طرز تهیه شامی پوک با سیب زمینی و طعم و رنگ فوق العاده عالی
طرز تهیه شامی پوک با سیب زمینی
شامی پوک یگی از غذاهای خطه گیلان است که بیشتر برای سفره افطار در ماه مبارک رمضان تهیه می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شامی پوک با سیب زمینی در ادامه با سایت در نهایت همراه باشید.
برای تهیه شامی پوک، ابتدا لپه را خیس کرده، گوشت و پیاز را با ادویه میپزیم. سپس لپه، سیبزمینی و گوشت را میکس کرده، با تخممرغ ترکیب میکنیم. مایه شامی استراحت کرده و سپس سرخ میشود.
مواد لازم برای ۴ نفر | مقدار مواد |
سیب زمینی | ۲ عدد متوسط |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
گوشت گوساله | ۴۰۰ گرم |
لپه | ۲۰۰ گرم |
تخم مرغ | ۲ عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
طرز تهیه شامی پوک با سیب زمینی
مرحله ۱: خیس کردن لپه برای از بین بردن نفخ
برای تهیه شامی پوک ابتدا لپه را از شب قبل داخل یک کاسه آب می ریزیم و اجازه می دهیم به خوبی خیس بخورد تا نفخش گرفته شود. در صورت امکان بهتر است چند بار آب درون کاسه را تعویض کنیم و آب تمیز بریزیم.
مرحله ۲: آمادهسازی گوشت و اضافه کردن ادویهها
در این مرحله پیاز را به صورت ۴ قارچ یا خلالی درشت خرد می کنیم، سپس به همراه گوشت داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم. در ادامه مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به همراه ۲ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله ۳: پخت اولیه گوشت و افزودن لپه
حالا قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب جوش بیاید، سپس حرارت را کم می کنیم و اجازه می دهیم گوشت به مدت ۴۵ دقیقه بپزد. پس از گذشت این زمان لپه را آبکشی می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله ۴: افزودن سیبزمینی و ادامه پخت
در همین حین سیب زمینی ها را نیز پوست گرفته، سپس به خوبی می شوییم و به قابلمه می افزاییم. حالا اجازه می دهیم گوشت و لپه به مدت ۴۵ دقیقه دیگر بپزند. در ۵ دقیقه پایانی پخت لپه و گوشت، مقداری نمک اضافه می کنیم.
مرحله ۵: کوبیدن گوشت برای آمادهسازی مواد
پس از اینکه گوشت و لپه به طور کامل پختند، مواد درون قابلمه را داخل آبکش می ریزیم، سپس گوشت را جدا می کنیم و در یک کاسه با گوشتکوب می کوبیم تا بافت آن به طور کامل از هم باز شده و حالت ریش ریش پیدا کند.
مرحله ۶: ترکیب لپه و مواد با تخممرغ
لپه را به همراه دیگر مواد درون میکسر یا چرخ گوشت می ریزیم و چرخ می کنیم. در ادامه مواد چرخ شده را به همراه گوشت ریش ریش داخل یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس تخم مرغ ها را اضافه کرده و به خوبی ترکیب می کنیم.
مرحله ۷: استراحت دادن مایه شامی در یخچال
در این مرحله روی درب کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت یک ساعت در یخچال قرار می دهیم تا مایه شامی استراحت کند. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری کمی روغن به تابه اضافه می کنیم.
مرحله ۸: شکلدهی و سرخ کردن شامی
حالا به اندازه یک نارنگی از مایه شامی بر می داریم و آنرا به صورت گرد مانند کوکو سیب زمینی در دستانمان شکل می دهیم، سپس با انگشت وسط آنرا سوراخ می کنیم و درون روغن می اندازیم تا سرخ شود. اگر شامی وا نرفت به همین صورت شامی های بعدی را سرخ می کنیم.
مرحله ۹: استفاده از سفیده تخممرغ برای جلوگیری از وا رفتن
اگر وا رفت، یک سفیده تخم مرغ را در یک کاسه با چنگال هم می زنیم، سپس قبل از سرخ کردن شامی ها، مقداری سفیده تخم مرغ روی هر دو سمت آنها می مالیم. این کار باعث می شود که شامی ها وا نروند.
مرحله ۱۰: گرفتن روغن اضافی و سرو شامی پوک
پس از اینکه شامی ها به خوبی سرخ شدند، آنها را روی دستمال حوله ای قرار می دهیم تا روغن اضافی شان به طور کامل گرفته شود و تردتر شوند. در پایان شامی پوک را به سلیقه خود به همراه نان یا برنج سرو می کنیم.
نکات شامی پوک با سیب زمینی
اضافه کردن سبزیجات تازه
سبزیجاتی مانند جعفری یا گشنیز خرد شده، علاوه بر این که به غذا عطر خاصی میبخشند، باعث ایجاد حس تازگی در طعم آن نیز میشوند.علاوه بر این، سبزیجات تازه حاوی ویتامینها و مواد مغذی هستند که ارزش غذایی شامی را افزایش میدهند. بهتر است از سبزیجات تازه و با کیفیت استفاده کنید و آنها را به صورت کاملاً ریز خرد کنید تا در بافت شامی به خوبی ترکیب شوند.
استفاده از ادویهها
ادویهها نقش کلیدی در ایجاد طعمهای جذاب و متمایز در شامی پوک دارند. استفاده از زردچوبه، به شامی رنگ زرد و جذابی میدهد. فلفل سیاه و فلفل قرمز، علاوه بر ایجاد طعمی گرم و تند، مزهای خاص تر به غذا اضافه میکنند. پودر سیر نیز به عنوان یک طعمدهنده محبوب میتواند شامی را خوشبوتر و دلچسبتر کند.