طرز تهیه نان تست شکلاتی ساده و خوشمزه برای صبحانه
طرز تهیه نان تست شکلاتی
نان تست شکلاتی یکی از انواع نانهای خوشمزه، پرطرفدار، لذیذ و مقوی است که خیلی راحت به روشهای مختلف درست میشود، این نان را میتوانید برای پذیرایی و مهمانیها در وعده صبحانه همراه با کره و عسل سرو کنید، نان تست شکلاتی بافتی سبک و لطیف دارد. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه نان تست شکلاتی در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
آرد فانتزی یا نول ویژه | ۳۰۰ گرم |
پودر کاکائو | ۱۵ گرم |
آب | ۱۹۰ تا ۲۰۰ گرم |
مخمر فوری | ۵ گرم |
شکر | ۲۵ تا ۳۰ گرم |
نمک | ۵ گرم |
کره نرم | ۴۰ گرم |
مغز فندق خرد شده | به مقدار لازم |
شکلات چیپسی | به مقدار لازم |
طرز تهیه نان تست شکلاتی
مرحله ۱: مخلوط کردن آرد با پودر کاکائو و نمک
ابتدا مقداری آرد فانتزی یا نول ویژه را داخل یک ظرف بریزید، بعد پودر کاکائو را به آرد اضافه کنید، خوب هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند و بافت یک دستی تشکیل شود، سپس کمی نمک به ترکیب آنها اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.
مرحله ۲: اضافه کردن مخمر فوری و شکر به ترکیب مواد
بعد از آن مقداری مخمر فوری را به ترکیب مواد اضافه کنید، دوباره هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند، سپس مقداری شکر هم روی مواد خشک بریزید و با آنها ترکیب کنید، بعد از آن همه مواد خشک را با هم مخلوط کنید تا بافت یک دستی تشکیل شود.
مرحله ۳: اضافه کردن آب به ترکیب مواد و ورز دادن خمیر تشکیل شده
سپس آب را کم کم و در چند مرحله به ترکیب مواد اضافه کنید، هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند، خمیر جمع شود و شکل بگیرد، سپس خمیر تشکیل شده را حسابی ورز دهید تا بافت آن یک دست و صاف شود، خمیر را تقریباً به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید.
مرحله ۴: اضافه کردن کره به خمیر و ورز دادن آن به مقدار مناسب
بعد از آن مقداری کره را به خمیر اضافه کنید، خمیر را ورز دهید تا کره به خورد آن برود و بافت صاف، یکدست، نرم و لطیفی تشکیل شود که به تست کشش خوبی برسد یعنی وقتی مقداری از خمیر را بین دو دست باز میکنید کاملاً نازک باز شود اما پاره نشود.
مرحله ۵: تفت دادن مغز فندقها و اضافه کردن آنها به خمیر
وقتی خمیر به تست کشش رسید و بافت آن با کیفیت شد، سپس تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود، بعد مقداری مغز فندق را در تابه بریزید و تفت دهید، مغز فندقها را با قاشق در تابه هم بزنید تا همه قسمتهای آنها به یک اندازه تفت داده شوند.
مرحله ۶: خرد کردن مغز فندقها و اضافه کردن آنها به خمیر
بعد از آن مغز فندقها را داخل یک نایلون بریزید و با گوشتکوب دستی آنها را خرد کنید، لازم نیست که فندقها خیلی پودر شوند فقط به اندازهای که زیر دندان احساس شود آنها را خرد کنید، سپس مغز فندقهای خرد شده را روی خمیر بریزید و با آن مخلوط کنید.
مرحله ۷: اضافه کردن شکلات چیپسی به خمیر و ورز دادن آن
خمیر را ورز دهید تا مغز فندقهای خرد شده به طور یکسان در همه قسمتهای خمیر پخش شوند، شکلات چیپسی را هم به خمیر اضافه کنید، تا بافت یک دستی تشکیل شود و خمیر به تست کشش خوبی برسد سپس داخل یک ظرف را با روغن کاملاً چرب کنید.
مرحله ۸: قرار دادن خمیر در ظرف و استراحت کردن آن
بعد از آن خمیر را در ظرف قرار دهید، روی آن را با نایلون بپوشانید و اجازه دهید تا خمیر به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه در دمای محیط استراحت کند، حجم آن زیاد شود و پف کند، بعد از این مدت نایلون را از روی خمیر بردارید، سپس روی خمیر کمی آرد بپاشید.
مرحله ۹: تقسیم کردن خمیر به قسمتهای مساوی و چانه کردن آنها
بعد از این زمان خمیر را روی یک سطح صاف قرار دهید با یک کاردک آن را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید، سپس هر قسمت را با دست ورز دهید، به آن فرم دهید و چانه کنید، همه چانهها را به همین شکل آماده کنید و روی سطح صاف قرار دهید بعد روی آنها را با نایلون بپوشانید.
مرحله ۱۰: استراحت کردن خمیر و فرم دادن آنها
اجازه دهید تا چانههای خمیر به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه استراحت کنند و حجم آنها زیاد شود، سپس نایلون را از روی خمیرها بردارید، بعد هر چانه را روی سطح صاف قرار دهید و با وردنه روی آن بکشید و به شکل یک مستطیل درآورید، بعد لبههای آن را روی خمیر تا بزنید.
مرحله ۱۱: رول کردن خمیرها و قرار دادن در قالب و استراحت آنها
سپس با ورنه روی خمیر بکشید بعد از آن خمیر را رول کنید، چانههای دیگر را هم به همین شکل آماده کنید، همه رولها را داخل قالب مستطیل شکل ۲۰ سانتی متری کنار هم قرار دهید، روی قالب را با نایلون بپوشانید و اجازه دهید تا خمیرها حسابی پف کنند و بالا بیایند.
مرحله ۱۲: بستن در قالب و استراحت خمیرها در قالب
وقتی که حجم خمیرها به اندازهای شد که به لبههای قالب رسیدند، سپس در قالب را ببندید و اجازه دهید تا به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر در قالب با در بسته بمانند و کاملاً حجم قالب را پر کنند بعد از این زمان قالب را در فر که از یک ربع قبل کاملاً گرم شده است قرار دهید.
مرحله ۱۳: تنظیم دمای فر و پختن نان تست شکلاتی در فر
سپس دمای فر را روی ۲۲۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید، اجازه دهید تا خمیرها را به مدت ۲۰ تا ۲۲ دقیقه در فر بپزند، کاملاً مغز پخت و طلایی شوند، در این زمان قالب را از فر بیرون بیاورید، بلافاصله آن را برگردانید، بعد نان تست شکلاتی روی توری قرار دهید.
مرحله ۱۴: خنک شدن نان تست و برش زدن آن
بعد اجازه دهید تا نان تست شکلاتی به مدت ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت روی توری بماند و کمی خنک شود، سپس آن را داخل نایلون قرار دهید و اجازه دهید به مدت دو ساعت در نایلون بماند تا بافت آن کاملا نرم و خنک شود، بعد از آن نان را در اندازههای دلخواه برش بزنید. در آخر چند برش از نان تست شکلاتی را در ظرف مناسب سرو بچینید و در وعده صبحانه یا عصرانه همراه با چای داغ، کره، مربا و انواع دورچین سرو کنید.
- منبع :