طرز تهیه تر حلوا خوشمزه و مخصوص به روش سنتی شیرازی
طرز تهیه تر حلوا شیرازی
ترحلوای شیرازی، حلوای سنتی شیرازی است که از قدیم خیلی مرسوم بوده است و در جشن ها و مهمانی ها، عزاداری یا ایام رمضان زیاد استفاده می گردید. فرق این حلوا با بقیه حلواهایی که نشاسته دارند این است که یک حالت ژله ای دارد و به خاطر وجود آرد برنج، مثل ژله لرزان است. این ترحلوا در قدیم به دو رنگ سفید و زعفرانی درست می شد و به قطر تقریبی ۷ سانت لوزی لوزی بریده و یکی سفید و یکی زرد کنار هم چیده میشد. برای درست کردن این ترحلوا یک ساعت و نیم تا دو ساعت وقت نیاز است. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه تر حلوا در ادامه با در نهایت همراه باشید.
مواد لازم تر حلوا | |
شیر پر چرب | ۴ تا ۵ لیوان |
آب | ۲ لیوان |
نشاسته | ۱ لیوان |
گلاب | ۱ لیوان |
شکر | ۲ لیوان |
آرد برنج | نصف لیوان |
روغن | ۱ قاشق غذا خوری |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
طرز تهیه تر حلوا
مرحله اول
برای تهیه تر حلوای خوشمزه و مخصوص در ابتدای کار، شیر پرچرب را در قابلمه تفلون یا نچسب می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم. در همین حین یک لیوان آب، نشاسته و گلاب را در ظرف دیگری، مخلوط می کنیم.
مرحله دوم
بعد به شیر اضافه می کنیم. در ادامه شکر، آرد برنج و یک لیوان دیگر آب اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. توجه داشته باشید که باید حدود سی تا چهل دقیقه مرتب هم می زنیم تا مخلوط غلیظ شود.
مرحله سوم
غلطت مواد باید طوری باشد که وقتی با قاشق هم می زنیم، رد قاشق روی مواد بماند. در اواخر پخت روغن مایع را هم اضافه می کنیم. نصف مواد را در ظرف پیرکس می ریزیم و نصف دیگر مواد را زعفران زده و روی مواد سفید میریزیم.
مرحله چهارم
این دو ماده با هم مخلوط نمی شود و جای نگرانی ندارد و با خیال راحت روی هم می ریزیم. مواد زعفرانی روی مواد سفید می ماند. کنار می گذاریم تا خوب خنک و سفت شود. بعد برش می زنیم و در یخچال نگهداری می کنیم.
- منبع :
- bestfoodcake