طرز تهیه خورش لوبیا سبز به روش مجلسی و با طعم بسیار عالی
طرز تهیه خورش لوبیا سبز ساده
خورش لوبیا سبز یکی از خورش های بین المللی است که با دستورها و مواد بسیار متنوعی در سراسر جهان تهیه می شود. البته باید این نکته را هم یادآور شویم که خورشت لوبیا سبز ایرانی هم از نظر طعم، هم از نظر ظاهر یک سر و گردن بالاتر از ورژن های خارجی می باشد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش لوبیا سبز ساده در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
گوشت خورشتی | ۲۵۰ گرم |
لوبیا سبز | ۱ پیمانه |
سیب زمینی | ۱ عدد بزرگ |
پیاز | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
طرز تهیه خورش لوبیا سبز ساده
مرحله اول
برای تهیه خورشت لوبیا سبز ساده ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم. در ادامه پیاز را به قابلمه اضافه می کنیم و بدون روغن تفت می دهیم تا آب آن کشیده شود.
مرحله دوم
در این مرحله پس از اینکه آب پیاز کشیده شد، مقداری روغن اضافه می کنیم و پیاز را به خوبی تفت می دهیم تا سبک شود. در ادامه مقدار زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می کنیم و به همراه پیاز دو دقیقه دیگر تفت می دهیم.
مرحله سوم
حالا گوشت را به صورت قیمه ای خرد می کنیم، سپس می شوییم و به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه گوشت را هم چند دقیقه تفت می دهیم تا رنگ آن تغییر کند و کمی سرخ شود، سپس ۲ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم گوشت با حرارت ملایم به مدت یک ساعت بپزد. در همین لوبیا سبز را پس از شستشو و خشک کردن، به صورت تکه های یک و نیم تا دو سانتی متری خرد می کنیم.
مرحله پنجم
حالا یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم. پس از اینکه روغن داغ شد، لوبیا سبز را به تابه اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم تا لوبیا سبز رنگش کمی پر رنگ تر شده و سرخ شود.
مرحله ششم
حالا لوبیا سبز را از تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم. توجه داشته باشید که سرخ کردن لوبیا سبز قبل از اضافه کردن به خورش باعث می شود که لوبیا سبز حالت خود را در زمان پخت حفظ کند و له نشود.
مرحله هفتم
پس از گذشت ۴۵ دقیقه از پخت گوشت، لوبیا سبز را به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه رب گوجه فرنگی را به همراه کمی روغن داخل یک تابه کوچک تفت می دهیم تا به طور کامل سرخ شده و طعم و بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله هشتم
در این مرحله رب گوجه فرنگی را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزد. در ۵ دقیقه پایانی پخت خورش زعفران دم کرده را اضافه می کنیم.
مرحله نهم
در حین پخت خورشت، سیب زمینی را پوست گرفته و به صورت خلالی یکدست خرد می کنیم، سپس با آب سرد می شوییم تا نشاسته روی سیب زمینی ها از بین برود. در ادامه سیب زمینی ها را با یک دستمال تمیز خشک می کنیم.
مرحله دهم
در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم. پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد، سیب زمینی ها را به تابه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به طور کامل سرخ شوند.
مرحله یازدهم
سیب زمینی های سرخ شده را روی دستمال حوله ای قرار می دهیم تا روغن اضافی شان به طور کامل گرفته شود. در نهایت صبر می کنیم تا آب خورش کم شود و اصطلاحا به روغن بیفتد، سپس قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم.
مرحله دوازدهم
توجه داشته باشید که خورش لوبیا سبز هم مثل خورش بامیه با آب بسیار کم باید سرو شود. در پایان خورش را درون یک ظرف مناسب می کشیم، سپس با سیب زمینی سرخ کرده تزیین کرده و به همراه برنج سرو می کنیم.