طرز تهیه رب انار ساده و خوشرنگ با طعم بسیار عالی
طرز تهیه رب انار ساده
رب انار یکی از انواع چاشنی های سنتی و پرطرفدار ایرانی است که در تهیه انواع غذاهای سنتی استفاده می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه رب انار ساده در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم برای ۱ کیلو رب انار | |
انار آب دار | ۸ کیلوگرم |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
شکر (اختیاری) | ۲ قاشق چایخوری |
طرز تهیه رب انار ساده
مرحله اول
برای تهیه رب انار خونگی خوشمزه، اولین کار انتخاب انار مناسب است. برای این منظور باید از انارهای قرمز، پر آب و با هسته ضعیف استفاده کنیم. برای شروع انار ها را برش می زنیم سپس با قاشق پشت انار ها می کوبیم تا دانه های انار خارج شود.
مرحله دوم
حالا دانه های انار را درون تشت می ریزیم، سپس روی حرارت قرار می دهیم. در ادامه ۲ لیوان آب به دانه ها انار اضافه می کنیم و گاهی با گوشتکوب یا پشت ملاقه دانه های انار را فشار می دهیم تا دانه های انار نرم شود.
مرحله سوم
در این مرحله دانه های انار را پس از نرم شدن درون آبکش می ریزیم تا آب انار خارج شود. در ادامه بلافاصله تا دانه های انار داغ است با گوشتکوب یا با دست آنها را فشار می دهیم تا آب انار خارج شود و هسته ی آن باقی بماند.
مرحله چهارم
در این مرحله برای داشتن یک رب انار درجه یک، آب انار را درون یک کیسه نخی می ریزیم، سپس با دست فشار می دهیم تا آب انار از صافی رد شود و تفاله های آن بماند. در ادامه آب انار را روی حرارت می گذاریم.
مرحله پنجم
در این مرحله بسته به سلیقه خود اگر رب انار رنگ روشن می خواهیم، باید حرارت را زیاد کنیم و اگر رب انار تیره می خواهیم باید حرارت زیر تست را کم کنیم. در ادامه اجازه می دهیم آب انار به نقطه جوش برسد.
مرحله ششم
حالا کف حاصل از آب انار را با کمک کفگیر می گیریم، سپس مدام و بدون مکث هم می زنیم تا آب انار نسوزد و ته نگیرد چون آب انار تلخ می شود. در ادامه با استفاده از یک پارچه تمیز مرتب کناره های تشت را تمیز می کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله وقتی رب انار کمی غلیظ شد، به آن نمک اضافه می کنیم. توجه داشته باشید رب انار روی حرارت زیاد غلیظ نشود، چون رب انار درون یخچال غلیظ تر می شود. اگر رب انار ملس می خواهیم مقداری شکر به آن اضافه می کنیم.
مرحله هشتم
حالا وقتی رب انار کمی سنگین شد و به رنگ قهوه ای تیره درآمد، حرارت را خاموش می کنیم. در ادامه اجازه می دهیم رب انار سرد شود. باید رب انار به غلظت شهد زولبیا بامیه برسد و حالت کش دار داشته باشد.
مرحله نهم
در این مرحله رب انار را درون شیشه های درب دار یا شیشه های ورشو می ریزیم، سپس درب آن را محکم می بندیم. در ادامه درون یخچال می گذاریم تا سفت شود. هر چه زمان بیشتری بگذرد، رنگ رب انار تیره تر می شود.
مرحله دهم
رب انار را درون یخچال می توانیم به مدت ۲ سال درون یخچال نگهداری کنیم. از این رب انار خوشمزه می توانید در تهیه غذاهایی مثل اکبر جوجه، خورشت فسنجان، خورشت داوود پاشا و … استفاده کنید. نوش جان.