طرز تهیه کوکو نخود فرنگی خوشمزه و فوری یک شام بسیار آسان
طرز تهیه کوکو نخود فرنگی
کوکوی نخود فرنگی یکی از انواع کوکوهای خوشمزه و لذیذ است که به روشهای مختلف با مواد متنوعی درست میشود، کوکوی نخود فرنگی که بافتی سبک و ترد دارد، خیلی راحت درست میشود و برای مواقعی که فرصت کافی برای درست کردن غذاهای وقت گیر را ندارید بسیار مناسب است. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه کوکو نخود فرنگی در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
سیب زمینی متوسط | ۲ عدد |
نخود فرنگی | ۱ و نیم لیوان |
سیر | ۳ حبه |
پیازچه ( قسمت سر پیازچه) | ۵ تا ۶ عدد |
شوید یا تره | به اندازه ۱ مشت کوچک |
تخم مرغ | ۱ عدد |
آرد سوخاری | ۲ قاشق غذا خوری |
نعنا و ریحان و شوید تازه برای تزئین | به مقدار لازم |
فلفل سبز شیرین برای دورچین | ۳ تا ۴ عدد |
لیمو ترش تازه برش داده شده برای دورچین | ۱ عدد |
طرز تهیه کوکو نخود فرنگی
مرحله ۱: ریختن آب و نمک در قابلمه و جوشاندن آن
ابتدا نخود فرنگیها را از پوست آنها جدا کنید و داخل یک ظرف بریزید، بعد نخودها را تمیز بشورید، سپس در یک قابلمه مقداری آب بریزید، قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید، کمی نمک به آب اضافه کنید، هم بزنید تا آب شروع به جوشیدن کند.
مرحله ۲: جوشاندن نخود فرنگیها در آب جوش و بعد ریختن آنها در آب یخ
سپس نخود فرنگیها را داخل آب جوش بریزید و اجازه دهید تا به مدت ۱۰ دقیقه در آب جوش، بجوشند و بافت آنها نرم شود، بعد از این مدت مقدلری آب یخ را داخل یک ظرف بریزید، نخود فرنگیها را از داخل آب جوش بیرون بیاورید و در ظرف آب یخ بریزید.
مرحله ۳: پوست گرفتن و خرد کردن سیب زمینیها
بعد از ۴ تا ۵ دقیقه که نخود فرنگیها داخل آب یخ ماندند، آنها را از آب یخ بیرون بیاورید، سپس در سبد بریزید تا آب اضافی آنها خارج شود، بعد سیب زمینیها را پوست بگیرید، در اندازههای کوچکتر برش بزنید و خرد کنید، سپس سیب زمینیها را بشورید.
مرحله ۴: پختن سیب زمینیها در آب جوش و آبکش کردن آنها
سپس در یک قابلمه مقداری آب و کمی نمک بریزید سیب زمینیها را به قابلمه اضافه کنید، در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا به مدت تقریباً ۴۰ دقیقه سیب زمینیها در آب بپزند و بافت آنها نرم شود بعد از آن سیب زمینیها را آبکش کنید و کنار بگذارید تا آب اضافی آنها برود.
مرحله ۵: ریختن سیب زمینیها، نخود فرنگی و ادویهها در مخلوط کن یا میکسر
بعد از آن سیب زمینیها را داخل مخلوط کن یا میکسر بریزید، نخود فرنگیها را هم به آنها اضافه کنید، سپس ادویهها را که شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه است به مقدار مناسب با توجه به ذائقه خودتان روی مواد بریزید، ادویهها را میتوانید کمتر یا بیشتر بریزید.
مرحله ۶: اضافه کردن فلفل قرمز، پیازچه و شوید به مواد داخل میکسر
سپس به دلخواه خودتان میتوانید کمی هم فلفل قرمز به ترکیب مواد داخل میکسر یا مخلوط کن اضافه کنید، بعد مقداری پیازچه و شوید را که از قبل تمیز شستهاید و خشک شدهاند به مواد داخل میکسر اضافه کنید، دقت کنید که فقط از قسمت سر پیازچه استفاده کنید.
مرحله ۷: اضافه کردن چند حبه سیر، تخم مرغ و آرد سوخاری به مواد
سپس چند حبه سیر را پوست بگیرید، داخل میکسر روی مواد بریزید، تخم مرغ را هم بشکنید و به مواد داخل میکسر اضافه کنید، بعد از آن مقداری آرد سوخاری را روی مواد داخل میکسر بریزید و در میکسر یا مخلوط کن را ببندید و همه مواد را با هم مخلوط کنید.
مرحله ۸: مخلوط کردن همه مواد با هم و ریختن آنها داخل ظرف دیگر
وقتی که همه مواد داخل میکسر یا مخلوط کن کاملاً با هم ترکیب و میکس شدند، طوری که بافت صاف و یکدستی تشکیل شد، مخلوط مواد را از میکسر در ظرف دیگری بریزید، اگر مخلوط مواد خیلی شل بود میتوانید مقداری آرد سوخاری به آن اضافه کنید تا کمی منسجم شود.
مرحله ۹: ریختن روغن در تابه و قرار دادن روی حرارت و فرم دادن به کوکوها
سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید، تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود سپس دستهایتان را با آب مرطوب کنید بعد مقداری از مخلوط مواد به اندازه یک قاشق را بردارید با دست به آن فرم دهید و به شکل کوکو درآورید.
مرحله ۱۰: سرخ کردن هر دو طرف کوکوها در روغن داغ
سپس کوکو را داخل تابه قرار دهید و با روغن داغ سرخ کنید، همه مواد را به همین شکل آماده کنید، کوکوها را داخل تابه قرار دهید وقتی که یک طرف آنها کاملاً سرخ و طلایی رنگ شد به آرامی آنها را برگردانید تا طرف دیگر کوکوها هم سرخ و طلایی شود.
مرحله ۱۱: چیدن تعدادی کوکو نخود فرنگی در ظرف مناسب
بعد از این که همه قسمتهای کوکوها خوب سرخ شد، آنها را از داخل تابه بیرون بیاورید و روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آنها خارج شود، سپس تعدادی کوکوی نخود فرنگی را داخل ظرف مناسب سرو بچینید، لیمو ترش تازه را تمیز بشورید و خشک کنید.
مرحله ۱۲: تزیین کردن کوکو نخود فرنگی و چیدن انواع دورچین در کنار ظرف سرو
سپس لیمو ترش را به شکل حلقهای برش بزنید و در کنار ظرف کوکوها قرار دهید، همچنین چند فلفل سبز شیرین را هم بشورید، خشک کنید و داخل ظرف سرو در کنار کوکوهای بچینید، کوکوی نخود فرنگی را با چند برگ نعنا، ریحان و شوید تازه تزئین کنید. در آخر کوکوی نخود فرنگی را به عنوان یک غذای خوش طعم، لذیذ و پرطرفدار و مقوی همراه با نان تازه، ترشی، انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.