طرز تهیه گز آردی

طرز تهیه گز آردی بدون گلوکز طرز تهیه گز آردی کوکپد طرز تهیه گز کرمانی طرز تهیه گز آردی با فیلم طرز تهیه گز با عسل طرز تهیه گز خانگی ساده طرز تهیه گز صنعتی طرز تهیه گز آردی آشپزخانه کوچک من

گز آرد یکی از شیرینی ها خوشمزه و سنتی ایرانی است که نامش با شهرهایی مثل اصفهان و یزد گره خورده است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه گز آردی در ادامه با سایت در نهایت همراه باشید.

مواد لازم گز آردی
شکر۱ پیمانه
آب¼ پیمانه
گلاب¼ پیمانه
گلوکز سفید½ پیمانه
سفیده تخم مرغ۲ عدد
مغز پسته۲ تا ۴ قاشق غذاخوری
پودر هل½ قاشق مرباخوری
آرد قنادیبه مقدار کافی

طرز تهیه گز آردی

مرحله اول

برای تهیه گز آردی ابتدا شکر را به همراه آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا شکر به طور کامل حل شود. پس از اینکه شکر حل شد، گلوکز و گلاب را به قابلمه می افزاییم.

مرحله دوم

حالا باید اجازه دهیم که شربت به قوام برسد. برای اینکه متوجه شویم شربت به قوام رسیده است، ۱ قاشق از شربت بر می داریم و اجازه می دهیم کمی خنک شود، سپس آنرا بین دو انگشت خود تست می کنیم.

مرحله سوم

اگر شربت بین دو انگشت ما کش بیاید، یعنی شربت آماده است، ولی اگر آبکی باشد، شربت باید هنوز روی حرارت بماند تا به قوام برسد. اگر از شربت قوام نیامده استفاده کنیم در پایان کار، گزها شل می شوند.

مرحله چهارم

در این مرحله شربت قوام آمده را روی حرارت بخار کتری یا سماور قرار می دهیم تا سرد نشود. در ادامه سفیده های تخم مرغ را درون یک کاسه تمیز و کاملا خشک می ریزیم و با دور تند همزن مخلوط می کنیم تا کاملا کف کنند.

مرحله پنجم

سپس پودر هل را اضافه می کنیم و با سفیده ها ترکیب می کنیم تا یکدست شوند. توجه داشته باشید که سفیده های تخم مرغ را باید در حدی بزنیم که کاملا فرم بگیرند، وگرنه در پایان گزها شل می شوند.

مرحله ششم

در این مرحله ۲ تا ۳ قاشق از شربت را به سفیده ها اضافه کرده و با همزن مخلوط می کنیم تا دمای مواد با هم یکسان شود، سپس سفیده ها را به قابلمه حاوی شربت اضافه می کنیم و با هم ترکیب می کنیم.

مرحله هفتم

حالا قابلمه را از روی بخار آب بر میداریم و مجددا روی حرارت ملایم قرار می دهیم. در ادامه مایه گز را از یک سمت با همزن برقی یا دستی مخلوط می کنیم تا به غلظت مورد نظرمان برسد که کمی سفت از فرنی است.

مرحله هشتم

پس از اینکه مایه گز به غلظت مناسب رسید، مغزهای پسته را به آن اضافه کرده و مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند. در ادامه آرد را درون یک سینی لبه دار الک می کنیم و مایه گز را درون سینی می ریزیم و صاف می کنیم.

مرحله نهم

حالا مقداری آرد هم روی مایه گز الک می کنیم و آنرا در یخچال قرار می دهیم تا خودش را بگیرد. بعد از گذشت ۴ ساعت سینی را از یخچال خارج می کنیم، سپس با چاقوی آغشته به آرد گزها را برش می زنیم و مجددا درون آرد می غلطانیم.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 20 مهر 1400

مطالب پربازدید از سراسر وب

کپی بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.