طرز تهیه استیک با سیب زمینی تنوری به روش رستورانی
طرز تهیه استیک با سیب زمینی تنوری
استیک با سیب زمینی تنوری یکی از انواع غذاهای خوشمزه، پرخاصیت و لذیذ است که طعمی فوق العاده دارد و به روشهای مختلف با مواد متنوعی درست میشود، این غذای پرطرفدار را میتوانید برای پذیرایی و مهمانیها به عنوان یک غذای شیک سرو کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه استیک با سیب زمینی تنوری در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
فیله گوساله | ۵۰۰ گرنم |
روغن زیتون | ۳ قاشق غذا خوری |
سیر | ۲ حبه |
رزماری | به مقدار مناسب |
ادویه استیک ( فلفل سیاه، فلفل قرمز، پولبیبر) | ۲/۱ قاشق چای خوری از هر کدام |
مواد لازم برای تنوری کردن سیب زمینیها | مقدار مواد |
سیب زمینی متوسط | ۲ عدد |
آب برای جوشاندن سیب زمینیها | به مقدار لازم |
نمک برای ریختن در آب در حال جوش | ۱ قاشق غذا خوری |
روغن زیتون یا روغن مایع | ۲ قاشق غذا خوری |
زرد چوبه و آویشن | ۲/۱ قاشق چای خوری از هر کدام |
پولبیبر و فلفل سیاه | ۲/۱ قاشق چای خوری از هر کدام |
هویج بخار پز برای دورچین | ۲ عدد |
کلم بروکلی بخار پز برای دورچین | به مقدار دلخواه |
کدو بخار پز برای دورچین | ۲ عدد |
گوجه فرنگی بخار پز برای دورچین | ۲ عدد |
نعنا و ریحان و شوید تازه برای تزئین استیک | به مقدار لازم |
طرز تهیه استیک با سیب زمینی تنوری
مرحله ۱: برش زدن استیکها و اضافه کردن روغن زیتون به آنها
برای درست کردن استیک ابتدا فیله گوساله را تمیز بشورید، در اندازههای مناسب و کوچکتر برش بزنید، بعد آنها را داخل یک ظرف قرار دهید سپس مقداری روغن زیتون روی برشهای استیک بریزید و با انگشت روی آنها بمانید تا روغن کاملاً به خورد گوشتها برود.
مرحله ۲: اضافه کردن رزماری به استیکها و مخلوط کردن با هم
بعد از آن چند حبه سیر را پوست بگیرید، با رنده ریز رنده کنید، روی استیکها بریزید و با آنها مخلوط کنید تا عطر و طعم سیر به خورد استیکها برود و آنها را مزهدار کند، سپس مقداری رزماری روی استیکها بریزید و با هم مخلوط کنید، رزماری عطر فوق العادهای دارد.
مرحله ۳: اضافه کردن ادویهها به استیکها و مخلوط کردن با آنها
بعد از آن مقداری ادویه استیک را روی برشهای استیک بریزید، با آنها مخلوط کنید تا عطر و طعم ادویهها به خورد استیکها برود، ادویه استیک شامل نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پولبیبر است که به مقدار مناسب و با توجه به ذائقه خودتان روی استیکها بریزید.
مرحله ۴: پوشاندن ظرف استیکها و قرار دادن آن در یخچال
مقدار و نوع ادویهها بستگی به ذائقه و سلیقه خودتان دارد و میتوانید آنها را کم و زیاد کنید، یا از ادویه دلخواه خودتان برای مرینیت کردن استیکها استفاده کنید، ادویهها را روی آنها بریزید، بعد روی ظرف را با نایلون یا سلفون بپوشانید و ظرف استیکها را در یخچال قرار دهید.
مرحله ۵: پوست گرفتن سیب زمینیها و خرد کردن آنها در اندازههای مناسب
سپس اجازه دهید تا استیکها به مدت دو تا سه ساعت در یخچال استراحت کنند، طوری که عطر و طعم ادویهها به خورد استیکها برود و آنها کاملاً مزهدار شوند، در این فاصله سیب زمینیها را پوست بگیرید و به شکل خلالی و در اندازههای تقریبا درشت خرد کنید.
مرحله ۶: ریختن آب و نمک داخل قابلمه و قرار دادن آن روی حرارت متوسط
سیب زمینیها را میتوانید با توجه به سلیقه خودتان به هر شکل و اندازهای که خواستید برش بزنید و خرد کنید، بعد سیب زمینیها را بشورید و کنار بگذارید، سپس در یک قابلمه مقداری آب بریزید کمی هم نمک به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید.
مرحله ۷: ریختن سیب زمینیها در قابلمه و جوشاندن آنها
سپس اجازه دهید تا آب شروع به جوشیدن کند، بعد سیب زمینیها را داخل آب در حال جوش بریزید و اجازه دهید تا سیب زمینیها به مدت تقریباً ۳ دقیقه در آب بجوشند، بافت آنها نرم شود و کمی پخته شوند، بعد از آن سیب زمینیها را از داخل قابلمه بیرون بیاورید.
مرحله ۸: اضافه کردن روغن زیتون به سیب زمینیها
سپر سیب زمینیها را داخل یک سبد بریزید تا آب اضافی آنها خارج شود، بعد از آن مقداری روغن زیتون روی سیب زمینیها بریزید و مخلوط کنید تا روغن کاملا به خورد آنها برود، اگر روغن زیتون در دسترس نبود میتوانید از روغن مایع استفاده کنید.
مرحله ۹: مخلوط کردن ادویهها و اضافه کردن آنها به استیکها
بعد ادویهها که شامل زردچوبه، پولبیبر، فلفل سیاه و آویشن است را به مقدار مناسب با توجه به ذائقه خودتان داخل یک ظرف کوچک بریزید و با هم مخلوط کنید، سپس ترکیب ادویهها را روی سیب زمینیها بریزید و با آنها مخلوط کنید تا عطر ادویهها پخش شود.
مرحله ۱۰: قرار دادن کاغذ روغنی در سینی فر یا داخل هواپز
سپس ادویهها را با سیب زمینیها خوب مخلوط کنید تا به خورد سیب زمینیها برود و سطح سیب زمینیها کاملاً با ادویهها آغشته شود، بعد از آن داخل سینی فر یک کاغذ روغنی قرار دهید یا کف ظرف هواپز کاغذ روغنی بیندازید تا کاملا کف آن را بپوشاند.
مرحله ۱۱: ریختن سیب زمینیها روی کاغذ روغنی، تنظیم دمای هواپز و پختن آنها
سپس سیب زمینیها را داخل ظرف هواپز روی کاغذ روغنی بریزید، بعد هواپز را روی دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه سیب زمینیها به مدت ۱۲ دقیقه در فر بپزند، کاملاً طلایی و برشته شوند، دقت کنید در اواسط کار سیب زمینیها را حتماً زیر و رو کنید.
مرحله ۱۲: تنظیم دمای فر و پختن سیب زمینبها در فر
با زیر و رو کردن سیب زمینیها در اواسط پخت طرف دیگر سیب زمینیها کاملاً سرخ و طلایی میشود، اگر برای پخت سیب زمینیها از فر استفاده کردید، دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید، اجازه دهید تا به مدت ۱۰ دقیقه در فر بپزند و آماده شوند.
مرحله ۱۳: قرار دادن استیکها روی تابه گریل
بعد از آن سیب زمینیهای سرخ شده را از فر یا هواپز بیرون بیاورید، در ظرف دیگری قرار دهید سپس تابه گریل را روی حرارت متوسط قرار دهید تا کاملا داغ شود، بعد از آن استیک را از یخچال بیرون بیاورید و داخل تابه گریل بچینید دقت کنید که استیکها روی هم قرار نگیرند.
مرحله ۱۴: گریل کردن همه قسمتهای استیکها در تابه گریل
سپس اجازه دهید تا استیکها به مدت ۳ دقیقه کاملاً بپزند، وقتی یک طرف استیکها خوب پخت و رنگ آنها تغییر کرد، بعد آنها را برگردانید و اجازه دهید تا طرف دیگر استیکها هم به مدت ۳ دقیقه بپزد و کاملا مغز پخت و آبدار شوند، همه قسمتها استیکها باید به یک اندازه بپزند.
مرحله ۱۵: بخار پز کردن انواع سبزیجات برای دورچین
بعد از این که همه قسمتهای استیکها کاملاً پخت و بافت آنها نرم شد، استیکها را از داخل تابه بیرون بیاورید و در ظرف دیگری قرار دهید، در کنار استیک و سیب زمینیها میتوانید از سبزیهای بخارپز مثل کلم بروکلی، هویج، گوجه فرنگی و کدو بخارپز شده استفاده کنید.
مرحله ۱۶: چیدن استیک با سیب زمینی تنوری و انواع سبزیجات داخل ظرف مناسب
سپس چند برش از استیک را داخل یک ظرف مناسب سرو بچینید بعد مقداری سیب زمینی تنوری در کنار آنها قرار دهید، سبزیهای بخارپز شده را هم به شکل مناسب برش دهید و در کنار ظرف سرو بچینید، بعد از آن استیکها را با چند برگ شوید، ریحان و نعنای تازه تزئین کنید. در آخر استیک با سیب زمینی تنوری را به عنوان یک غذای خوش طعم پرطرفدار که برای پذیرایی و مهمانیها مناسب است همراه با انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.