طرز تهیه نان پیده ارده یک نان متفاوت با طعم بسیار عالی
طرز تهیه نان پیده ارده
نان پیده اردهای یکی از انواع نانهای خوشمزه و فانتزی مغز دار است که خیلی راحت درست میشود، این نان خوش طعم با روشهای مختلف پخته میشود و بافتی سبک و لطیف دارد، نان پیده اردهای یک میان وعده مناسب و مقوی محسوب میشود. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه نان پیده ارده در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم برای خمیر | |
آب ولرم | ۱ لیوان |
شیر ولرم | ۱ لیوان |
نمک | ۱ قاشق مربا خوری |
شکر | ۱ قاشق مربا خوری |
پودر خمیر مایه فوری | ۱ بسته ۱۰ گرمی معادل ۱ قاشق غذا خوری |
آرد | به مقدار لازم |
مواد لازم برای داخل خمیر | |
ارده | ۲ و نیم لیوان |
شکر | ۱و نیم تا ۲ لیوان |
آب | ۲ و نیم لیوان |
مواد لازم برای رومال | |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
شکر | به مقدار لازم |
طرز تهیه نان پیده ارده
مرحله اول
ابتدا برای درست کردن خمیر، پودر خمیر مایه فوری را با ۳ لیوان آرد مخلوط کنید و در یک ظرف بریزید و سپس شیر ولرم را به آن اضافه کنید و هم بزنید و با هم مخلوط کنید، بعد آب ولرم را هم روی مواد بریزید و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.
مرحله دوم
سپس نمک و شکر را هم به مخلوط مواد اضافه کنید و شروع به ورز دادن خمیر تشکیل شده کنید، اگر لازم بود مقدار کمی هم آرد به مواد اضافه کنید و با هم مخلوط کنید، اما باید بافت خمیر طوری باشد که کمی به دست بچسبد و بافتش خیلی سفت نباشد.
مرحله سوم
پس دقت کنید که آرد زیادی به خورد خمیر ندهید و حتما کم کم و کنترل شده آرد را به مواد اضافه کنید و بعد خمیر تشکیل شده را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه با دست حسابی ورز دهید تا خمیر تشکیل شده خودش را خوب بگیرد و بافت آن یکدست و نرم و لطیف شود.
مرحله چهارم
سپس روی خمیر را با سلفون بپوشانید و در دمای محیط قرار دهید و اجازه دهید تا خمیر به مدت ۱ ساعت استراحت کند و عمل آید و حجیمتر شود، بعد روی یک سطح صاف کمی آرد بپاشید و خمیر را روی آن قرار دهید و به ۸ قسمت مساوی تقسیم کنید.
مرحله پنجم
بعد هر قسمت را با دست کمی ورز دهید و سپس خمیر را فرم دهید و گرد کنید و به شکل چانه درآورید و روی میز آرد پاشی شده بچینید، بعد روی آنها را با پارچه بپوشانید و اجازه دهید تا به مدت ۱۰ دقیقه استراحت کنند و بافت آنها منسجمتر شود.
مرحله ششم
سپس هر چانه را روی سطح صاف قرار دهید و دستتان را با روغن چرب کنید که به خمیر نچسبد و وسط هر خمیر را با دست باز کنید تا خمیر به شکل بشقابی شود که لبههای آن بالاتر از سطح وسط خمیر هستند و راحت میتوان در آن موادی را بریزید.
مرحله هفتم
بعد خمیر را با دست بردارید و اطراف آن را به شکل دیواره شکل دهید، سپس کف سینی فر و یا قالب را با کره یا روغن مایع چرب کنید و بعد خمیر باز شده را داخل سینی فر قرار دهید، داخل سینی از کاغذ روغنی استفاده نکنید و کف قالب را چرب کنید.
مرحله هشتم
سپس همه چانههای را به همین شکل باز کنید و با فاصله داخل سینی فر بچینید، دقت کنید که خمیر باید نازک باشد و لبههای آن بالاتر از سطح خمیر باشد بعد در وسط خمیر از مخلوط مواد اردهای بریزید و کنارهای خمیر را با فرچه زرده تخم مرغ بمالید.
مرحله نهم
سپس هم روی خمیر و هم روی مواد اردهای مقداری شکر بپاشید، دقت کنید که شکر داخل مواد ارده را بر این اساس تنظیم کنید، بعد سینی را در فر که از ده دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید و دمای فر را روی ۱۷۵ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
مرحله دهم
سپس اجازه دهید تا خمیرها به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بپزند، دقت کنید که دمای فر خیلی زیاد نباشد چون در این صورت ارده پف میکند و از داخل نان بیرون میریزد، بعد از این زمان نانها را از داخل فر بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید.
مرحله یازدهم
بعد نان پیده اردهای را در ظرف مناسب بچینید و روی آن را مقداری عسل و شکلات صبحانه بریزید و با خردههای مغز گردو تزئین کنید و به عنوان یک پیش غذای ساده و پر خاصیت یا یک میان وعده خوش طعم و مقوی همراه با چای سرو کنید.