طرز تهیه دمی لخلاخ مجلسی پلو ماهی به روش رستوران های جنوب
طرز تهیه دمی لخلاخ
اگر دلتون یه غذای جنوبی خوشمزه میخواد، دمی لخلاخ گزینهی عالیایه. این غذا با ماهی و سبزیجات تازه پخته میشه و طعمی منحصر به فرد داره. مواد لازمش رو هم میتونید به راحتی پیدا کنید یا حتی کمی تغییر بدید تا به ذائقهی خودتون نزدیکتر شه. حالا بریم سراغ مواد لازم و ببینیم چطور میتونیم این غذای خوش طعم رو درست کنیم.
برای تهیه دمی لخلاخ، اول ماهیها رو با نمک، پودر لیمو عمانی، فلفل سیاه و سیر مزهدار کن و بذار توی یخچال بمونه. بعد از نیم ساعت، ماهیها رو سرخ کن و کنار بذار. پیاز و سیر رو تفت بده تا طلایی شن، بعد برنج و شوید خرد شده رو با کمی آب بهشون اضافه کن و بذار بپزه. ماهیهای سرخ شده رو روی برنج بچین و دم بذار تا کاملا پخته شه. در آخر، غذا رو با پیاز داغ و گرد لیمو عمانی تزئین و سرو کن.
مواد اصلی | مقدار |
برنج | ۴ پیمانه |
فیله ماهی سرخو | ۳ عدد |
پیاز | ۴ عدد |
شوید تازه | ۱.۵ پیمانه |
سایر مواد | مقدار |
سیر | ۴ حبه |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
فلفل قرمز | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
پودر لیمو عمانی | به مقدار لازم |
طرز تهیه دمی لخلاخ
مرحله ۱: آمادهسازی ماهی
ابتدا فیله ماهیها را با نمک، پودر لیمو عمانی، فلفل سیاه، و کمی سیر که له کردهاید، خوب ماساژ دهید. این کار باعث میشود که ماهیها طعم دار و خوشمزه شوند. بعد از ماساژ دادن، ماهیها را درون یخچال قرار دهید و حداقل نیم ساعت زمان دهید تا مزهدار شوند. این مرحله کمک میکند تا ماهیها طعم بهتری پیدا کنند و در زمان پخت، طعمها به خوبی به خود بگیرند.
مرحله ۲: سرخ کردن ماهی
پس از اینکه ماهیها مدتی در یخچال ماندند و مزهدار شدند، آنها را از یخچال خارج کنید و درون تابهای با روغن داغ قرار دهید. ماهیها را از هر دو طرف تا زمانی که رویشان طلایی و ترد شود، سرخ کنید. این کار نه تنها باعث میشود که ماهیها طعم دلچسبی پیدا کنند، بلکه تردی آنها نیز در غذا حفظ میشود.
مرحله ۳: تفت دادن پیاز و سیر
پیازها را پوست بگیرید، بشویید و به صورت خلالی خرد کنید. آنها را درون روغنی که کمی زردچوبه به آن افزودهاید، تفت دهید تا طلایی و نرم شوند. بخشی از پیاز داغ را برای تزئین کنار بگذارید. سپس سیرهایی که پوست گرفته و رنده کردهاید را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود. در پایان، کمی فلفل قرمز برای افزودن به عطر و طعم اضافه کنید.
مرحله ۴: پخت برنج با سبزیجات
در قابلمهای که پیاز و سیر تفت داده شده است، دو لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید تا به جوش بیاید. وقتی آب به جوش آمد، برنج را اضافه کنید. پس از اینکه برنج کمی نرم شد، شوید تازهای که پاک کرده و خرد کردهاید را به همراه نمک، فلفل سیاه و کمی روغن مایع به برنج اضافه کنید. این افزودنیها باعث میشوند برنج طعم دلپذیری پیدا کند.
مرحله ۵: دم کردن دمی لخلاخ
وقتی آب برنج کمی باقی مانده بود، ماهیهای سرخ شده را به آرامی روی برنج بچینید. این کار را به آرامی انجام دهید تا ماهیها خرد نشوند. سپس دمکنی را روی قابلمه قرار دهید و دمی لخلاخ را برای حدود ۴۵ دقیقه دم کنید. این مدت زمان کافی است تا برنج کاملاً پخته شده و مزهها به خوبی در هم ترکیب شوند.
مرحله ۶: سرو و تزئین
پس از اتمام دم کشیدن، دمی لخلاخ را در ظرف مناسبی سرو کنید. برای زیبایی بیشتر، از پیاز داغی که کنار گذاشتهاید و کمی گرد لیمو عمانی برای تزئین استفاده کنید. این تزئینات نه تنها ظاهر غذا را زیبا میکنند، بلکه طعم آن را نیز افزایش میدهند. نوش جان!