها را بگیرید و آنها را از وسط نصف کنید، سپس بادمجانها را داخل یک ظرف قرار دهید و مقداری نمک روی همه قسمتهای آنها بپاشید تا تلخی آنها گرفته شود.
مرحله ۲: خرد کردن بادمجانها در اندازههای مناسب
سپس اجازه دهید تا به مدت نیم ساعت بمانند تا کاملاً تلخی آنها گرفته شود، به جای استفاده از نمک میتوانید بادمجانها را در محلول آب و نمک قرار دهید تا تلخی آنها گرفته شود، بعد از آن بادمجانها را به شکل مکعبی در اندازههای کوچک خرد کنید و کنار بگذارید.
مرحله ۳: شستن و خرد کردن کدوها
سپس کدوها را تمیز بشورید، بدون این که پوست آنها را بگیرید به شکل مکعبی در اندازههای کوچک خرد کنید، سعی کنید که برشهای کدو به اندازه برشهای بادمجانها باشد، تا ظاهر غذای جذابتر شود و علاوه بر آن در هنگام سرخ شدن و پختن به یک اندازه بپزند.
مرحله ۴: پوست گرفتن و خرد کردن سیب زمینیها
بعد سیب زمینیها را پوست بگیرید، آنها را ابتدا به شکل حلقهای، بعد به شکل مکعبی و در اندازههای کوچک خرد کنید، سپس سیب زمینیها را بشورید، داخل سبد بریزید تا آب اضافی آنها خارج و کاملاً خشک شوند، بعد پیاز را پوست بگیرید و تمیز بشورید.
مرحله ۵: خرد کردن پیاز و گوجه فرنگی در اندازههای مناسب
بعد پیاز را به شکل نگینی و در اندازههای کوچک خرد کنید، داخل یک ظرف بریزید و کنار بگذارید، سپس گوجهها را تمیز بشورید به شکل نگینی و ریز خرد کنید، کنار بگذارید، سعی کنید که از گوجههای رسیده و قرمز رنگ استفاده کنید تا ظاهر غذا جذاب شود.
مرحله ۶: سرخ کردن سیب زمینیها در روغن داغ
بعد در تابه مقداری روغن بریزید، تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود، بعد از آن سیب زمینیها را در تابه بریزید، با روغن داغ سرخ کنید تا همه قسمتهای آنها طلایی رنگ شود، موقع سرخ کردن سیب زمینیها آنها را هم بزنید تا یک دست سرخ شوند.
مرحله ۷: بیرون آوردن سیب زمینیهای سرخ شده از تابه
بعد از این که همه قسمتهای سیب زمینیها کاملاً طلایی رنگ شد آنها را از داخل تابه بیرون بیاورید و در ظرف دیگری بریزید، اگر در تابه به اندازه کافی روغن بود که لازم نیست روغن اضافه کنید اما اگر مقدار روغن داخل تابه کم بود، کمی روغن در تابه بریزید.
مرحله ۸: سرخ کردن کدوها و بیرون آوردن آنها از تابه
وقتی روغن داغ شد، کدوها را در تابه بریزید، تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند و همه قسمتهای آنها کاملاً سرخ شود، در حین سرخ کردن هرزگاهی کدوها را هم بزنید تا همه قسمتهای آنها به یک اندازه تفت داده شود، بعد از آن کدوها را از داخل تابه خارج کنید.
مرحله ۹: سرخ کردن بادمجانها و بیرون آوردن آنها از تابه
سپس بادمجانهای خرد شده را در تابه بریزید و سرخ کنید تا رنگ آنها تغییر کند، وقتی همه قسمتهای بادمجانها به یک اندازه تفت داده و کاملا طلایی رنگی شد بادمجانها را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید، داخل تابه مقدار دیگری روغن اضافه کنید.
مرحله ۱۰: سرخ کردن پیازها و سیرها در روغن داغ
وقتی روغن داغ شد پیازها را در تابه بریزید و تفت دهید تا سبک و شیشهای شوند، بعد از این که بافت پیازها کاملاً نرم شد چند حبه سیر را پوست بگیرید و کاملاً ریز خرد کنید، سیرهای خرد شده را در تابه بریزید و تفت دهید تا عطر سیر پخش و با پیازها ترکیب شود.
مرحله ۱۱: اضافه کردن ادویهها به مواد و تفت دادن آنها
سپس ادویهها را که شامل پودر سیر، پودر پیاز، فلفل سیاه، زردچوبه، آویشن، پودر دارچین و پودر زنجبیل است به مقدار مناسب با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان در تابه بریزید، بعد آنها را با بقیه مواد تفت دهید تا عطر ادویهها پخش شود و به خورد پیازها برود.
مرحله ۱۲: اضافه کردن گوجهها در تابه و تفت دادن آنها
بعد از آن گوجههای خرد شده را در تابه بریزید و با پیازها و سیرها تفت دهید تا آب گوجهها جمع شود، همه قسمتهای آنها کاملاً سرخ و طلایی رنگ شود اگر رنگ گوجهها خیلی قرمز نبود میتوانید از مقداری رب گوجه فرنگی هم استفاده کنید و به ترکیب مواد اضافه کنید.
مرحله ۱۳: اضافه کردن رب گوجه فرنگی و تفت دادن آن
سپس رب گوجه فرنگی را در تابه بریزید با بقیه مواد تفت دهید تا رنگ آن باز میشود و کاملاً به خورد مواد برود، بعد زمینیها، بادمجانها و کدوهای تفت داده شده را در تابه بریزید، همه مواد را با هم مخلوط کنید و کمی تفت دهید تا بافت یکدستی تشکیل شود.
مرحله ۱۴: اصافه کردن آب به مواد و پختن آنها
بعد مقداری آب روی مواد بریزید، در تابه را ببندید و اجازه دهید تا همه مواد با هم به مدت یک ساعت بپزند و خوراک کاملاً جا بیفتد، باید عطر و طعم همه مواد با هم مخلوط شود بعد از این که همه مواد خوراک کدو بادمجان کاملاً پخت، تابه را از روی حرارت بردارید.
مرحله ۱۵: تزئین کردن خوراک کدو و بادمجان
سپس خوراک کدو و بادمجان را داخل ظرف مناسب سرو بریزید، با چند برگ نعنا، ریحان و شوید تازه آن را تزئین کنید، بعد یک لیمو ترش تازه را هم بشورید، از وسط برش بزنید، آب آن را بگیرید، آب لیمو ترش را روی خوراک کدو بادمجان بریزید و با آن مخلوط کنید.
مرحله ۱۶: چیدن انواع دورچین در کنار ظرف سرو
وقتی عطر و طعم لیمو ترش به خورد همه مواد خوراک کدو و بادمجان رفت چند برش حلقهای لیمو ترش را هم در کنار ظرف سرو قرار دهید، سپس برای دورچین میتوانید چند فلفل سبز شیرین یا تند را با توجه به ذائقه خودتان بشورید و در کنار ظرف قرار دهید. در آخر خوراک کدو و بادمجان را به عنوان یک غذای خوش طعم و پرطرفدار همراه با نان تازه، ترشی، انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.
- منبع :
- soli.cooking