طرز تهیه نان چاباتا، یک نان خوشمزه و شیک به سبک ایتالیایی

طرز تهیه نان چاباتا

طرز تهیه نان چاباتا

نان چاباتا یکی از انواع نان‌های خوشمزه، ساده و پرطرفدار است که از آن می‌توانید به عنوان نان ساندویچ استفاده کنید و برای درست کردن انواع فینگر فودها، فست فودها و ساندویچ‌های مختلف این نان خوش طعم را همراه با انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه نان چاباتا در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.

مواد لازممقدار مواد
آرد نول قوی یا آرد فانتزی۴۰۰ گرم
آب۷۰ تا ۱۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذا خوری سرخالی
پوره گوجه فرنگی۲۰۰ گرم
مخمر فوری۵ گرم
نمک۷ گرم
شکر برای لطافت کراست نان در فر خانگی۷ گرم
روغن مایع۲۰ گرم
فلفل شیرین یا تندبه مقدار لازم

طرز تهیه نان چاباتا

مرحله ۱: ترکیب کردن آرد، نمک و مخمر فوری با هم

ابتدا آرد را داخل یک ظرف بریزید بعد کمی نمک به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند، سپس مقداری مخمر فوری را به ترکیب آرد و نمک اضافه کنید، خوب هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند، طوری که بافت صاف و یک دستی تشکیل شود.

مرحله ۲: اضافه کردن شکر به ترکیب مواد خشک

سپس مقداری شکر را به ترکیب مواد خشک اضافه کنید و با آنها ترکیب کنید، اضافه کردن شکر کاملا اختیاری است و برای لطافت کراست نان در فر خانگی به مواد اضافه می‌شود، همه مواد خشک را خوب با هم ترکیب کنید تا بافت یکدستی تشکیل شود.

مرحله ۳: پوره کردن گوجه‌ها و مخلوط کردن رب گوجه فرنگی با آن‌ها

بعد از آن تعدادی گوجه را تمیز بشورید، پوست آنها را بگیرید، گوجه‌ها را نصف کنید و داخل مخلوط کن یا میکسر بریزید و گوجه‌ها را میکس کنید تا بافت آنها کاملا یک دست شوند، سپس مقداری رب گوجه فرنگی را به پوره گوجه‌ها اضافه کنید و دوباره با هم میکس کنید.

مرحله ۴: اضافه کردن مخلوط پوره گوجه‌ها و رب گوجه فرنگی به مواد خشک

برای پوره کردن گوجه‌ها می‌توانید از گوشت‌کوب برقی استفاده کنید و آنها را کاملاً له کنید تا بافت یک دستی تشکیل شود بعد از آن پوره گوجه‌‌ها را با رب گوجه فرنگی میکس کنید تا بافت یک دستی تشکیل شود، سپس آن را روی مخلوط مواد خشک بریزید.

مرحله ۵: اضافه کردن آب به مواد و مخلوط کردن آن‌ها

بعد با قاشق یا لیسک همه مواد را با هم مخلوط کنید تا ترکیب گوجه‌ها به خورد آرد برود سپس مقداری آب روی ترکیب مواد بریزید، دوباره با لیسک هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند، خمیر جمع شود و کمی شکل بگیرد اگر لازم بود آب بیشتری به مواد اضافه کنید.

مرحله ۶: اضافه کردن روغن مایع به مواد و ورز دادن خمیر تشکیل شده

سپس روغن مایع را روی مواد بریزید، هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند، مخلوط مواد تشکیل شده را با دست حسابی ورز دهید تا بافت صاف، یک دست، نرم و لطیفی تشکیل شود، همینطور خمیر تشکیل شده به تست پنجره برسد تا کیفیت آن در هنگام پخت عالی شود.

مرحله ۷: ورز دهدن خمیر با دستگاه خمیر زن یا با دست به اندازه کافی

برای تست پنجره یک قسمت از خمیر را با دو دست بکشید، خمیر باید کاملا باز شود تا ضخامت آن خیلی نازک و کم شود ولی پاره نشود، برای ورز دادن خمیر می‌توانید از دستگاه خمیرزن استفاده کنید اما در صورتی که این دستگاه در دسترس نبود خمیر را با دست حسابی ورز دهید.

مرحله ۸: اضافه کردن فلفل سبز شیرین یا تند به مواد و مخلوط کردن با خمیر

سپس با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان تعدادی فلفل سبز تند یا شیرین را تمیز بشورید، خشک کنید و به شکل حلقه‌ای برش بزنید، بعد به خمیر اضافه کنید و دوباره ورز دهید تا فلفل‌ها در همه قسمت‌های خمیر به طور یکسان پخش شوند، عطر و طعم آنها به خورد خمیر برود.

مرحله ۹: چانه کردن خمیر و استراحت آن

بعد از آن خمیر را چانه کنید، با دست به آن فرم دهید و داخل یک ظرف که آن را کاملا چرب کرده‌اید قرار دهید، در ظرف را ببندید یا روی آن را با نایلون بپوشانید و اجازه دهید تا خمیر به مدت ۲۰ دقیقه در دمای محیط استراحت کند، کمی پف کند و حجم آن زیاد شود.

مرحله ۱۰: کشیدن و تا زدن خمیر بعد از استراحت

وقتی خمیر استراحت کرد، در ظرف را بردارید یا نایلون را از روی آن بردارید سپس دو دست را زیر خمیر ببرید و خمیر را به سمت بالا بکشید بعد از آن خمیر را تا بزنید و دوباره در ظرف قرار دهید چند بار این کار را انجام دهید خمیر باید کاملا صاف بماند.

مرحله ۱۱: استراحت کردن خمیر و کشش و تا زدن خمیر برای بار دوم

بعد از آن خمیر را داخل همان ظرف قرار دهید، در ظرف را ببندید و اجازه دهید تا به مدت ۲۰ دقیقه دیگر استراحت کند و حجم آن زیاد شود، بعد از این زمان در ظرف را بردارید و دوباره به روش قبل حالت کشش و تا زدن را روی خمیر انجام دهید.

مرحله ۱۲: استراحت کردن خمیر و قرار دادن آن روی سطح صاف آرد پاشی شده

چند بار که خمیر را باز کردید و دوباره تا زدید، آن را داخل ظرف قرار دهید، در ظرف را ببندید و اجازه دهید تا به مدت ۲۰ دقیقه دیگر استراحت کند حجم آن زیاد شود، بعد از استراحت سوم خمیر در ظرف را بردارید روی یک سطح صاف مقداری آرد بپاشید.

مرحله ۱۳: باز کردن خمیر و تقسیم کردن آن به قسمت‌های مساوی

سپس روی خمیر هم مقداری آرد بپاشید، خمیر را روی سطح صاف قرار دهید، سپس با فشار دست روی خمیر آن را به ضخامت ۲ تا ۳ سانتی‌متر باز کنید بعد از آن با یک کاردک خمیر را به مستطیل‌های هم اندازه تقسیم کنید و برش دهید، تقریباً خمیر به ۶ قسمت تقسیم می‌شود.

مرحله ۱۴: چیدن برش‌های خمیر روی کاغذ روغنی یا ورق نسور

بعد داخل سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید به طوری که کاملاً کف آن را بپوشاند، می‌توانید مقداری هم روغن روی کاغذ روغنی بمالید یا این که از ورق نسوز استفاده کنید و آن را روی سطح صاف قرار دهید، سپس برش‌های خمیر را با فاصله از هم روی آن‌ها بچینید.

مرحله ۱۵: انداختن پارچه روی خمیرها و استراحت آن‌ها

سپس یک پارچه نخی را روی خمیرها بیندازید، اجازه دهید تا خمیرها به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه دیگر در دمای محیط استراحت کنند، حجم آنها تقریباً دو برابر شود و خوب پف کنند، بعد از آن کا خمیرها خوب استراحت کردند، پارچه را از روی خمیرها بردارید.

مرحله ۱۶: قرار دادن خمیرها در فر و اسپری کردن آب در فر

بعد کاغذ نسوز را داخل فر که از یک ربع قبل کاملاً گرم شده است قرار دهید سپس مقداری آب را داخل فضای داخلی فر اسپری کنید، در یک ظرف مقداری آب بریزید و آن را در فر قرار دهید تا در هنگام پخت نان، آب بخار کند و بافت نان نرم باقی بماند و خشک نشود.

مرحله ۱۷: تنظیم دمای فر و پختن نان‌ها به مقدار مناسب

سپس دمای فر را روی ۲۳۰ تا ۲۵۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید، اجازه دهید تا نان‌ها به مدت ۷ دقیقه با بخار بپزند، سپس در فر را باز کنید ظرف آب را از داخل آن بیرون بیاورید و اجازه دهید تا نان‌ها به مدت ۱۰ دقیقه دیگر هم در فر بدون بخار بپزند.

مرحله ۱۸: بیرون آوردن نان‌ها از فر و قرار دادن در ظرف دیگر

بعد از این که نان‌ها در فر کاملا پختند، سینی نان‌ها یا کاغذ نسوز را از فر بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید تا کمی از حرارت اولیه نان‌ها کم شود، سپس آن‌ها را از ورقه نسوز یا کاغذ روغنی جدا کنید و در ظرف دیگری قرار دهید تا کاملاً سرد شوند.

مرحله ۱۹: برش دادن نان چاباتا و قرار دادن مواد میانی در آن

وقتی نان‌ها سرد شدند، با یک چاقوی تیز آنها را از وسط به شکل افقی برش دهید، از آن‌ها به عنوان نان ساندویچ استفاده کنید و داخل آن‌ها به دلخواه خودتان مواد لازم مثل ژامبون، کاهو، خیارشور و گوجه برش داده شده بچینید و طرف دیگر نان چاباتا را روی آن قرار دهید. در آخر نان چاباتا‌ را به عنوان یک نان خوش طعم، ساده، مقوی و پرطرفدار برای پذیرایی و مهمانی‌ها همراه با انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.

بروز رسانی توسط در پنج شنبه 3 اسفند 1402
Loading more posts...

استفاده از مطالب سایت در نهایت در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.